Стотици са в неизвестност след наводненията в Турция

Претърсват срутени сгради, наводнени жилища и мазета
14 авг 2021 13:23, Елка Василева
18
Стотици са в неизвестност след наводненията в Турция
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на загиналите при наводненията и свлачищата в Северна Турция  нарасна до 38 души, предаде АП. Спасителните екипи претърсват срутени сгради, наводнени жилища и мазета.

Над 300 души може да са в неизвестност.

Още по темата

Засегнати от проливните дъждове са  черноморските провинции на Турция, където над 1700 души бяха евакуирани. Някои бяха спасявани от покривите на къщите с хеликоптери.

Много хора са настанени временно в общежития.

Наводненията идват след горски пожари в Южна Турция, които опустошиха района в крайбрежните провинции Мугла и Анталия. Най-малко 8 са жертвите, а хиляди бяха принудени да бягат от огнената стихия.

Учени казват, че почти няма съмнение, че климатични промени, свързани с използването на въглища, петрол и природен газ, ни водят към по-екстремно време – горещи вълни, суши, пожари, наводнения и бури. Подобни бедствия се очаква да са по-чести със затоплянето на планетата, отбелязва АП, цитирана от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Вуйчо преди 2 години
Еее, бетер турска работа! Стотици са изчезнали още преди наводненията, просто наводненията ще помогнат на ам - гъл да натамани статистиката по стар потурнаашки обичай.!.
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непростимо е на турците грешката, че 500 и кусур години са хранили и поили, вардили и множили тази твар балканска буллгарипитеккскка, вместо да му теглят сатъра ... Но ... природата не толерира грешки, рано или късно ги поправя. Един ден и тази грешка на турците ще бъде поправена.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез учени да се бяха сетили преди 30 години за климатичните промени. Бог им даваше нишан но никой така и не го разбра. Вече е късно за каквото и да било. Капиталиста никога няма да спре да зъмърсява той гони печалбата и гледа милиардите. Я някой от тез учени да се опита да спре някой капиталист да замърсява като му спре бизнеса. Имат ли такава смелост. Капиталиста ще им прати главорезачи и пак ще продължи да замърсява.
10
1
 
10
 
! Отговори
До Осман преди 2 години
Османе Турция е 80млн има още 15млн в Германия и максимум още 10млн ИЗ Европа ,Къде ги видя тия 350млн.И за какво свършване говориш ,може би как свършвам на дъщеря ти в г.ъ.З.ъ
9
3
 
5
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Като чета коментарите и разбирам, че турския народ е много мразен!
8
9
 
3
 
! Отговори
Осман преди 2 години
ТУРЦИТЕ НЯМА ДА СВЪРШАТ НИКОГА ЩОТО ОКЛО 350 МЛН В СВЕТА ГОВОРЯТ ТУРСКИ ЕЗИК.НО БЪЛГАПИТЕ ЩЕ СВЪРШАТ СЪВСЕМ СКОРО.ЩОТО ГИ НЯМА ОСВАНЛИИТЕ ДА ГИ ЗАПАЗЯТ КАТО ПЛЕМЕ КРАДЛИВО И ЗАВИСТЛИВО...
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стоян Ти пък сигурно си идеален.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако можеше да внесем малко дъжд от комшиите щеше да е добре.
5
5
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Дано нещата се нормализират в Турция,но да ми обяснявате колко готини и велики били турците ми идва в повече.Те са гадна мюсюлманска ***,доста мизерия са направили на Европа не само в миналото,а и сега.Не заслужават капка уважение
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И турците са хора, спрете се. Нека си живеят мирно в тяхната си държава. Света ще бъде чудесно място, когато всеки живее добре в своята си държава. Така, че желая това на всички ни.
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция е велика нация,а турците са велик народ
2
11
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
И какво ни интересува това нас, нормалните хора? Ние не живеем в Турция.
1
13
 
7
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Колкото по - малко остават, толкова по добре!