Един загинал и 27 ранени при експлозията в Тайланд

Все още не е известна причината за експлозията
5 юли 2021 18:42, Ния Христова
3
Един загинал и 27 ранени при експлозията в Тайланд
Снимка: БГНЕС
Мощен взрив и последвал пожар избухнаха в химически завод в областта Самут Пракан, близо до столицата Банкок. Един пожарникар е загинал, а 27 души бяха ранени, съобщиха служители, предаде БГНЕС.
 
Гъсти облаци черен дим се издигаха до небето от центъра на града на 35 километра, докато спасителите евакуираха жителите в близост до мястото.
 
Взривът е станал около 3:00 часа сутринта в базираната в Тайван Ming Dih Chemical Co., разположена в покрайнините на Банкок близо до летище Суварнабхуми.
 
"Имаме 27 ранени, предимно от порязвания, и един загинал, който е бил пожарникар," каза Сомсак Каевсена, шефът на района на Банг Пли, където се намира фабриката.
Още по темата
 
Той каза пред АФП, че 500 жители до момента са евакуирани в два приюта. До обяд възрастни жители в инвалидни колички бяха евакуирани в близкото училище на около 9 километра.
 
На хората  е наредено да стоят в радиус от поне 500 метра от мястото на взрива, каза генерал-лейтенант Ампон Буарубпорн и добави, че властите все още работят за овладяване на огъня.
 
На територията на завода има шест склада, в които са се съхранявали 50 тона химикали. Експлозията е последвана от пожар, който обхванал цялата фабрика и е причинил щети на различни конструкции в радиус от километър.
 
На място са изпратени над 30 пожарни автомобила.
 
Причината за експлозията все още се изяснява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Маке-ариец преди 2 години
Нийче, Нийче срам!
2
0
 
0
 
! Отговори
Маке-ариец преди 2 години
Буахахахаха. летище Суварнабхуми Мъко мъкооооооо :(
1
0
 
0
 
! Отговори
Маке-ариец преди 2 години
Буахахахахалетище СуварнабхумиМъко мъкооооооо :(