Талибаните не влизали в Кабул засега, така им било наредено

Водели преговори с правителство за мирно влизане на отрядите
15 авг 2021 13:24, Петя Славова
77
Талибаните не влизали в Кабул засега, така им било наредено
Снимка: БГНЕС

На талибанските бойци е наредено в неделя да чакат пред портите на Кабул и да не влизат в града, заяви говорител на бунтовниците след пълния срив на силите за сигурност на страната.

Още по темата


"Ислямският емират инструктира всички свои сили да стоят пред портите на Кабул, да не се опитват да влязат в града", написа говорител на талибаните в Туитър, въпреки че някои жители съобщават, че бунтовници са влезли мирно в някои предградия в покрайнините на града, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Според афганистанския телевизионен канал 1TV, шефовете на талибаните са разпоредили на бойците да не влизат засега в столицата. Според медията в момента талибаните "водят преговори с правителството за мирно влизане на отрядите" в столицата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно е, че имат договорка с американците. Чакат ги да се изтеглят.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги снабдява с оръжие, боеприпаси, храна и всичко останало? А са нужни големи количества.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афганистан произвежда 90% от наркотиците в света. Затова е удостояван и с такова внимание от великите сили, на които иначе им дреме за свободата на про стите козари от тия камънаци.
52
2
 
5
 
! Отговори
Д-р торбенщайн преди 2 години
Талибаните??? Кой ги пита талибаните? И какви талибани са тези неграмотни гоооведа, доообитък за клане като майките и бащите си!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 20г. САЩ едни талибани не можаха да премахнат в Афганистан а похарчиха трилиони за проекта с маковите полета!
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, някой да знае числата колко натовеца дадоха фира там през тези 20г и за къв ...???
49
6
 
2
 
! Отговори
смях в залата преди 2 години
Руснаците не се изнасят от руското посолство .. защо ли? Талибаните мразят САЩ и руснаците също . Талибаните са руски ***
48
0
 
10
 
! Отговори
K6 преди 2 години
Нашите момчета загинаха напразно
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афганистан е само име на едно място. Афганистанците са сбирщайн от пещерни племена и всеки стреля за себе си. Мир там не е имало и никога няма да има точно по тази причина. Давайте им повече оръжие да се избиват по-качествено, те и без това друго не могат да правят.
46
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия талибани показаха феодални разпорядки как за начало след споразумението приветствано от под списалите страни приличащи на джихадитските обряди както ги представиха по официалните медийни клипове за новини от там след туй събитие,което предполага,че сценария ще е подобно сирийския с умерената опозиция от демократични и придошли сили от туй,че едни си отишли и срещи с допълнителни разговори от фракции с условия и зали за преподписване на договорки предложени за тях с участието на други зад тях
45
3
 
4
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
А на хората във форума, които уж са все я за САЩ, я за Русия, става ли им ясно, че тия не са никакви сили и че не могат да се справят с шепа пустиняци. Да им бяхме пратили врачанският артилерийски полк вместо САЩ и Русия на талибаните. Резултата щеше да е същият. Реномето на империите се гради на 40 години драскане по вестниците. Талибаните поне не замерят с ракети мирното население.
44
4
 
4
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Сутринта гледах клипове в youtube. Намерих някакъв пакистанец Sabir Khan S. Pathan, който се представя като талибански войник. Твърди, че датата за влизане в Кабул е първи септември. Няма боища, защото населението знае какво представлява войната и предпочитат да не се занимават с глупости. Карат всеки военен да си подписва молбата за напускане. Никой не отказва. Америка няма интереси в Афганистан, там няма нищо освен опиум. Да му мислят руснаците, населението им е слабо резистентно.
43
0
 
13
 
! Отговори
Смяна на страна преди 2 години
Дават време на краварите да се изнесат, понеже онези не очакваха така бързо да се развият нещата. Както и на правителствените сили да сменят страна. За такива няма да има проблем, ако нямат особени провинения.
42
1
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Язък за парите дето сме дали на СрАЩ и от Нато :)))
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не беше война с талибаните, а холивудска продукция за милиарди долари.
40
1
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
20 години ги биха и още са живи талибаните :)))
39
6
 
17
 
! Отговори
Абу Амар преди 2 години
Народа посреща освободителите от американското иго по улиците на Кабул!!
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британците влязоха в Гърция през 1944 година и направиха гражданска война в Гърция и имаше 30 години диктатура в Гърция до 1974 година. Гръцката президентка каза, че демократичните промени в Гърция станали през 1974 година......................България я чакаше същото, ако британците бяха влезли в България - гражданска война и 30 години дясна диктатура.
37
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 2 години
Сега чакайте по границата с Турция мигрантски натиск от първи братовчеди !
36
1
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
40, абе и в иран е било същото, а там кравари не са стъпвали