ООН: Над 80 милиона са бежанците и разселените по света

Те се увеличават въпреки призивите за примирие и състрадание
9 дек 2020 20:02, Елка Василева
6
ООН: Над 80 милиона са бежанците и разселените по света
Снимка: архив, БГНЕС

Въпреки призивите за примирие и състрадание на фона на пандемията от коронавирус насилие и преследване продължават да принуждават хора да напускат домовете си и разселените са рекорден брой, обяви ООН.

Към края на 2019 г. 79,5 млн. души са останали без дом, включително 30 млн. бежанци – над 1 процент от световното население, предаде Франс прес.

А според агенцията на ООН за бежанците предварителните данни показват, че още повече хора са били принудени да бягат през 2020 г., с което броят им надхвърля 80 млн.

През март генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за глобално примирие, докато светът се бори с пандемията, причинила вече смъртта на над 1,5 млн. души.

Но докато някои се съобразиха с призива, Върховният комисариат на ООН за бежанците обяви, че по предварителни данни през първата половина на 2020 г. насилието в Сирия, ДР Конго, Мозамбик, Сомалия и Йемен е довело до нови вълни от бежанци, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Ковид 19 ли? преди 3 години
Когато европеец отива в много държави (сред тях, повечето страни, откъдето бягат въпросните мигранти), той следва да се ваксинира срещу определени болести, върлуващи в тези страни. Няма съмнение, че безконтролното нахлуване на мигранти в страните от ЕС, осъществило се преди 5-6 години по злата воля на Ангела Меркел, направи местното население податливо за редица нови за него болести и обрече немалка част от него на преждевременна и мъчителна смърт.
3
0
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
ООН-законна черна организация,за която ни белите сме нищо!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стоп на соро...соидма!!!!!Замърсиха цивилизования свят!Не ги искаме!Долу Меркел!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички бежанци в САЩ - Байдън да си ги вземе.