"Хийтроу" отваря един терминал за пътници от рискови страни

Имаше критики, че тези пътници се редят с часове на опашка
22 май 2021 08:58, Ния Христова
34
"Хийтроу" отваря един терминал за пътници от рискови страни
Снимка: БГНЕС
"Хийтроу", което е най-голямото британско летище, ще отвори един терминал специално за пътниците, пристигащи от страни от "червения списък", които са с най-голям риск от заразявания с Covid-19, съобщи БНР. Решението идва след критиките към летището и правителството, че в момента пристигащите от тези рискови страни се редят с часове на една и съща опашка с всички останали пътници. 
 
От 1 юни всички пътници, пристигащи на "Хийтроу" от държави от "червения списък" ще преминават през Терминал 3, който през последната година остана затворен. От там хората ще пътуват до хотели, където да прекарат задължителната 10-дневна карантина.
 
В "зеления списък" на правителството попадат само 12 дестинации. Пристигащите от тях не трябва да се изолират.
 
Най-голям е броят на страните в "жълтия списък", сред тях и България. Пътниците от тези държави трябва да се самоизолират в домашни условия. Правителството обаче препоръчва на британците да не пътуват до страните от тази категория. С очакванията, че някои от тях скоро могат да бъдат преместени в "зеления списък", властите се надяват, че отварянето на Терминал 3 само за рискови страни ще облекчи работата на гранична полиция.
 
Системата за пътувания на принципа на "светофара" се преразглежда на всеки три седмици.
 
В петък Испания обяви, че вдига ограниченията за британски туристи от понеделник. Това създава куриозната ситуация, британците, желаещи да посетят страната, която все още е в "жълтия списък", да трябва да го направят против съвета на правителството, поемайки съответните рискове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сегрегация за всички ще има от сърце.