Почина известният американски радиоводещ Ръш Лимбо

Той определяше облика на консервативната политика в САЩ
Обновена: 18 фев 2021 06:55 | 18 фев 2021 06:50, Анисия Иванова
12
Почина известният американски радиоводещ Ръш Лимбо
Снимка: БГНЕС

Ръш Лимбо, един от най-влиятелните консервативни гласове в американската политика, почина от рак на белия дроб на 70-годишна възраст, съобщи съпругата му Катрин.

Лимбо, който отдавна се бореше с рака, беше епохална фигура в американските медии като гласа на едно от най-слушаните радиопредавания в САЩ.

"С дълбоко прискърбие трябва да споделя с вас директно, че нашият любим Ръш, моят прекрасен съпруг, почина тази сутрин от усложнения на рак на белия дроб", заяви в ефира на радиошоуто на Лимбо Катрин.

"Ръш завинаги ще остане най-великият на всички времена", добави тя, цитирана от БНР.

От 90-те години Лимбо определяше облика на твърдолинейната консервативна политика и тласна Републиканската партия към становищата ѝ против абортите и имиграцията. Той популяризираше силно партизанска форма на консервативната политика, оставила своя отпечатък върху Републиканската партия и медиите.

"Без Ръш Лимбо токшоутата по радиото вече няма да бъдат същите", каза Шон Ханити, твърдолинеен консервативен телевизионен водещ.

Провокативната често пъти риторика на Лимбо срещу бившия президент Барак Обама, жените и малцинствата го забъркаха в редица скандали.

Той е една от най-ненавистните фигури за американската левица, но републиканците, включително бившият президент Доналд Тръмп, величаеха радиоводещия като първопроходец, тръгнал на кръстоносен поход в защита на консервативните ценности.

През април миналата година Тръмп удостои Лимбо с Президентския орден на свободата и го нарече "най-великия борец, когото някога ще срещнете".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: САЩкончинаРъш Лимбо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време имаше танц Лимбо, който живя една година. Туй Лимбо изкара повече. Много ги обичам консервите!
9
2
 
0
 
! Отговори
Съмнение преди 3 години
Може и да са му помогнали да почине. Имат опит в тази работа. За справка Уго Чавес и още няколко неудобни латиноамерикански президенти. Както и да е. Да почива в мир.
8
3
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
опорките ти не работят при мен, аз помня как преди 30 години, не само че можех да си плащам за парното без грижи, но и беше толкова силно, че отворях прозореца, и това през тези твой супер студени зими, пред измисленото Глобал топло. та как ставаха тези неща преди 30-40 години, хем супер студено, хем супер силно парно на достъпни цени?!
7
4
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
за 3-тият принцип на Механиката дефиниран от Нютон - чувал ли си?! Когато всеки ден ти говорят за Глобална Затопляне, а умираш от студ, когато затворят АЕЦ-и, и ти качват енергоизточниците за да те дозаробят, когато на корицата на женското списание е "ако е от бял - абортирай го" и т.н. и т.н. Това не е Консерватизъм и не е Мода, а е Ответна Сила, обратна по посока на приложеният натиск с цел заличаване на Бялата Култура, Цивилизация и Раса!
6
5
 
1
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Чудесно. Тръмп е наред!
5
8
 
3
 
! Отговори
Bill преди 3 години
Слушах го когато пътувах за работа от 9.00 до 12.00 от понеделник до петък,велик научих много от него,истински патриот промени много американци от леви *** и ги направи истински хора както и мен.Rest in piece America will miss You
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Особенно вълнуващо, сега няма да слушам радио....
3
5
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Не си разбрал-модерно е да си *** и черен или ***.Само привилегии и никакви задължения.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости! Америка има нужда от такива хора. Загубата безспорно е голяма.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми толкова, лека му пръст.Средната продължителност на живота при мъжете е 72г.С рак пак доста е изкарал.Никой жив няма да си тръгне от този свят.