От страх от 5G – подпалиха антена на мобилен оператор в Кипър

Инцидентът е станал в търговски център в Лимасол
28 апр 2020 20:27, Красимир Ангелов
58
От страх от 5G – подпалиха антена на мобилен оператор в Кипър
Снимка: БГНЕС

Неизвестни засега лица са се опитали да подпалят антена на мобилен оператор в кипърския град Лимасол, съобщи БТА.

Антената е била разположена в търговски център. Според полицията, опитът за палеж е бил извършен през нощта, а щетите са установени сутринта, когато служители на телекомуникационната компания отишли да проверят на какво се дължат смущенията в покритието на сигнала.

При разследването е установено, че извършителите са опитали да запалят антената с помощта на запалителна течност.

Порталът "Сайпръс таймс" припомня, че това е вторият подобен палеж на антена на мобилен оператор в Кипър напоследък. На 13 април беше запалена още една антена, като извършителите мислели, че става въпрос за предавател от технологията 5G.

Широкото разпространение на безпочвените информации, че 5G вреди на човешкото здраве и дори че разпространява новия коронавирус, накара преди няколко дни Европейската комисия да предупреди, че се разпространяват фалшиви новини и да обяви информационна кампания срещу тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как тъй 4джи не вредно па 5джи вредно ми да се върнем на 1 Джо с шаиба тугива
31
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората с техническо образование знаят какво са Микровълните. Всички знаят какво е микровълнова печка в която си правят пуканки. За незнаещите ще обясня. Тези микровълни са същите като тези в микровълновата фурня. Разликата е в това че са затворени и мощноста им е до 500 вата. Докато микровълните от антените на операторите ви облъчват денонощно с хиляди вата мощност. Случайно ли онкологичните заболявания се увеличиха в световен мащаб. Нее случайно. Но Печалбарите не се ги е грижа за живота ви.
30
13
 
3
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Единствената мистерия е, че продължителността на живота в БГ е толкова висока. Ако и да е най-ниската в Европа.Науката не може да обясни как хора, на които мозъкът им постоянно дава на късо, доживяват до пубертет.Някой има ли обяснение?
29
8
 
14
 
! Отговори
БСП преди 3 години
5G антените са създадени за да разпространяват зарази от Рак, спин и Корона вирус. Интересен пример е защо най-много починали има в държави и места, където е стартирано 5G.??
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От полицията на мисълта казаха, че е опасно да мислиш, че 5джин е опасно радиоактивно биологическо оръжие.
27
19
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Който не ми вярва за честотите да вземе да си ги провери сам. Даже има данни как са разпределят между Виваком, Теленор и А14Г мрежата на 2ГХц е почти на честотата на микровълновата фурна която е на 2,4ГХц!!! 5Г е чак на 12,5ГХц!!!Който си мисли че е много полезно да си пъхне главата в микровълновата и да я включи за да ни покаже колко е безопасно!!!!
26
3
 
7
 
! Отговори
Германец преди 3 години
На теб ще продам фарадеева клетка. Ще ходиш по релсите.
25
4
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
То хубаво да си купя алуминиев каскет ама не знам с какво ще помогне срещу 5Г ???Трябва си изцяло метален и проводим скафандър, при това заземен. Ако пък ще се заземява скафандъра къде ще ходи човек с него???Трябва скафандър и непрекъснати жици за заземяване на стълбове по улиците и човек като излезе навън с металния скафандър да се закача на мрежата за заземяване като тролей!!!Или все пак да спрат да ни облъчват с 5Г
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чипове и 5G. 5G-то предава сигнала на сателитите на Илон Мъск. Всичко е тип-топ.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноКоментара ти показва пълно невежество по тази тема , вземи малко се образовай . Няма смисъл да коментирам глупостите които си написал в последния си пост.
22
7
 
9
 
! Отговори
До Германец преди 3 години
Ей *** , *** какъв германец си ти бе *** ? Имал пари да си купи лъскаво телефонче .Откога това е символ на нещо? Много от нас българите имат пари да си купят и последен модел тел и последен модел Мерцедес , но нямаме потребност да го правим защото не сме *** и комплексари излязли от някаква селска бърлога . Бил германец .Ти си много по- зле от повечето българи. Ходи на строежа или да чистиш тоалетните на немците и се мисли за много значим , че си си купил Самсунг Галакси .
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто 5G e китайска,затова е цялата аларма срещу тях,но има и много други,иначе наистина са вредни тези технологии,използват ги и като лъчево оръжие срещу хората.
20
2
 
5
 
! Отговори
До Митко 19 см преди 3 години
Ти виждаш ли по-далеч от тези 19 см ?!
19
14
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
4G технологията е от 800MHz до 2GHz, не е особено полезна за здравето но ако не живееш точно под клетката е сравнително безопасно. 5G технологията с 12,5GHz и гъста мрежа от клетки навсякъде просто няма шанс да остане човек здрав в дългосрочна перспектива.
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има различни оператори,не са само 5G , всички имат лъчеви оръжия,даже 5G е по-безопасна в сравнение с останалите!
17
4
 
18
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Широкото разпространение на безпочвените информации, че 5G вреди на човешкото здраве и дори че разпространява новия коронавирус=================Аааахахаха! Глупaци! Те не знаят колко са смешни, нал тъй, Сaше? Същите тия, които си мислят, че 5джи е опасно (хахаха, колко са зле!), не вярват и че Бил Гейтс е най-добрия човек на планетата, който иска да напълни вас и децата ви с райска течност, а казват, че бил психопат и сатанист. Хахаха! Глупaци! Къде да се наредя за ваксина?
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ви сложат чиповете 5G ще е необходима за бърз пренос на данни, обемът на които е стотици пъти повече, отколкото сега.
15
31
 
8
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Просто е - *** плюе по 5G щото няма пари да си позволи такъв смартфон и не иска успелите в живота (като мене) да му напомнят, носейки последен модел в ръка, че всъщност е едно нищо.Да сме снизходителни към ***.
14
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обективно4G не те ли разболява от рак , що го ползваш тогава ? 5G не е някаква изцяло нова технология , тя е обновен вариант на 4G както то на 3G преди него. Значи няма проблем 4200 спътника на Мъск да те облъчват , ама за тях не се говори , щото няма как да ги събарят и подпалват.
13
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мойта баба като видя за пръв път телевизор , отиде зад него да види хората отзад ..същите аборигени има и сега