Дворецът преживя скандала с Даяна, но ще оцелее ли след Меган?

Темите в двете интервюта са изключително близки едно до друго
12 мар 2021 22:32, Нели Христова
117
Дворецът преживя скандала с Даяна, но ще оцелее ли след Меган?
Снимка: БГНЕС

"Просто не исках повече да съм жива."

Признанието на Меган Маркъл в разговора й с Опра Уинфри  вероятно ще бъде толкова взривоопасно, колкото разговорът на принцеса Даяна с Мартин Башир от BBC през 1995 г. - който предизвика такъв взрив в кралското семейство, че на монархията и отне години да се възстанови.

Още по темата

През 1995 г. Даяна участва в експлозивно интервю за програмата на BBC "Панорама". Принц Чарлз и Даяна се бяха разделили три години преди това и Чарлз сензационно призна, че е имал връзка с Камила Паркър-Боулс след години спекулации в таблоиди в документален филм, издаден през 1994 г. Но едно просто изказване на Даяна, превърна нейното интервю в едно от най-гледаните в историята на Великобритания:  "Е, ние бяхме трима в този брак, така че беше малко претъпкано."

Даяна така и не предупреждава кралица Елизабет II за интервюто. Това е тактика, която Хари и Меган също използваха. И двете интервюта разкриха дълбоко лични признания, които дадоха интимен поглед върху вътрешното функциониране на двореца - и по този начин донесоха много лични обвинения срещу Кралското семейство. Приликите между интервютата бяха такива, че клип от интервюто на Даяна от 1995 г. публикуван в Twitter в неделя събра около 1,8 милиона гледания.

Думите на херцогинята на Съсекс потенциално биха могли да бъдат дори по-сеизмични от тези на покойната принцеса на Уелс, тъй като въпросите, които тя повдига, по-трудно ще получат отговор от двореца. От своя страна Хари каза на Опра: "Това, което виждах, беше как историята се повтаря, но може би бе далеч по-опасно, защото този път добавяш и въпроса за расата."

За Мегън чувствата на самота и изолация, които я подтикват към мисли за самоубийство, се засилват в последните месеци на бременността й, след като й казват, че синът й няма да получи титла. Дали новороденото ще бъде принц или принцеса няма голямо значение за двойката - с изключение на това, че липсата на титла означава, че детето им няма да получи сигурността, която идва с нея. В своето интервю принцеса Даяна също признава, че е имала проблеми с психичното здраве, страдала е от булимия, но така и не получила помощ. "Виках за помощ, но подавах грешни сигнали и хората използваха моята булимия като палто на закачалка: те решиха, че това е проблемът -"Даяна просто беше нестабилна", казва тя през 1995 г. 

След това Меган разкрива, че е имало "опасения и разговори за това колко тъмна може да е кожата му, когато се роди". Видимо шокирана, Опра притисна херцогинята, която обясни, че Хари е провел няколко разговора с неназовани кралски особи. Принцът отказа да уточни подробностите около разговора по-късно по време на интервюто и само добави, че по това време му е било неудобно. "Бях малко шокиран", заяви той. Херцогът  намекна, че темата не е била повдигана само веднъж, а притеснения е имало "още в самото начало"

"Имаше някои очевидни признаци, преди дори да се оженим, че това ще бъде наистина трудно", добави Хари.

След това се появи твърдението, че монархията се е провалила в задължението й да се грижи за Меган, когато херцогинята е изпитала "много ясни и много страшни" мисли за самоубийство. Тя казва, че се е опитала се обърне към старши служители и отдела за човешки ресурси на двореца, но не е получила никаква подкрепа.

"Отидох в Институцията и казах, че трябва да отида някъде, за да потърся помощ. Казах, че "никога досега не съм се чувствала така и трябва да направя нещо". Отговориха ми, че не мога , че няма да е добре за Институцията", разкри херцогинята.

Едва след като се ожениха, Меган наистина осъзнава какво й се случва:  "Не само че не бях защитена, но и те бяха готови да излъжат, за да защитят други членове на семейството, но не бяха готови да кажат истината, за да защитят мен и съпруга ми", заяви тя и разказа история, която бе разпространена в медиите във Великобритания - че е разплакала Кейт Мидълтън преди сватбата си. Оказва се, че херцогинята на Съсекс била тази, която ронела сълзи, тъй като херцогинята на Кеймбридж имала проблем с роклите на момиченцата, които разпръскват цветя.

В сравнение с интервюто на Даяна, разказът на Меган и Хари лесно ще остане в историята като разрушително за монархията, предвид шокиращите разкрития около расата и липсата на защита за Меган.

За много чернокожи хора и хора от смесена раса, както във Великобритания, така и по света, изборът на Хари за партньор в живота наистина има смисъл. За някои фактът, че чернокожа жена ще бъде част от кралското семейство, е нещо, което те никога не са си представяли. Това можеше да направи монархията по-актуална.

Но сега фактът, че дворецът се е притеснявал от  цвета на кожата на бъдещите им деца, доведе до ужас у хората.

Въпросът на дневен ред е: Как ще реагира дворецът? И, което е по-важно, ще предприеме ли някакви действия по повдигнатите обвинения в расизъм? Монархията, още преди интервюто, се сблъсква с въпроси относно нейната значимост. Сега  тя трябва да възстанови доверието в себе си и да покаже, че може да се придържа към по-високи стандарти.

