Фалшива новина: Коронависурът бил ваксина с патент

Замесиха фондация на Мелинда и Бил Гейтс
35
Фалшива новина: Коронависурът  бил ваксина с патент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Фалшива новина, че коронавирусът е бил ваксина с патент от 2014 г., се разпространява в социалната мрежа  Facebook, съобщи Reuters.

Още по темата

Според разпространената там информация трима изобретатели стоят зад коронавируса като са го патентовали като ваксина срещу бронхит.

Става въпрос за Ерика Бикертън, Сара Киип и Пол Бритън, служители в “Пирбрайт институт”.

Reuters обаче твърди, че твърдението, че е разработен коронавирусът, е неоснователно.

Източникът на COVID-19 най-вероятно е бил голям пазар на морски дарове и живи животни в Ухан, Китай. Смята се, че COVID-19 се е разпространил от животно към човек и няма индикации или публично достъпни доказателства, които да сочат, че коронавирусът е „проектиран“.
 
Фондация на Мелинда и Бил Гейтс финансира изследователския център “Пирбрайт институт” в Англия, който е посочен в подвеждащия пост.

Институтът е специализиран в проучването на вируси, които засягат селскостопански животни, както и вируси, които се прехвърлят от животни на хора, но те не притежават патент на коронавируса COVID-19.

Заради фалшивата новина от института разпространиха съобщение, според което там се провеждат изследвания на вируса на инфекциозния бронхит  - коронавирус, който заразява домашни птици, и свински делтакоронавирус, който заразява свине. Понастоящем „Пирбрайт „не работи с човешки коронавируси“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Ерика преди 4 години
Толкова внимание от страна на световни иковочически империй като Гейтс, за изучаването на някакви си вируси при животните....айде друг път, истина си е, тетатрите за финансирате на ваксини еми естествено ,че не 100 а 1000 пъти си избиват разходите по изобретяването на тези гнусотий за които плащат и на тези велики създатели.
33
0
 
1
 
! Отговори
varg преди 4 години
Фалшива друг път.Ако коронавируса се беше разпространил от животно към човек,то тогава следва да има и други болни животни.
32
0
 
1
 
! Отговори
Божие наказание преди 4 години
Бог ни наказва за това, че съвсем я подкарахме през просотоВируси, климатични промени, зачестиха земетресенията, засега слаби, но на често. Може би, ще стане и някое по силно, но е въпрос на време.Дали, е създаден или е естествен този вирус все тая, важното е, че е сред нас и ни мори.
31
2
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Истинската ваксина против коронавируса е продадена на Путин. С Китай са първи приятели. Първите са я разработили и са продали патента. Всичко е за много пари. В момента гледат колко хора ще умрат,докато ,,измислят" лечението.Разбира се, че е биологично оръжие. Точно тая новина е истинска. Маскирали са дълго време, че вирусът е лекарство, уж не са знаели. Помислете колко хора са измрели преди да ,,разберат",че ваксината е вирус. Докторът,който уж,,откри",че е вирус,умря.Дали не знаел повече?
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшивата новина май е истинска? Работели с животински коронавируси и усвоявали парите на милиардерите.
29
9
 
1
 
! Отговори
Ройтерс преди 4 години
Корона вируса е разновидност на Новичок и разработен в Масква. Те са виновни.
28
0
 
8
 
! Отговори
Juls преди 4 години
номер на патента: EP3172319A1 . Всеки желаещ може да провери номера на патента в гугъл патенти. До тук не виждам нищо фалшиво в новина, която всеки може да провери. Относно оправданието, че те са работили не с човешки, а с животински коронавирус.....Вие сериозно ли?! Подценявате интелекта на читателите си и то сериозно!!! Няма да влизам в обяснения защо за нещо очевидно, за да не падам на нивото ви.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пpocтака хомо съветикус не различава ваксини за животни от ваксини за хора, така че този институт колкото и до се оправдава си остава най-виновен.
26
2
 
3
 
! Отговори
КГБ преди 4 години
КГБ не спи. След като откриха че американците не са стъпвали на Луната, Марс и в космоса, че сами си срутиха кулите, че световния тероризъм е дело на САЩ, че тровят с Новичок и полоний хора, че откраднаха колелото, парната машина, ДВГ, радиото, атомната бомба, ракетите и компютрите от Русия и СССР сега разкриха и виновника за COVID, не са братята китайци, а отново проклетите американци.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не е фалшива, проверете сами - european patent officehttps://worldwide.espacenet/patent/search/family/051494985/publication/EP3172319A1?q=EP3172319A1&called_by=epo.org
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз лично проверих сайта за патенти и видях че информацията е вярна.днес.бг работят за масоните и разпространяват фалшиви новини
23
1
 
10
 
! Отговори
роб преди 4 години
верно е фалшива новина, по-скоро е патентовано биологично оръжие.
22
0
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Вируса съществува от 50 години но преди е заразявал птици но след мутацията и бозайници .Според учените има само 1 животно което е птица бозайник и ДНКто му е най -близо и до двата вида.Това са прилепите !!!Само те могат предоставят на вируса удобна среда за мутация !
21
6
 
1
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Адвоката разпространява слухове! :D
20
2
 
12
 
! Отговори
Врачанин преди 4 години
Да бе Верваме ви ..вируса е тръгнал от некой октопод или пиле на пазара, бе вие за големи *** ни взехте ...
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не е фалшива новина. тези самозабравили сеМърши са си внушили , че са над човечеството и правят експерименти с живота на милиони невинни хора но отмъщението ще бъде жестоко. Между другото и онаямършаСорос е замесен
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купища новини за коронавируса с клоняща към нула полза от тях. Нула внимание за корупцията и некадърността на ГЕРБ, вкл. и по отношение на коронавируса. Такова навеждане на медиите пред управляващите не съм виждал в последните 60 години.
17
3
 
36
 
! Отговори
Щерев преди 4 години
Кое и е фалшивото, и за децата е ясно ,че това е биологично оръжие
16
4
 
34
 
! Отговори
ined преди 4 години
Хванаха ги в крачка и тръгнаха да се оправдават. Съвсем истинска си е новината. Въпроса е защо чак сага го пуснаха вируса в дейтвие? На Бил Гейтс също не му чиста работата, първо правят симулация на заразата с 35 милиона умрели, после тръва реална зараза свързана пак с неговата фондация.
15
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това може да и да е фалшива новина, просто, защото няма такова нещо като вирус-ваксина. Но, че фондацията на Гейтс е спонсорирала чисто и просто разработката на вируса е вярно.