Ще стане ли ваксинацията срещу COVID-19 сезонна?

Есента ще има достатъчно данни за ефективността на ваксините
27 май 2021 07:48, Ния Христова
50
Ще стане ли ваксинацията срещу COVID-19 сезонна?
Снимка: БГНЕС
Ваксините срещу COVID-19 вероятно ще трябва да се актуализират и ще се наложи ежегодно реваксиниране с тях. Достатъчно данни за ефективността на вече съществуващите ваксини срещу нови щамове вероятно ще има до есента. 
 
Това каза за РИА Новости ръководителят на научната група за разработване на нови методи за диагностика на човешки заболявания в Централния изследователски институт по епидемиология за Камил Хафизов, предаде БГНЕС.
 
"Съвсем вероятно е ваксините срещу новия коронавирус периодично да се актуализират и имунизират ежегодно, както се случва сега със същия грипен вирус. Мисля, че до есента ще натрупаме достатъчно количество данни за ефективността на съществуващите ваксини срещу нови щамове", каза Хафизов.
 
Той подчерта още, че към момента няма известни причини за избягване на ваксинацията, освен ако няма преки противопоказания по здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много е важно да дойш и стрижеш стадото. Когато това не ти е достатъчно му вдигаш таксите бензина и данъците, когато и това не нахранва служебният Мерцедес, му слагаш мито, след това го караш да си плаща за да е жив, като му набутваш един документ, че ако умре от твоята ваксина той е виновен, да си чист! и така ...
8
0
 
23
 
! Отговори
славянин преди 2 години
А ще стане ли отстрелът на ваксинатори сезонен!?
7
2
 
19
 
! Отговори
Бяла мафия преди 2 години
Няма как, трябва да печелим !!!
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще стане много ясно.То все пак всичко в здравеопазването е пари. Дали нещо помага или вреди не е от значение ако има печалба.
5
0
 
3
 
! Отговори
Nona преди 2 години
Това беше да. -
4
4
 
26
 
! Отговори
Nona преди 2 години
Не може да стане това. Има такива зомбита,които и след отпадането на това безумно пазене /когато и да се случва/завинаги ще носят тия парцали на лицето си
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а някой да отговори има ли сезонен ковид фашизъм?
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските ваксини ще си ги слагате всеки месец! Американските ваксини са веднъж!
1
2
 
24
 
! Отговори
х преди 2 години
Предлагам всички да махнем маските. Няма как да ни глобят всички. От днес спирам да нося маска. Искам да дишам пълноценно.