Рекорд на броя на екзекуциите в Саудитска Арабия

За 2019 г. са убити 184 души
21 апр 2020 22:15, Петя Славова
18
Рекорд на броя на екзекуциите в Саудитска Арабия
Снимка: БГНЕС

Саудитска Арабия е екзекутирала през 2019 г. 184 души – рекорден брой за кралството, въпреки спада в наложените смъртни наказания в световен мащаб, обяви правозащитната организация "Амнести Интернешънъл", предаде Би Би Си.

Броят на екзекуциите се е удвоил в Ирак до 100 миналата година, а Иран остава втори най-голям екзекутор след Китай с 251 смъртни наказания.

Потвърдените екзекуции в световен мащаб обаче намалява за четвърта поредна година до 657 – с 5% по-малко от 2018 г.

Това е и най-малкият брой за последното десетилетие, според "Амнести Интернешънъл".

В списъка на организацията не влиза Китай, където се смята, че екзекуциите са хиляди, но точната бройка остава държавна тайна.

Страни като Иран, Северна Корея и Виетнам също вероятно не разкриват пълния обхват на смъртното наказание, предава БНР.

В челните позиции са още Египет (32 екзекуции) и САЩ (22), а освен Китай и Сирия, КНДР и Виетнам не са включени в данните.

Според правозащитниците засилващата се тенденция в Саудитска Арабия е притеснителна. Кралството е екзекутирало 178 мъже и шест жени през миналата година, малко над половината от тях чужденци. През 2018 г. тази бройка е била 149 души.

Мнозинството са били осъдени за свързани с наркотици обвинения и убийство. Но наказанието се налага ѝ като политическо оръжие срещу дисиденти от шиитското малцинство, отбелязва "Амнести".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Така се спазва преди 4 години
Така се спазва карантината !!!! Не като в България !!!!
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са приятели на САЩ, ша знайте! А както има една приказка, кажи ми кои са приятелите ти, и аз ще разбера какъв си ти.
13
0
 
15
 
! Отговори
Роза преди 4 години
"Жената не притежава нищо друго освен фередже и гроб"-поговорка от Саудитска Арабия
12
11
 
2
 
! Отговори
Facebook FAKE News преди 4 години
Трудно ми беше да защитя европейците, когато позволиха да направят САТАНИНСКИ КУПОН при откриването на най-дългата ЖП ЛИНИЯ, която минаваше през скали и планини. Дълго време успявахме да забавим ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БОЖЕСТВЕНАТА ПРИСЪДА. Всеки път казвахме на Бог, нека следващия път да въздаде. И така минаха седмици,месеци,годиниБеше неизбежно, така както е неизбежно това, което ще стане след три месеца.Брюксел предайте списък с ГЕЙОВЕТЕ болни от СПИН и всички хора, които членуват в САТАНИСТКИЯ К
11
11
 
3
 
! Отговори
Facebook FAKE News преди 4 години
Малко остава на БРЮКСЕЛ.Бог позволи на Антихрист да помете държавите , в които има най-много САТАНИСТИ.ШВЕЦАРИЯ и БЕЛГИЯ, държавите със МНОГО СИЛЕН САТАНИНСКИ КЛАН.Всички се чудят, защо толкова много мъртви има в ШВЕЙЦАРИЯ и БЕЛГИЯ.Трудно ми беше да защитя европейците, когато позволиха да направят САТАНИНСКИ КУПОН при откриването на най-дългата ЖП ЛИНИЯ, която минаваше през скали и планини. Месеци наред успявахме да забавим ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БОЖЕСТВЕНАТА ПРИСЪДА. Всеки път казвахме на Бог
10
6
 
1
 
! Отговори
Facebook FAKE News преди 4 години
Антихристи мисли като голям математик. Сега е насочил своите действия към централизира на властта и короните в ръцете на АРЕБЕЛИТЕ. Антихрист мисли като голям математик. За него този САТАНИСТКИ ПЛАН ЗА КОВИД19 е просто супер смешен от гледна точка на броя умрели спрямо броя на убийствата, които АРАБЕЛИТЕ извършват.Затова Антихрист , сега ще помете ЕВРОПЕЙСКИТЕ САТАНИСТИ И ВЕЩЕРИ.За да може КОРОНИТЕ да бъдат дадени на АРАБЕЛИТЕ. Така тяхната власт, сила и пари ще стане голяма и убийствата ще
9
7
 
4
 
! Отговори
Facebook FAKE News преди 4 години
Антихрист е там. В тази страна. Не в Америка, не в Русия. Там е!!!Антихрист ненавижда сборищата на вещици и сатанински групи. За него КОВИД-19 е една малка задача, която има начало и край. Това е!!! Затова и наградата за САТАНИНСТИТЕ е нищожна спрямо тази за АРАБЕЛИТЕ.За разлика от неговата фен-група от сатанисти, вещици и СПИН-гейове. Арабелите убиват хора от векове и не се спират. Това продължава повече от хилядолетие. А, неофициалната статистика е 100 пъти по-голяма.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има много мъже и голяма част от тях са хора които обичат да правят проблеми.Хубаво е дивите селяни да си редуцират бройките защото са навсялъде в големи количества.Всеки ден четем -Лицата Х.и У. се срещнали със себеподобни на улицата или в кръчмата.След приятната беседа двама са в болницата трима в ареста и един в моргата. В ислямската дупка ги екзекутират по други причини обикновено политически и заради изтрещялата им религия.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пещерни... хора...Камиларски лакърдрии.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Да ти бяха разправяли и за пунктуация!
5
0
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега #2, в Саудитска Арабия екзекуцията е чрез обезглавяване. Въжето е за третополовите в Иран.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разправят че навремето граф Дракула направил чешма с три чучура и на всеки златно канче *** никой не пипал до чешмата били побите трима на кол с надпис тези хора се опитаха да откраднат канче
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори арабите се страхуват да ходят в СА,това е истината!
2
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се бори корупцията кой ще посмее да пипа като знае че го чака въже
1
17
 
14
 
! Отговори
българин преди 4 години
Само за това ги уважавам !