ООН иска мораториум върху продажбата на шпионски софтуер

Причината е скандалът с "Пегас"
12 авг 2021 23:00,
15
ООН иска мораториум върху продажбата на шпионски софтуер
Снимка: Pixabay

Експерти от ООН искат налагане на мораториум върху продажбата на шпионски софтуер до създаването на регулаторна рамка, която да гарантира правата на човека.

Причината за искането е разразилия се скандал с подслушването на стотици граждани, посредством израелския софтуер "Пегас", пише Франс прес.

Преди около месец 17 международни медии разкриха, че най-малко 180 журналисти, 600 политици и 85 активисти за правата на човека са били следени чрез софтуера на компанията NSO Group. Сред подслушваните са и 65 бизнес лидери от различни страни.

Още по темата
Журналистическо разследване показа, че със софтуера са били следени 50 000 телефонни номера.

"Ние сме дълбоко загрижени, че се използват много сложни натрапчиви инструменти за наблюдение, сплашване и заглушаване на защитниците на правата на човека, журналистите и политическите противници. Подобни практики нарушават правата на свобода на изразяване, личен живот и свобода, могат да застрашат живота на стотици хора, да застрашат свободата на медиите и да подкопаят демокрацията, мира, сигурността и международното сътрудничество “, коментираха експертите от ООН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха тези ООН са доста смешни. Кой ли ги слуша за нещо
13
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Също има запис на Тиквата с Кокинов у *** му у Банкя :)))
12
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ехе нали така записахме Тиквата с Мишо бирата :)))
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кого искат? Искат или се молят? Защо не налагат санкции, след като софтуерът "Пегас" гарантирано нарушава правата на човека?
10
0
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
"Ние сме дълбоко загрижени, че се използват много сложни натрапчиви инструменти за наблюдение, сплашване и заглушаване на защитниците на правата на..." - лицемерци гадни!!
9
0
 
2
 
! Отговори
И Иииисус преди 2 години
Аз пиша такъв софтуер и го продавам тайно. Но щом има мораториум от ООН - обещавам от утре да не правя така! Ха-ха-ха - големи смешници са тия от ООН, оправиха ми деня! Утре може да сложат мораториум върху религиозния фанатизъм и атомните бомби. Инък - "Исус" с едно "и" се пише традиционно на български и писането с две "и" е само, за да се правим на интересни
8
0
 
0
 
! Отговори
Христос преди 2 години
Не съм срещал досега някой да е написал истинското ми име: нито съм Христос, нито - Джизъс. Дерзайте!
7
0
 
0
 
! Отговори
Тарикат преди 2 години
Купете си и вие подобен софтуеър. Не струва много. Cамо 250 долара в биткоин валута и ще гледате през камерата всеки форумен боец как пуши, пие или си чопли носа. Tor Browser + Ahmia. ;) Кали Линукс също върши работа, но там е малко по-сложно.
6
2
 
0
 
! Отговори
Още ЗА: преди 2 години
Иисус се смята че е от еврейски език "Месия" а за ХРИСТОС винаги се е знаело че е от ГРЪЦКИ ЕЗИК и означава "ХАРИЗМА" както и се е знаело че Свети ПАВЕЛ по рождение е ГРЪКОЕЗИЧЕН юдеоевреин!То ест никога не се е криело а някой на запад е лъгал!Православното Християнство от 313 е и на Юдеоевреите и живеещите при католици и протестанти юдеоевреи са Дърво без Корен!ХРИСТОС казва:"Бивш юдеисто Симон Давам ТИ ГРЪЦКОТО ИМЕ Петър...като моята Гръцка Църквичка за евреите....ама се забравя,деменция и т.н
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без това използваме 34 процента от итернет останалото е цензурирано защото сме много глупави за да знаем според глобалисите.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме контрол и наказания , освен забраната, на лъчеви оръжия и контролирането на мозъка и тялото! Не може да се прави експерименти с човешки същества!
3
0
 
1
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
"шпионски софтуер" - ПолКор термина за Юдею-Семитски софтуер!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е претекст за да поставят мрежата под допълнителен контрол. Иначе не вярвам да са толкоз неумни, в идеята за мораториум за продажба на софтуер, т. н. "шпионски".
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aaa, да си гледат работата, стааа ли?