В САЩ най-много жертви на вируса, вече са над 40 000

Починалите са двойно повече от тези в Италия
20 апр 2020 05:15, Александър Попов
33
В САЩ най-много жертви на вируса, вече са над 40 000
Снимка: БГНЕС

Жертвите на коронавируса в САЩ са се увеличили до над 40 000, което е най-големият брой в света и близо два пъти над починалите в следващата страна в черната класация - Италия, сочат изчисления на университета "Джон Хопкинс" и Ройтерс.

САЩ достигнаха прага от 10 000 починали 38 дни след установяването на първия случай на 29 февруари, но само след още пет дни бе преминат прагът от 20 000. За нарастване на жертвите от 30 000 до 40 000 бяха необходими четири дни, с отчитане на случаи, когато не са правени тестове, но COVID-19 е посочен като вероятната причина в град Ню Йорк.

САЩ са страната в света с най-голям брой потвърдени случаи - над 744 000. Новите случаи за днес са близо 29 000, което е най-слабото увеличение от три дни.

Губернаторите на щатите, който са най-тежко засегнати от коронавируса, спорят с президента Доналд Тръмп заради твърденията му, че имат достатъчно тестове и трябва бързо да задействат отново икономиките си. Същевременно са планирани нови протести срещу удължаване на ограничителните разпоредби.

В Ню Йорк броят на хоспитализираните и смъртните случаи продължават да намаляват. Губернаторът Андрю Куомо заяви, че изглежда щатът е достигнал платото на епидемията, отбелязва ДПА.

Низходящата тенденция в хоспитализацията носи облекчение на щата, който е епицентърът на болестта в САЩ с близо 14 000 жертви, включително 540 през последните 24 часа.

Куомо обаче предупреди, че нещата няма да се върнат бързо към нормалното.

"Звярът е все още жив и може отново да се надигне", каза той, отправяйки предупреждение срещу преждевременното смекчаване на ограничителните мерки./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са сами срещу вируса, ЕС не са солидарни със САЩ. ЕС трябва да даде 100 трлн евро на САЩ да направят ваксина американците. Тръмп да изгони ЕС от НАТО.
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам.Това хибридни руска пропаганда.
7
1
 
3
 
! Отговори
Който, които преди 4 години
Тъкмо щях да похваля БТА за правописа, и що да видя - "щатите, който са..."
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, и пушачите, и тези дето не спортуват не щат да кажат колко са. Да не говорим за тези дето се хранят вредно........Важна е бройката
5
5
 
9
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Отличници, както винаги! Все така да са първи!
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не кажат колко от починалите са наркомани спинажии и колко са без нито една ваксинация. Или това нее важно. Важното е бройката.
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Бай *** много иска да стигне... американците и в този случай...Дава мило и драго да умре в парк или на работа...
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка и американците отдавна живеят на вересия.Възможно е хората им да нямат ,,бели пари,, за тия ,,черни дни,, и сега да искат да работят и да си рискуват живота, вместо да го запазят.Като цяло Америка не държи явно на хората си.Ако ги загуби в следствие инфекцията, ще пусне повечко зелени карти и готово.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За чорбаджиите е важно робите да работят до последен дъх.Ами да отпускат мерките по време на пик и плато у тях.Това е реванша,задето са уморили навремето индианците с болести.Акълът не им е дошъл оттогава