Facebook остави без профил Доналд Тръмп за 2 години

Той ще е блокиран до януари 2023 г.
Обновена: 4 юни 2021 20:57 | 4 юни 2021 20:52, Александър Попов
84
Facebook остави без профил Доналд Тръмп за 2 години
Снимка: БГНЕС

Facebook съобщи, че за две години е блокирал профила на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщава "Ню Йорк Таймс".

Профилът му е блокиран до януари 2023 г., когато социалната мрежа ще реши дали да го разблокира.

Забраната бе въведена през януари тази година след инцидентите на Капитолия, когато привърженици на Тръмп нахлуха в Конгреса. При сблъсъците имаше ранени и няколко души загинаха.

Решението е взето след критика на надзорния съвет на компанията, става ясно от прессъобщението.

„Ние спираме работата на неговите акаунти за две години, като броенето започва от 7 януари тази година”, пише в текста. След края на този период ръководството на социалната мрежа ще потърси експертно мнение, за да се направи оценка дали създаденият от Тръмп „риск за обществеността” е намалял.

„Ние ще проучим външните фактори, включително случаите на насилие, ограниченията за мирно събиране и други признаци на граждански вълнения. Ако преценим, че все още съществува риск за обществената сигурност, можем да удължим ограничението за определен период от време и да продължим преценката на тази мярка, ако рискът не намалее”, заявяват от компанията.

Освен това, ако след свалянето на блокадата Тръмп отново наруши правилата на социалната мрежа, „ще бъде приложена строга система за бързо увеличаващи се санкции, включително до пълно закриване на страницата и акаунтите му”.

От Facebook са категорични, че при публикуването на съобщения няма да правят изключение от правилата за политици.

В документа се разясняват правилата на компанията, според които някои публикации, нарушаващи правилата на социалната мрежа, може да не бъдат изтрити, тъй като имат „новинарска стойност”.

Накрая, когато бъде оценявано съдържанието за новинарска стойност, няма да се прави разлика между съдържанието, публикувано от политици и това, публикувано от други граждани, подчертават от Facebook. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: FacebookДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха!!!!!Отговорът ти не отговаря на истината и действителността. Само луд и нарцист като Доналд може да вярва че той още е президент. 82М в щатите мислят различно. Всичко друго е плод на фантазия до 6ти Януари и лудост след това. Ха Ха!!!!!
36
1
 
2
 
! Отговори
Barba Ganios преди 2 години
До Анонимен...kolega,znachi spored teb kogato edin lider na darjava misli predi vsichko za naroda si e "lud "....a kogato ima demento podobie na prezident (kukla na conci ) i za vitseprezident leka jena ,koiato niama ideia kolko ushi ima na glavata ,propoviadvat rasovo razdelenie ,satanizam i izvarshtenia .....togava "vsichko si e nared" ?!?? Taka li dargi ?!???
35
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В статията се говори за полудяването на Тръмп, а в коментариите на нашите доморасли тръмписти за неговото величие. Явно тръмпистите са прихванали от обсебващата маниакалност на боса си.
34
3
 
6
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Д.Тръмп беше най дейния американски президент в цялата история на страната....за съжаление направи и много грешки - не неутрализира и не ликвидира еврейското лоби в САЩ
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПропадналаГендарЦионистка мрежа
32
3
 
5
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До 39Единствения отговор е : Тръмп който и сега е легимния Президент, няма да се върне по-документи пак като такъв, само ако сам реши да е друг, който също да насмете перверзните марксист-интернационалисти. Съчувствам ти.Другия вариант е да го отстрлят. Ако им стиска.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"След края на този период ръководството на социалната мрежа ще потърси експертно мнение, за да се направи оценка дали създаденият от Тръмп риск за обществеността е намалял" - Да се чете като, " В случай, че Биден се издъни и стане възможно републиканец да стане президент, ще го отблокираме понеже няма да ни се размине"
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На никой не му пука че Зукито го е оставил Тръмп без профил. Ще го гледа света в анфас.Това че новините за Тръмп се връщат пак, е показателно че не спирал да бъде основния фактор в световната политика. Опитаха медиите да го неглижират но не мина номера. Сега и РИНОвците дето се надяваха че са се отървали от Тръм го отнасят яко. Рев, сълзи и сополи
29
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38 Ха!!!!!Правилно го е казал Тръмпи защото следващ път в Белият Дом за него и за такъв кукундел като него няма да има. Това отговаря ли ти на въпроса?
28
3
 
8
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Малеееей, колко сте жалки. Сигурен съм че ви плащат трохи за съсипете света и бъдещето на деца и внуци. Как ли изглеждате? Къде е връзката на Тръмп с Русия бе? Освен доказаните лъжи комунистическо-интернационалните медии, които сами вече мълчат като гъ,,,зове. А за Байдън и кучетата вече виждат. СП2, цени на гоеивата, на дървения материал...... И не само метани за Русия но и за Китай.
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та това си е комплимент !
26
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отива в Однокласники или Телеграм. Однокласники по му отива, защото като президент повече се държеше като еднокласник на Путин.
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 20ти Януари спрях да се интересувам от лузъри.Каква е следващата новина?
24
5
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
До И Мелания ще== Не виждам връзката с темата! А ти? Иначе и ние сме изпитвали Юмрука На Партията за свободата на словото. Дори Оруел предрече министерството На Истината. А и откъде знаят че Тръмп иска да се връща във ФБ? Според мен това сега е жалък страхлив ход, щото ако бяха реши да го допуснат, знаеха със сигурност че Тръмп няма да се върне в марксическата им платформа след всичко това което му надробиха. И да им го зачука
23
5
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
До УмникИ с какво В контакте, е по-добър от ФейсБук. Някакви разлики?? И кой болен мозък може да си помисли че Тръмп е заритал да се връща в тези марксичски платформи ФейсБук и Туитър след номерата което му извъртяха?? Че чак и статии за това пишат. Подценяват читателите си, които много добре виждат кой обслужва Раша и ККП и съсипва народите в САЩ и Европа
22
7
 
3
 
! Отговори
Умник преди 2 години
Ми да си направи прифил във В контакте.
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брутална цензура на изцяло политическа основа. Зукърбърг основен спонсор на демократите, използва империята си за да заглуши лидера на републиканците. Facebook е частна компания, но въпреки това е недопустимо която и да е социална мрежа или медия да цензура и блокира който и да е било, защото той различно мнение от собствениците им! Имам чувството, че с бързи темпове върмим към един нов лицемерен зле прикрит сталинизъм.
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно Първият Амендмънт от Конституцията на САЩ ,че всеки човек има право на free speech е вече закопан дълбоко в мазето на Джо или синът му Хънтър го е изпушил на крек върху спалнята на Линкълн в Белия Дом.
19
2
 
23
 
! Отговори
Та преди 2 години
Това е прекрасен пример за цензура и преследване на политически опоненти!
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът все ще намери начин как да чуе истинският Президент на САЩ-Доналд Тръмп!На 16 юни ще има реч във Флорида пред 100 000 души! А през това време Джо Байдън ще си пие млекцето пред лягане ,зад мрежите на Фашингтон и охраняван от хилядна армия!