Китай ограничава достъпа на непълнолетни до онлайн игри до 3 часа седмично

Страната започва кампания за защита на децата от зависимост от игри
4 окт 2021 12:07, Анисия Иванова
21
Китай ограничава достъпа на непълнолетни до онлайн игри до 3 часа седмично
Снимка: Pixabay

Китай ограничава достъпа на непълнолетни до онлайн игри до 3 часа седмично. Държавното управление по въпросите на медиите и печата в Китай пусна специален сайт за жалби в рамките на общонационалната кампания за предотвратяване на зависимостта от игри при непълнолетните, съобщава БГНЕС.

В края на август управлението публикува съобщение, в което се казваше, че от 1 септември с цел „защита на физическото и психическото здраве на децата”, достъпът на непълнолетни потребители до онлайн игри ще бъде ограничен до три часа на седмица.

Освен това провайдърите нямат право да предоставят услуги на потребители, които се опитват да се регистрират или да влязат в системата с фалшиво име.

Сайтът е създаден с основна цел представителите на обществеността да могат да информират компетентните органи за нарушения от страна на доставчиците на съответните услуги, засягащи непълнолетните потребители.

По-рано Държавният съвет на Китай обяви, че властите на страната възнамеряват да въведат национална система за електронно удостоверяване за непълнолетни геймъри като част от кампания за предотвратяване на хазартната зависимост при децата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари