Болните в света от коронавирус гонят 7 милиона

Броят на смъртните случаи е 399 898 до момента
24
Болните в света от коронавирус гонят 7 милиона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До момента починали от коорнавирусната инфекция са повече от 399 хиляди души, съобщи Световната здравна организация (СЗО), цитирана от БГНЕС.

Още по темата


Според последните данни на организацията за последните 24 часа са регистрирани 73 240 нови случая на инфекция, 2 452 пациенти с COVID-19 са починали.

Така общият брой на съобщените случаи на COVID-19 в света е 6 913 561, броят на смъртните случаи е 399 898.

Повечето случаи са регистрирани в Съединените щати – 1 974 611.


 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 година
Една десета от процента общо заразени спрямо световното население. Това не е дори епидемия.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пилците се броят наесен е особено цинично изказване на фона на почти половин милион починали от коронавирусната инфекция и усложненията,причинени от нея. Какво те интересуват теб тези хора, нали ти си жив. Та понеже си много уверен в статистиката,затова ти опонирам със същата статистика,която си цитирал. При много по-малко заболели заразени от Коронавирус, смъртността е почти същата. Тоест коронавирусът е много по-смъртоносен от грипа.
22
1
 
1
 
! Отговори
Do 21 преди 1 година
По принцип най-големите глупаци са най-уверени в собствения си акъл. Ако имаш достатъчно винаги трябва да можеш да се съмняваш в увереността си. Значи асимптомни при Коронавирус има, но още повече са асимптомни или нерегистриарани при грипа, така стават още повече милиарди , тоест смъртността при коронавирус е все така много по-висока от тази на грип. Безотговорно е да се твърди обартното.А дали пилците се броят на есен, бих ти казал,че е особено цинично изказване предвид почти половин милио
21
1
 
0
 
! Отговори
Без до 18 преди 1 година
Имам си достатъчно акъл, благодаря за компетентното ти изказване към непознат човек. Както казах, не подценявам нито един вирус. А ти ако си мислиш, че регистрираните случаи на корона са реалните си много заблуден. Бройката е в пъти певече поради несиптомните и тези с леки симптоми, които дори не се замислят да се тестват. Сега паниката и медийното раздухване са на преден план. Реалната смърност е далеч от това. Няма да споменавам мистериозното изчезване на грипа...Пилците се броят на есен :)
20
0
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Смъртността от коронавирус до момента е лесно да се пресметне - над 6 %.
19
0
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Какъв куп болести- високо кръвно някои, други с диабет, направо куп белести,с които хора живеят по 50 години и повече. А починаха и здрави хора, без никакви други заболявания,но трябва да се признават фактите и да се уважават загиналите, въпреки личното пристрастие към една теза. Дори китайският доктор,който пръв сигнализира за коронавирусната инфекция,почина от коронавируса на 27 години.
18
1
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Ти ако имаше малко акъл ,като цитираш числа,щеше и да разбереш какво цитираш. При заразени над милиард хора от грип,почиват от 300 000 до 650 000 човека годишно. Заразените от коронавирус обаче са многократно по-малко,а жертвите са много.Тоест смъртността от грип и коронавирус е много различна и коронавируса е в много пъти по-смъртоносен.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джурналистите, айде разследват как кристално честната Шехерезада е станала собственичка на къща за 1 млн. в Бистрица и апартамент за 400хил в София.. С една чиновническа заплата - на нея и на мъжа и?!Тва за вируса е добро за запълване на страниците, ама не интересува никой
16
2
 
8
 
! Отговори
балама преди 1 година
Шефът на СЗО, етиопец, без медицинско образование. Бил министър на здравеопазването на Етиопия, преди това, подобно "нашия" хубавец счетоводител, тука.
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хунтата на генералите. Отговорих ли на въпроса ти?
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо в нито една друга държава няма Щабове от генерали, макар и с подарени пагони, които да се борят с гадната корона и с вълните от ярост?Как мислите?
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЗО се финансира 12% годишно от фондацията на Килбил. Само за инфо.
12
5
 
4
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Голям прас! Тука проблем с медийното грипче нямаме.
11
5
 
10
 
! Отговори
Без преди 1 година
И пак - " Influenza is highly infectious disease that usually strikes during the winter season. Globally, it causes an estimate of 1 billion cases of influenza, resulting in 290 000 to 650 000 deaths per year ". Източник - СЗО. Без да омаловажавам който и да е вирус, но статистиката говори сама за себе си. Ако не беше цялата медийна истерия...
10
3
 
8
 
! Отговори
Пенционер преди 1 година
Важното е, пенсийката да тече, майната им на кредитите, младите ще ги плащат.
9
4
 
9
 
! Отговори
истерик преди 1 година
Първата в света виртуална пандемия.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 1000 човека един заразен..голяма работа.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, много болни много нещо бе - милиони.Добре че е генерал Борисов у слугата му генерал Мине тчийски, та да ни лекуват.
6
4
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Да не би да спадне населението заради вируса?Ако не беше данданията,нямаше и да се разбере,че е имало нещо повече от сезонен грип.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24.5 милиона общо починали от началото на годината. Смъртност от корона с куп придружаващи болести е около 1.5%