Кралското семейство успя да преживее скандала с Даяна, защото възстанови вярата на обществото в институцията - подпомогнато от световния интерес към двамата й синове Уилям и Хари и жените, за които те се ожениха. Това, което Фирмата ще прави в отговор на това задълбочено интервю и разкритията в него, ще определи дали може в дългосрочен план да преодолее щетите, нанесени от загубата на Хари и Меган - две от най-обичаните старши кралски особи.

Задължението на всяка монархия е да представлява всички свои поданици, но след обвиненията в расизъм, някои хора ще почувстват, че това вече не се отнася за тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
6
 
! Отговори
Ааааааааааа стига бе преди 3 години
Таз много грозна, бе! Всичко ми прилича на постановка от самото начало. Пак либерастите са замесени!
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая се тръшна, че децата и няма да имат титли и започна с маймунджълъците. Щом някой заговори за дискриминация и на човек му е ясно, че се търси изгода.
86
2
 
9
 
! Отговори
Авертас преди 3 години
Едно по едно обвиненията намират своя разумен отговор. Вкраяна краищата е вероятнода се окаже,чежената на хари не е нормална и не е препоръмително да бъде близо до децата си, защото би могла да ги увреди. Ще започнат да я лекуват най-добрите специалисти в света и така ще продължи с години. Децата ще бъдат отгледани и възпитани в съответствие с другата половина от произхода си. А Хари ще си се върне към предишните утехи... Пропадат и двамата. Това е логиката на такива образи.
85
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
аз мисля,че Хараламби..пардон,принц Хари,просто си отмъщава на Дъртата за това,че Тя ликвидира майка му...За обикновените,нормалните хора е трудно да разберат "ДВОРЦОВИТЕ ИГРИ"...Защото те /игрите/ се водят по начин,известен само на много тесен кръг от хора...Може да се усмихват един на друг,да се увещават колко са предани едни на други,колко много се грижат взаимно,но...в главите им бушува САМО МЕЧЪТ!!!ПОКВАРАТА там е ужасна!..ОТ ВЕКОВЕ!..И е ЗАКОН..а циркаджилъците им за пред обществот
84
1
 
20
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Ти да видиш, как ли пък заради една американска *** ще се срине вековна монархия.
83
2
 
14
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Мухъл Хари май скоро ще бъде изритан от жена си - първо не получи титла за сина второ се оказа че няма пари, а само от майка си каквото е имал го е хвърлил за къщата с 16 спални... и като знаем законите в Калифорния, където жената получава всичко...
82
3
 
17
 
! Отговори
Проблемът не е... преди 3 години
..дали дворецът , а дали Меган ще преживее скандала. Защото и Лейди Ди предизвика скандал, но после разбра, че бетонът е много твърд материал, особено полезен за някои дворцови нужди!
81
2
 
12
 
! Отговори
НЕ Мулатка Ромка преди 3 години
Истинска Ромска принцеса от Факултето, Филиповци да пусне корени и гени в кралската фамилия и да ги видим тогава какво ще правят.
80
1
 
16
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Е ясна е Меган - златотърсачка и се ядосва ,че е отхвърлена........
79
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече от цинично е да размахваш картата на расизма за постигане на целите си. Всичко това беше една лудост. Нормален човек не би го направил.
78
1
 
14
 
! Отговори
Х преди 3 години
Абсурд. Короната не може да бъде разклатена от една случайно попаднала жена в RF. Жалко за младата двойка к. се опита по този нагъл и безразсъден начин, чрез медиите, да взриви тази многовековна институция. тази медийна бомба удари на камък и се превърна в бумеранг, насочен срещу тях. Но резултатът е такъв когато нямаш добро възпитание, не зачиташ семейните ценности. Не си благодарен и не уважаваш това к е направено за теб. Интригите и лъжите удариха на камък.
77
1
 
22
 
! Отговори
Потресен преди 3 години
Нима има сравнение между двете? Хамериканката си е типичен пример за златотърсачка, а мъжа й- черната оФца на кралското семейство. В случай , че бяха стока за оценяване, щяха ли да ги изритат от двора? Айде, стига с тези лигльовци. Ако им спрат парите за месец, ще умрат от глад, толкова са некадърни.
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Републикааааа
75
1
 
24
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Не само ще оцелеят, но и хоро ще играят.В сравнение с Даяна Меган е една селска женица, които иска да бъде известна.По-големият процент хора нито одобряват, нито харесват подмолните действия на неосъществена актриса и несправедливите атаки към кралския двор.
74
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво за смелостта тая Меган ...направо ги разби
73
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много ще тегли и ще си пати този младеж с тая върти опашка
72
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как я е харесал тоя тази, че тя си чисто джипси.
71
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
освен че и двете са нестабилни психически друга прилика няма
70
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама че нахална мегън , какво иска титли , да си стои в холивруд
69
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно, свръхамбициозната Меган се манипулира от външни сили, които искат да дестабилизират британската монархия. Твърде вероятно е, Меган да е финансово зависима от тях. Хари, който завижда на брат си, е под пълен контрол на нахалната си жена.