Британците може и да се разминат с лятото

Борис Джонсън заяви, че отварянето от 17 май може и да се отложи
6 апр 2021 21:20, Ния Христова
32
Британците може и да се разминат с лятото
Снимка: БГНЕС
Рано е да се каже дали международните пътувания ще бъдат възможни това лято. Това заяви снощи британският премиер Борис Джонсън, изтъквайки, че планираното за 17 май отваряне може и да се отложи във времето, предаде Ройтерс.
 
"Очевидно се надяваме, че ще може да отворим пътуванията от 17 май, но не искам да давам празни надежди и да подценявам ситуацията в много страни, които са желани дестинации", заяви премиерът. 
 
На въпрос свързан с летните почивки Джонсън отговори, че не би желал вирусът отново да бъде внесен във Великобритания и допълни, че на този етап не би могъл да даде повече яснота, тъй като ситуацията в глобален мащаб се променя много бързо. 
 
Неяснотата, представена от британските власти, естествено разочарова големчите британски авио и туристически компании, които твърдят, че секторът е на ръба на колапс. 
 
"Разочароващо е, че не става ясно дали разделени семейства ще могат да се съберат, дали любителите на слънцето ще могат навреме да си резервират пакет за почивка", заяви главният изпълнителен директор на „Хийтроу“ Джон Холанд-Кей. "Нуждаем се от ясен план за отваряне на международните пътувания".
 
Лондон планира за ползва цветова система, но твърди, че все още е рано да се кажи, които страни ще бъдат в зеления спектър и за пътуване ще е нужен само тест. Засега към зелено клонят Португалия, Малта, Израел, ОАЕ и САЩ. За страните в оранжево ще се изисква самоизолациая, а за тези в червено – карантина.
 
Джонсън потвърди, че правителството работи върху т.нар. система за COVID сертифициране, или ваксинационен паспорт, който да отвори както пътуванията, така и провеждането на масови събития. "Трябва да действаме внимателно, за да не наложим една дискриминационна система", заяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
"Британците може и да се разминат с лятото" - британците съм го ел.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се види какъв луммпен ги води за носовете представете си избирателите какви са хехе
24
3
 
3
 
! Отговори
Златка преди 3 години
Дано не им позволят на англичаните да пътуват това лято
23
2
 
0
 
! Отговори
BATMAN преди 3 години
A ako komentarat mi se premahne po koeto az nevijdam zashto no kakto idae.. ama proklet she stane..
22
2
 
2
 
! Отговори
BATMAN преди 3 години
Ami to e qsno che nqma kak da sprete neshto koeto nesashestvuva. I vie vijdate che nqma polza ot vashite pravila. To taka po vashiq plan cql jivot moje dasi ostane taka na put sme da otvorim posle ama mai ne sme. Zasrametese lajciii kradlivi..
21
1
 
0
 
! Отговори
Пак до 8 и 15 преди 3 години
Не съм чул за никакво масово отказване, и ваксини хич не липсват! От другата седмица започва ваксинация на всички на 50+. 55+вече приключва! Indyref2 не е много вероятен в близко бъдеще. Наближават избори, и съвсем не е сигурно какво ще стане!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На въпрос свързан с летните почивки Джонсън отговори, че не би желал вирусът отново да бъде внесен във Великобритания"==========Е как ще бъде внесен вирусът във Великобритания, като там масово ги изповаксинираха и обявиха, че до лятото ще имат групов имунитет? Или?...
19
0
 
1
 
! Отговори
До 8 и 15 преди 3 години
И двамата сте се объркали жестоко. Шотландия не е спряла никаква ваксина на Астра! Ваксината на Джонсън още не е одобрена, и се очаква да влезе в употреба около ЮЛИ! Починалите за последните седем дни са 212.За днес 22.Преди два дни одобриха трета ваксина - тази на Модерна. Четете малко преди да си почешете клавиатурите!
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще те търсят с Интерпол Борисе да знаеш. Само да смееш да въведеш паспортите.Този съвет е безплатен
17
1
 
11
 
! Отговори
Косача преди 3 години
Вижте снимката. 100% има хора които работят с Photoshop и програми за графичен дизайн. Кажете ми, маската не е ли поставена след това на изображението и то доста калпаво.Това с маските започва да става гнусно.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си карат лятото на острова. Дъжд и вятър на корем
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем ще хванат мухъл горките този турбоклоун ги прави на ултра ***, но добре е нека си стоят на чуродливия си скапан остров след като не сме желани там защо те да са желани тук?
14
3
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Данните които си дал са за последната седмица. Данните на правителствният сайт са: 713 починали , 141 079 в болници с тормози и други реакции ,от миналата седмица ваксината е спряна в Шотландия. А от другия месец можеда си говорим и за indyref2. А ЮК е свършено , Шотландия независима, остров Ирландия обединен, Борбата цар на Англия ха ха ха .
13
1
 
8
 
! Отговори
ритана зелка по- преди 3 години
-нанадолнище , не стреляй мамо Аз съм ! Ела с мен в пещерата да уплашиш ламята .Разплетен дамаджан .Бръкнал в контакта .
12
0
 
6
 
! Отговори
един от юкей преди 3 години
Ами закво сменяхме на лятно време? Да си бехме стояли на зимното, ако нема да има лято. Сега два пъти джетлег.
11
4
 
14
 
! Отговори
онзи преди 3 години
Само като му видиш прическата на Джонсън и разбираш че над ушите е празно.
10
1
 
30
 
! Отговори
... преди 3 години
Бате следващите поколения ще ни се смеят, че сме ги търпели тези. Погледнете го този на снимката! Пълен потрес! Управляват ни клоуни, искуфели бабички и пълни ненормалници, които буквално ни правят на маймуни. До кога ще търпим?
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа, хората се молели за РНК "ваксини"? Кои хора?
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
црика е пълен да видим до кога обаче
7
5
 
9
 
! Отговори
Ааа преди 3 години
БоДжо пак се издъни. Истинският проблем е, че няма ваксини, в ЮК са регистрирани 30 случая на тромбози и 7 починали след ваксината на " Астра- Зенека" и хората масово отказват имунизация, от другата седмица ще започне имунизация на младите хора от 16 до 30 години еднократната ваксина на " Джонсън и Джонсън ". Англичаните сега се молят на германците за CureVacи на французите за Sanof- GSK за повеч дози.