Борис Джонсън е под карантина до 26 юли

Почти всички мерки отпаднаха във Великобритания
18 юли 2021 22:28, Нели Христова
103
Борис Джонсън е под карантина до 26 юли
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Великобритания и британският канцлер на държавната хазна, Риши Сунак решиха да се самоизолират след контакт със здравния министър Саджид Джавид, който е с положителен тест за коронавирус.

От „Даунинг Стрийт” 10 първоначално заявиха, че няма да се налага двамата да са в изолация, защото участват в пилотна схема, която включва ежедневно тестване.

От понеделник на острова падат почти всички ограничения, включително за това колко хора могат да се срещнат, а нощните клубове ще бъдат отворени отново, но правилата за самоизолация са в сила.

След новината, че Джавид е дал положителни резултати за коронавирус и е бил в контакт с Борис Джонсън и Риши Сунак, от правителството обявиха съществуването на пилотна схема на работното място, която ще им позволи да продължат да работят от „Даунинг Стрийт” 10.

Но съобщението срещна гневен отговор в парламента, а лейбъристът Джонатан Ашуърт заяви, че е несправедливо политиците да имат достъп до "VIP тестване", за да избегнат самоизолацията.

Говорейки във видео в Tуитър Борис Джонсън каза: „Разгледахме накратко идеята да участваме в пилотната схема, която позволява на хората да се тестват ежедневно, но мисля, че е много по-важно всички да се придържат към еднакви правила и затова ще се самоизолирам до понеделник 26 юли”.

Премиерът защити решението за премахването на ограниченията - на фона на непрекъснатото нарастване на новозаразените, смъртните случаи и хоспитализациите, но призова хората да бъдат много предпазливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
12
 
! Отговори
Овцее англииски преди 2 години
Първо сигурно до края на седмицата пак ще ги затворят за месец, ако овцете не реагират следва бодене с екстра инжекция 3! Ако пак не реагират 4 и така докато почнат да виждат как скоростно намаляват!
58
4
 
18
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
=Аз лично съм ваксиниран и препоръчвам на всички здрави, млади и активни хора с контакти да го направят.===== Само защото са те прекарали да се ваксираш ли, им го препоръчваш ??? Или си прочел в някое официално научно изледване, че е добре за тях???? И още един въпрос- когато спортуваш активно, само една маска ли носиш? И две? Или три......
57
7
 
19
 
! Отговори
Оффффф! преди 2 години
Аз лично съм неваксиниран и нямам намерение да се ваксинирам. Наближавам 50-те, имам високо кръвно, увеличен глюкозен толеранс, наднормено тегло, метаболитен синдром - все рискови фактори за тежък ковид, а го изкарах много леко с банална хрема. Разкарайте ми се от главата с вашата ваксинационна пропаганда!
56
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично съм ваксиниран и препоръчвам на всички здрави, млади и активни хора с контакти да го направят. Рискове винаги има, никой в живота не ти дава 100% гаранция. И като допълнение - не живея в България. Вие правете каквото си искате, вие си вземате отговорност за себе си. И не забравяйте - спорта е вреден защото се изтъркват ставите и износва сърцето. Пиенето на алкохол в неограничени количества и яденето на захарни издели е полезно за здравето. Мъжете трябва да изглеждат като Тиквата.
55
6
 
8
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Умирам си да ме обиждат хора, които нямат акъла да се реализират в собствената си страна и ходят да мият чинии на Запад.
54
0
 
3
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Моите статистики са от официалния сайт на правителството. Твоите откъде са, Петърчо?
53
5
 
8
 
! Отговори
До 61 Т. ШАК преди 2 години
Никът ти е доказателство за тъ по тия, проста шина и 0% елементарна образованост. "Страните с най много ваксинирани ..." . Не е важно дали са най много ,а е важно с коло дози. Кото се настани трайно Делта варианта , ще стане ясно колко от почитателите на конспиративни теории, ще гризнат дръвцето . Чети и другите коментари ,хората обясняват как действат ваксините.
52
4
 
12
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Ако в България имаше гражданско общество, никой нямаше даже и да помисли да ни налага тия фашистки мерки. В Европа само във Швейцария има гражданско обшество и там швейцарците на референдум забраниха на правителството да затваря сектори от икономиката, да налага локдауни и задължителна ваксинация. Останалите само си мислят, че имат влияние върху правителствата си. Затова са и протестите.
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швеция ваксинирани 72% с поне една доза. 53% с две дози.
50
8
 
5
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Т.ШакТия статистики си ги вадиш от т-шака, нали? Знаеш ли защо няма заразени - защото никой не се интересува от клоаката, където пребиваваш и съответно има много малко движение. Отделно, че хората в нормалния свят се изолират при най-малък симптом, за да пазят другите. *** прави точно обратното - тръгва да сее зараза, просто ей така, за да прави кофти на другите... Не се притеснявай, скоро ще е
49
8
 
9
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Страните с най-голям процент ваксинирани са и с най-много заразени, докато у нас днес има 7 области (четвърт България) без нито един заразен.
48
4
 
3
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Т.ШакНапротив, във Великобритания има гражданско общество, докато в *** има поданици и крепостни - я на Тиквата, я на Доган, я на някой местен дерибей. Затова и сме на последно място във всяка една позитивна класация
47
4
 
2
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До ЕстетТи не си никакъв естет, а най-обикновен пастет. Точно две мнения под твоето експозе съм обяснил за какво става дума
46
7
 
3
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
До Питър: 1) В Британия няма граждани, а поданици на кралицата. Няма как да има "гражданско общество". Има медиен натиск. Шепа журналисти определят "общественото мнение". 2) Ще си лягам ако искам. Ти бягай да си лягаш, зомбайо!
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питър На кой му пука за англосаксонските ти приятели и неволите им?
44
0
 
0
 
! Отговори
Майкаааа преди 2 години
"участвали в пилотна схема" - голема преводна уйдурма.
43
3
 
5
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Т.ШакАйде да не коментираш неща, от които не разбираш, а? Отначало "Борето" не искаше да се изолира, но в обществото се надигна недоволство, че за пореден път правилата важат за едни, но не и за други, особено за приближени на правителството.... Точно три часа след като обявиха, че няма да се изолират, дадоха кръгом и назад. Това се казва гражданско общество, но в *** е ясно, че от това не разбирате, а само от т.шаци... Бягай да спиш
42
3
 
3
 
! Отговори
Майкаааа преди 2 години
Откога в България pilot program (pilot project) се превежда като "пилотна програма". Теа транслейтъри да не са учили английски при Летящий пРезидент? Lol
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47 - Ако в България имаше 12-13% инжектирани, хазарите щяха да перат кючека. Не зная дали имаме и 3%. Кантара ви каза - инжектирани с две дози графен са 20 000, предполагам, че за инсталирането на първия компонент от програмацията са се строили около 50 000. Ще ги преживеем.
40
6
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Ама ти наистина си т ъ п ! Повторението е майка на знанието 70% 80% от населението на цялата страна с 2 дози имунитет се изгражда след 2 седмици. Израел: 60% ваксинирани с 2 дози ,5 % с една ортодоксалните евреи отказват ваксинация ( господ ги пазел) и именно те са причината за увеличаване на заразата , Великобритания население 66 милиона ваксинирани с 87, 9% с 1доза 68,3% 2 дози там се чака с месеци и нямаш право на избор ,а има и много общности които отказват ваксинация.