Zoom забрани използването на безплатното им приложение в Китай

Опасенията са свързани със сигурността
19 май 2020 16:10, Ния Христова
4
Zoom забрани използването на безплатното им приложение в Китай
Снимка: Pixabay
Компанията Zoom Video Communications Inc. забрани на хората в Китай да се регистрират в безплатното й приложение за видеоразговори, съобщи агенция Nikkei Asian Review, цитирана от БНР. 
 
От 1-ви май е разрешено само на дружества от азиатската държава с доказателство за осъществяване на някакъв бизнес, както и на корпоративни банкови сметки, да закупуват платената версия на приложението за видеоразговори. На физическите лица е забранено да се регистират за безплатната версия. 
 
Тези, които вече разполагат с безплатен акаунт, няма да имат право на т. нар. "хостинг срещи", но ще могат да се присъединяват към такива видиоразговори. 
 
Базираната в Съединените щати компания, основана от роден в Китай инженер, явно се повлия от критиките на фона на настоящото ново търговско напрежение между Вашингтон и Пекин, отбеляза Nikkei Asian Review.
 
Редица държавни власти и компании през последните седмици ограничиха използването на приложението за видеоконференция Zoom заради рискове за сигурността. 
 
Преди време това направиха от Федералното външно министерство на Германия и Сенатът на САЩ, както и технологичният гигант Google, който също забрани на своите служители да използват приложението за видеовръзка на фирмата Zoom на лаптопите си, позовавайки се на опасения за сигурността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.