Tesla изсича 900 декара гора заради новата си фабрика

Мести обаче влечуги, мравки и дори пет прилепа
72
Tesla изсича 900 декара гора заради новата си фабрика
Снимка: Pixabay

Компанията за електромобили Tesla ще изсече голяма площ гори, за да построи новата си фабрика в Германия.

Екоактивисти се противопоставиха на плана за площадка недалеч от Берлин, съобщи Нова тв.

Tesla обаче спечели делото в съда и вече започна изсичането. Критици на проекта подчертават, че компанията на милиардера Илон Мъск рекламира себе си като опазваща природата, а ще изсече 900 декара гора.

Tesla обещава да премести влечуги, мравки и дори, цитирам, пет прилепа от изсечената гора. Те са искали да построят и 400 гнезда за птици. Когато бъде построена, фабриката ще бъде една от най-големите в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: горатесла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Промит Мозъкоблаците ги донасят ветровете над пустините,няма от какво да се образуват там
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пепине съм споменал,че е женско име,не съм и казал,че в пустините трябва да се сеят дървета,единственото,което твърдя е,че гората е много по-полезна за природата и животинския свят и климата от едно голо поле
36
11
 
2
 
! Отговори
Промит Мозък преди 4 години
До Анонимен 37вместо да повтаряш като безмозъчен папагал лъжите на юдо-масонските "учени" опитай се да мислиш !!!като как *** влагата в Амазония може да повлияе на климата в България !!!???как става така че облаци се образуват дори над голи полета, дори и по време на -20Ц студ, когато влажността е на практика 0%облаци се образъват дори над пустините !това което евреите и слугите им ти наливат в главата в училище е 100% ЛЪЖА !
35
6
 
6
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Първо кой ти каза че Пепи е женско име ????.Второ - не може да направиш пустинята гора.Ако природата е искала,ще я направи.Тя има далеч повече власт на земята.Трето - малко е пресилено да се отделят милиарди ресурси за засаждане на дървета в сухи райони.Четвърто - в световен мащаб горите се увеличават.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Тесла може, за кресненското дефиле не може.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пепи,чувала ли си израза дъждовна горатова е защото освен,че пречистват въздуха горите правят собствен климат,задържат водата в почвата,изпаряват голяма част в горещините и правят дъждове,това е навсякъде където има джунгла,а в нашите ширини правят мъгли,гората е една екосистема,самопотдържаща се,да си чула някъде да казват дъждовно поле,няма и да чуеш
32
2
 
10
 
! Отговори
Защо просто преди 4 години
не булдозерират незаконното "бежанско" гето край Мюнхен !?площта му е доста по-голяма от 900 декара
31
8
 
8
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Една гора усвоява въглероден двуокис само докато расте.После става едно равновесие.Поради загниването и умирането на дърветата.Защо нощно време не е хубаво да държиш растения в спалнята.Защото поемат кислорода.Само планктона в океана дава 70 процента от кислорода.
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пепигорите са най големия филтър,след планктона,не се заблуждавай от публикациите,че тревата или полето правят толкова кислород,това е долна лъжа
29
11
 
4
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Първо снимката е манипулативна.Надали е такава гъста гора.По ми мяза на храсталаци.Второ - горите не са чак такъв филтър.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как местят 5-тте прилепа,викат им къш и те се разкарват,или им дават нотариален акт за друго дърво,хаха
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същият господин имаше светлата идея да бомбардира Марс с 10000 атомни бомби за да разтопял ледовете...Ще прави атмосфера разбираш ли с плутоний.. Най добре да пали към Марс и да чака бомбите.
26
1
 
13
 
! Отговори
Бахуро преди 4 години
Къде мeсти прилепите - в Китай ли? :D
25
4
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Обаче на тия мpъсници от Тесла и лично на Мъск са му малко пустеещите и непригодни за земеделска дейност земи, ами искат да убият 100 000 дървета!!! (при средна плътност 111 дървета на декар, което е нормално за здрава гора)1 дърво за 1 година произвежда кислород, който дишат 10 човека!!!1 декар широколистна гора филтрира 5-7 тона прах годишно.900 декара изсечена гора = 4 500 - 6 300 ТОНА прах да дишат хората ВСЯКА година
24
1
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Около 0,9 милиарда хектара земя с новозасадени дървета в различни части по света ще са достатъчни, за да неутрализират две-трети от въглеродните емисии, предизвикани от човешка дейност.Учени от Лабораторията Кроутер към Цюрихския технологичен университет, които търсят природосъобразни решения за справяне с глобалното затопляне, публикуваха доклад в сп. Science, в който се казва, че залесяването би било най-ефикасното средство за борба с климатичните промен
23
0
 
12
 
! Отговори
Дървар преди 4 години
Защо не се поинтересувате на каква площ е едно нормално сечище у нас !!! На което при това се сече ,,до голо,, !?!? Да не се окаже, че е повече от 900 декара.Преди 20 години съм ходил на терен - на сечища, които са се простирали в десетки гънки на Балкана. Караш с камиона по оголен терен ...... и край няма.Оголените терени си бяха доста повече от 900 декара.
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дедо ТашункоМилиардера Мъск скоро ще яде теслата.------А ти ще му ядеш главата.
21
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** за екологията се замислил, иначе дизеляците пушат от сутрин до здрач. 900 декара гори щели да изсекат, а електрическите коли колко вредни емисии спестяват ?Замислихте ли се за това ?
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да имаш еко имидж, а, че сечеш гори не е важно.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото Борисовата градина в София. Жалко че Илон Мъзг не поиска да инвестира в Беееге, нямаше да мeсти ни прилепи ни нищо. Само стадионВасил Левски малко.