Учени: Необратимо се топи ледената покривка на Гренландия

Това може да повиши покачване на морското ниво до 12 см
18 авг 2020 08:54, Петя Славова
31
Учени: Необратимо се топи ледената покривка на Гренландия
Снимка: БГНЕС

Ледената покривка на Гренландия се топи необратимо. Това са изводите от изследване на университета в Охайо.  Учените се опасяват, че ледът ще сe свива, дори затоплянето на климата да бъде спряно още днес, предава Нова тв.

Още по темата


Анализите показват, че в края на миналия век век ледената покривка е намалявала годишно с около 450 гигатона. От началото на 21-и век загубите достигат до 500 гигатона.

Според друго изследване на университета Линкълн във Великобритания, топенето на ледовете в Гренландия може да причини покачване на морското ниво с 10 до 12 см до 2100-а година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А такаа не била тотална забрана.Ами що ручат света че си намалили населението.Глупости.Азия тепърва ще е място на огромни конфликти и природни бедствия почвени ерозии наводнения заболявания и както са на гъсто ще има много жертви.1.5 млрд население е чисто безхаберие.
27
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/27Първо не е била тотална забрана за повече от едно дете и второ, предполага се че сега са поне с 400 милиона по-малко точно заради тази политика.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как ги копаш тия уранови руди.И колко енергия харчиш и от де иде.Бензин и Дизел тоест нефт.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислиш ли че ако Катай имаха едно дете(това само те си го приказват) от 1,150,000,000 през 1990 щяха да станат 1,460,000,000 през 2019.За същият период Германия след обединението заедно с миграцията от източна Европа централна Европа Африка Близък и Далечен изход са нараснали от 79,000,000 до 83,000,000 смятай по колко деца имат в Китай.Някой вярва ли на азиатските лъжи.Само Ухан има 1/4 от населението на Дойчланд.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И във всяка лоша новина има и нещо добро.Мизерната холандска държава ще бъде заличена или поне голяма част.Основните пропагандатори на хомосексуализЪма и лични карти без пол.Реално погледнато самото им съществуване е било и е безсмислено.
23
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До :)/19Когато Китай въведоха политиката на 1 дете, всички демокрации ревнаха, че гадните комунисти ограничавали хората... а урсулата има 7 деца (повече от средното в Уганда и Буркина Фасо).Та я пак за Индия и Африка?!
22
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Паляка/10Това е само от Гренландия....
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато викингският крал Ерик Червеният открива острова през 982 г. го нарича Гренландия, защото е зелен почти целогодишно и лед има само по най-северните му части. Заселването започва по източния бряг и основният поминък е фермерство. Натрупването на ледове започва през 15-16 в. и тогава заселниците започват да го напускат. Но, разбира се, екофашистите премълчават тези неща, а когато им ги казваш, те просто не те слушат.
20
1
 
7
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
единственото решение е АЕЦ-и и съхранение на отпадъците, но това могат да си го позволят САМО държави с голяма територия. И от тук идва политическия проблем. Тук Австралия сме ВТОРИЯ най голям притежател на уран в света. Слънцето и вселената работят на същия принцип и гориво.Да гориш фосилни ресурси и да кюмбиш в атмосферата, първо влияе на планетата и второ е до време докато не свършат залежите. Докато залежите на уран са достатъчни за милион години напред
19
1
 
12
 
! Отговори
Днес къдее причинило преди 3 години
До Евгени ГеоргиевИма още една научно потвърдена зависимост, която като че ли умишлено не се афишира. В Арктика ледената покривка изтънява, а в същото време в Антарктида дебелината на леда се увеличава. Ледът ще сe свива в северното полукълбо, но не и в южното.Обърнете внимание на формулиравката "топенето на ледовете в Гренландия може да причини покачване на морското ниво с 10 до 12 см до 2100-а година."Може да причини. Може и да не причини.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой знае какви вируси има замръзнали преди хиляди години и сега ще излезнат да ни заразят.
17
5
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 години
Така е, разрешиха на Индия и Китай да се плодят като мишки и сега какво стана, яко замърсяване и недостиг на храна и планетата загива. Богатите не ги интересува, трупат за сметка на замърсяване и резултатите са на лице. Лошо за децата, които скоро са родени или сега се раждат, ще страдат много.
16
3
 
6
 
! Отговори
До 5 метра повишение преди 3 години
Е ок. Но това няма да стане. Защото водата ...изчезва полека. Така че по скоро няма да има вода отколкото ше има море около стара загора. ...Но е интересно да се качиш на 135 меетра височина на крепост Овеч и да видиш къде е било пристанището..и къде са приставали лодки гемий..на крепостта....на 130 метра височина......Това ако се върне стара загора ще ви трябват подводници за да живеете..:))
15
0
 
10
 
! Отговори
Bella Ciao преди 3 години
Държави като Нидерландия ще загубят доста от територията си.
14
2
 
9
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 3 години
Малко прости сметки.До края на 20ти век, ледът се топял с 450 гигатона годишно. Сега, от началото на 21 век, което е 20 години се е стопил само 500 гигатона. 500 гигатона за цели 20 години!?Значи или тия учЕни не могат да смятат и госпожа журналиската не може да превежда.
13
1
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Голяма работа! Тамън ще си стане както е била - Грийн-ландия и ще оправдае името си! :)
12
3
 
6
 
! Отговори
Вервам преди 3 години
Все колко аз да поживея още 20 години до София няма да стигне. "А след мен и потоп".
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете ли Охайо, или Великобритания - можете да затворите страницата
10
1
 
9
 
! Отговори
всеки преди 3 години
кога ли му е пукало на някой, по-важна е парата да капе
9
1
 
12
 
! Отговори
фен на танас преди 3 години
Идеално в Стара Загора ще имам море. УРААААААААА