Гърция купува изтребители от Франция за 2.5 млрд. евро

Париж ще достави на Атина 12 употребявани и 6 нови самолета
63
Гърция купува изтребители от Франция за 2.5 млрд. евро
Снимка: БГНЕС

Гърция подписа днес договор за покупка на 18 изтребителя Рафал от Франция, засилвайки по този начин партньорството си с Париж на фона на напреженията с Турция, съобщава АФП.

Сделката възлиза на около 2,5 милиарда евро.

Тя включва доставка от Париж на 12 употребявани изтребителя от инвентара на френските военновъздушни сили, на 6 нови самолета, както и логистична поддръжка и оръжейно оборудване за самолетите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
9
 
! Отговори
Sirtaki преди 3 години
Само тук било ашладисването, А? Каракачанката ще купи 100 Гоуфа вместо БТР и за кашиците, верщеен зи? Те така и Сиртакитата закупиха тея ситроени само дето не ми се вярва охлюварите да се втурнат са мрът ако се запече ралтата
38
7
 
29
 
! Отговори
хайде, хайде преди 3 години
Тя сделката е ясна. Гърците купуват едни самолети и полуават военен гръб от ТРЕТАТА ЯДРЕНА СИЛА В СВЕТА. Брилянтен ход!
37
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре ,че са гърците иначе кой ще вземе тези таралясници трета употреба!Рафалите са назад за американските изтребители,дори и зад руските Су-34,МиГ-29
36
5
 
6
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
До ЗозоТочно! Аман от Хейтъри, и Дезинформатори!
35
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой по гръцката гладна кратуна
34
24
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Абе стига лъгахте бря руски! Гърция дава 5 милиарда лева /2,5милиарда евро/ за 12 стари и 6 нови Рафал. България е сложила на депозит 2 милиарда лева /1,2 милиарда долара/ за 8 нови Ф-16. Вторите поръчани нови 8 Ф-16 ще са по-евтини от първите. Е къде са 5 милиарда, а? Не ви вървят руските лъжи тук!!!
33
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26.. .... "американски нашественици.......... Европа щяла да тича първо до американците......" :) :) :)))) :) :) :) :)) :) :) :) :::))))))) :))) :) :) :) :)) Европа няма да тича. Ще тичат европейските властите които всъщност са лакей.... ДyneцелуФк0вци Дадоха Пари на американците за изтребители - НЯМА ИЗТРЕБИТЕЛИДадоха пари за ваксини на американците - НЯМА ВАКСИНИPfizer взеха парите и казаха че ще има да чакаме - НЯМА ДА БЪДЕ СКОРО. Няма да си изпъбнят договора
32
9
 
10
 
! Отговори
4epa преди 3 години
А РАДЕВ ОТ ШВЕЦИЯ- АМА ДРУГ ПЪТ !!!!!!!!!!!! КОМИСИОНИ- АМА ДРУГ ПЪТ !!!!!!! ЗА ДЕСИ МНОГО ПАРИ- АМА ДРУГ ПЪТ !!!!!!! РАДЕВ ДА СИ ВРЪЩА ДЕСКАТА НА СВИЛЕНСКИ - С РЕКЛАМАЦИЯ- МНОГО ГОРИИ - 200 НА 4АС !!!!!!!!!!!!!!!!!
31
11
 
13
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
До ЗОЗО8 броя ги платихме, но вероятно в край на тази година ще платим и останалите 8 броя. Мисля че покупката беше добра за ВВС, до 2024 год. ще имаме - 30 бр. многоцелеви изтребители и 12+броя щурмови изтребители, модерни самолети в техническа изправност. Може би след 2030 год. ще започнат и процедури за придобиването на Ф 35...
30
7
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
а наш'те!!!хахах 6 ли бяха - а за кога бяха :) пародия!
29
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ще изплашат турците с тия френски бракми. Има да падат като гнили круши. Има само едини самолети които могат да победят всякакви останали, френски, европейски, китайски, шведски, руски и каквито още се сетите и България купи такива. Гледайте с какво се въоръжава Израел държава която е на фронта последните 70 години перманентно. Ако имаше нещо по-добро със сигурност с него щеше да е въоръжен Израел. Очевидно че сделката е политическа предвид търканията напоследък между Франция и Турция.
28
4
 
10
 
! Отговори
До ЗОЗО преди 3 години
Гърците голями. Купуват от ФРАНЦИЯ ФРАНЦИЯ Чети ако умееш ФРАНЦИЯ Казва. Купуват от ФРАНЦИЯ ВЪПРОС КЪМ ЗОЗО БЕЛИНАТАКЪДЕ ВИДЯ НЕЩО ЗА ПУТИН И РУСИЯ ИЗ ТРИ ЩЯ Л ПСИХО ПАД? ??? АМАН ОТ ПИЯЧИ НА БЕЛИНА
27
15
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Бойко Умното купи 8 за четири милиарда!!!
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24" ... американските нашественици .."Обаче ако стане нещо Европа първо при "нашествениците" ще тича, нали?Ф-16 е доказал се самолет и е сравнително евтино да се лети с него. Израел ползват главно такива, а те хич, ама хич не са от глупавите.
25
4
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Гърците се превъоръжават...постоянно и планомерно.Непредвидимата Турция създава напрежение,само една силна армия може да ги...стопира.
24
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците голями. Купуват от Франция. Парите остават в Европейския съюз. Преcтъпникa Борисов пълни гушите на американските нашественици. Сега хвърли пари за ваксини пак на краварите а ваксини няма. Които прави " бизнес " с кравари ще оставе с празни ръце и с голями дългове
23
9
 
17
 
! Отговори
Дааа преди 3 години
Умни управници. Ето така се прави лоби в Европа. Всички европейци ни презират като американски ***. Няма да ни защитят дори в спора със Северна Македония.
22
4
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Сатира8 бр. нови Ф-16 +2 стари подарък за обучение. Ще поръчаме още 8 бр. нови Ф-16 за цяла ескадрила.По договора с НАТО трябва да потдържаме 2 ескадрили самолети. 16 Ф-16, 14 МиГ-29 и 12 бр. Су-25 ще станат в движение.
21
9
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Добре че са гърците да ни...вардят на южния...фланг с тяхната 250 хилядна добре въоръжена армия.
20
7
 
17
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
А ние закупихме, 16 нови Ф 16, за същите пари. Май не сме се прекарали чак толкова!