Държавна помощ до €200 за закупуване на колело в Кипър

Българите също могат да кандидатстват за субсидията
1 ное 2021 16:04, Елка Василева
28
Държавна помощ до €200 за закупуване на колело в Кипър
Снимка: архив, БГНЕС

До 200 евро безвъзмездна помощ за закупуване на велосипед предоставя правителството на Кипър. Заявленията за нея се подават от днес чрез специално създадената за целта електронна платформа.

Българите, постоянно живеещи на острова, също могат да кандидатстват за субсидията, предаде БНР.

Новата програма е на стойност 570 000 евро и ще се изпълнява две години - до 2023 г.

200 евро е максималният размер на безвъзмездната помощ, която ще получат кандидатите за нов градски, шосеен или планински велосипед, като стойността му не трябва да надвишава 1000 евро.

800 евро е субсидията за велосипед за хора с увреждания при условие, че той струва до 4000 евро.

Според транспортния министър Янис Карусос предложената програма ще предизвика голям интерес и търсенето ще надхвърли очакванията.

Правителството подготвя още два плана - за безвъзмездна помощ за ремонт на велосипеди и за закупуване на електрически велосипеди.

Предвижда се също така да бъде разширена велоинфраструктурата, особено водещата до училища, спортни, търговски и административни центрове. Ще бъдат изградени закрити и безопасни велостанции.

Тези инициативи целят да насърчат използването на велосипеди като алтернативен транспорт в Кипър и са част от развитието в страната на устойчива мобилност, която е сред приоритетите на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До човек от бъдещето,ама разбира се, може и в пещерите да се върнем или на дърветата. Още повече стрес ще освободим и подскачане ще има.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука тез пари щяха да ги откраднат , велосипед нямаше да види никой , даже нямаше и да съобщят за такава програма
15
1
 
7
 
! Отговори
човек от бъдещето преди 2 години
Това е бъдещето. В градовете ще се забранят ЛПС. Само таксита за стари и болни срещу болничен лист. Само ел.тротинетки и колела. Колите в музея. Не знаете в каква смрад живеете, шум и стрес и болести заради обездвижването поради колите. Периода от 1900 до 2030 се нарича в учебниците период на мръсните ЛПС.
14
0
 
9
 
! Отговори
Колосипедист преди 2 години
Браво на правителството на Кипър! Адмирации. Няма да коментирам нешето дередже, знаем си го какво е. Мисля, че може да вземем опит не само от тях, ама все нещо ни куца и ще продължи да е така. За съжаление ще затъваме повече, ние си го правим, не Европа, не Изтока . Зависи от нас, от никой друг. Пожелавам ви живот и здраве!
13
2
 
2
 
! Отговори
Джанго Зе преди 2 години
Е, ще джиткаме с текерлека по туристерията в Лимасол. Найс, а?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До В Кипър мият с топлаА бе мият... в Кипър нямат канализация, ти ми говориш че миели контейнерите. Хаха. Тва да излезнеш от банята и после да обираш със стирката локвата дето се е събрала... мани ти тая работа. А и в Кипър българите са малко, другите само се водят бългаски граждани, едни такива тип "Ооооорехи купувам".
11
0
 
1
 
! Отговори
име-капан преди 2 години
мойе би герберски оттам направо в рая одран найиво и с отрязана глава с изтрьгнато сьрце муза валентина и даниела много самотив омраза и парцали сатанински ритуали участват официални мусулмански медицински лица сьс зависимости краен продукт череп
10
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 2 години
До 13Кой ще риташ бе льохман, нали като изкараш една 24ка и ще оцапаш гащите...
9
0
 
0
 
! Отговори
и с преди 2 години
глава на маче хубавото пиле е македонче
8
1
 
1
 
! Отговори
ЕС! преди 2 години
Ееее, тези еко транспортни средства Ние в България от 30 години ги използваме, в големите градове е пълно с ромски каруци и в тях една тумба еко чавета
7
2
 
1
 
! Отговори
В Кипър мият с топла преди 2 години
вода+препарат контейнерите за смет, след изпразването им.Тук-мноого мухи Лятото...Как ще ги стигнем?!Там има държава, макар и разделена/отцепена.
6
1
 
4
 
! Отговори
БИРА ~1.20 А-95~2.50 преди 2 години
Не карай!Пий!
5
4
 
5
 
! Отговори
Китайците от колела преди 2 години
на коли се качиха, а ние от коли на рикши ще преминем.Здравейте горди европейци!
4
3
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
БЕДЕН ЛИ СИ ПЛАЩАШ БЕНЗИНА И ДИЗЕЛА ЩЕ СТАНАТ 4ЛВ. ПРЪДНЯТА 2.20.ТЕЗИ КРАДЦИТЕ С ТЕСЛИ И БМВ i ЩЕ СИ ДЖИТКАТ А БЪЛГАРИНА БЕДЕН ОГРАБЕН БОЛЕН С ТРОТИНЕНКИ.
3
2
 
5
 
! Отговори
Кон Суматор преди 2 години
У нас също трябва да отпуснат евро субсидия за еко транспорт - конче или магаренце с каручка.
2
5
 
4
 
! Отговори
МДА преди 2 години
До Балабанов, така е. На мен пък ми се случи възрастен човек с колело да ми се пули. Не ситига че караше по тротоара, където изобщо не му е мястото, ами и ми се развика да съм гледала къде вървя. Мале като го подбрах, даже и благословия отнесе, нещо, което не ми е изобщо в речника, но много ме вбеси. Абсолютен *** си беше и има много такива.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дега и Путин ще почне да дава по 200 рублей на чукчите за коуеуета на Дальнем востоке.