Горският пожар на Френската Ривиера обхванал 6000 хектара

Хиляди са евакуирани, мнозина напуснали дома си за минути
18 авг 2021 07:15, Елка Василева
5
Горският пожар на Френската Ривиера обхванал 6000 хектара
Снимка: архив, БГНЕС

Голям горски пожар близо до Френската Ривиера доведе до евакуацията на хиляди хора, включително туристи в къмпинги, предаде БиБиСи.

Много от тях са разполагали само с минути, за да напуснат домовете си заради бързото разпространение на огнената стихия. Тя вече е обхванала около 6000 хектара.

На място са изпратени 900 пожарникари и 120 полицаи, съобщиха властите от департамента Вар, където бушуват пожарите. По последни данни 20 души са пострадали от обгазяване и шест полицаи също са получили наранявания в борбата с огъня.

Южна Франция е поредният регион в Европа, който страда от горски пожари през настоящото лято с рекордни температури в района на Средиземноморието. Гърция, Турция, Испания и Португалия вече пострадаха от опустошения, които доведоха до човешки жертви и множество унищожени домове, припомня британската медия, цитирана от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
3
0
 
0
 
! Отговори
JOrdan Jordanov SARS преди 2 години
НАрежда се маркиране на ВИНОВНИТЕ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА ЗА ПРИНУЖДАВАНЕ НА ВОДАЧИТЕ ДА УВРЕЖДАТ ТЕЖКО И НЕЛЕЧИМО БИОСФЕРАТА ЗЕМЯТА И СЛЪНЧЕВАТА НИ СИСТЕМА С ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ ДЕНЕМ И С НАЛЕПЕНИ ХОЛОГРАМНИ ОРЪЖИЯ НА ПРЕДНИ И ДРУГИ СТЪКЛА <ЦИГАРЕНИ КУТИИ И ДРУГАДЕ>ИМА ОТКАТ НА ПЛАНЕТАТА С ЦЕЛ ЛИКВИдация на зверове с огнени прогарящи очи/led,xenon,halogen,lazer/ и холограмни оръжия ...
2
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 2 години
Внимание констартирани са черно чумни пробиви в биосферната охрана на пътища причинени от тежко вредни бели скенери инсталирани вместо доказано безвредни жълти фарове. Прогарят голям тунел/черно чумно активен/ по време на движение . особенно тежки увреждания са засечени по магистрала Тракия след Пловдив към София и обратно.ДА СЕ БЛОКИРА ДВИЖЕНИЕТО С ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ ДЕНЕМ ВЕДНАГА ПРОГАРЯТ БИОСФЕРНАТА ОХРАНА
1
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 2 години
тестови проверки показват особени нови оръжия активирани преди запалването на пожарите вкл в Гърция,Турция,Франция,Сибир,Русия..прогарящо облъчващо пробиващи защитната бисофера на регионите.Констатирани са нови камиони с нови исключитрлно вредни скенери монтирани последните две години. В момента територията на БЪлгария се уврежда тежко от над 600 камиона с такива тежко вредни скенери.КАТ д а ползва наличните камери и да ги открие.ДА СЕ БЛОКИРА ДВИЖЕНИЕТО С ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ ДЕНЕМ ВЕДНАГА !!!