Празненствата за Рождество Христово започнаха в Ерусалим

Тържествата преминават без туристи и поклонници
24 дек 2021 17:02, Анисия Иванова
9
Празненствата за Рождество Христово започнаха в Ерусалим
Снимка: БГНЕС

Традиционните празненства започнаха днес в Ерусалим, като процесия потегли за Витлеем по обяд, предаде ДПА.
Празненствата се провеждат на фона на наложените заради коронавируса ограничения за втора поредна година. За да възпре разпространението на новия вариант Омикрон, Израел затвори границите си за чужденци в началото на месеца. Поради това коледните тържества ще преминат без туристи и поклонници.

Витлеемските власти разчитат на малката християнска общност за повдигане на духовете. Кметът на града Антон Салман заяви, че очаква Коледата през 2021 г. да бъде по-добра, отколкото миналата, когато дори местните жители си останаха у дома заради наложените заради коронавируса ограничения, отбелязва Асошиейтед прес.

"Миналата година празненствата бяха виртуални, но тази година ще се проведат лично, с всеобщо участие", подчерта Салман.

Конвоят от автомобили, превозващи архиепископ Пиербатиста Пицабала, апостолическият администратор на Латинската патриаршия на Ерусалим, започна пътуването си от Ерусалим. Очаква се процесията да достигне пред църквата "Рождество Христово" във Витлеем този следобед.

Според плановете архиепископ Пицабала ще отслужи среднощна литургия на Западния бряг във Витлеем, родното място на Исус Христос.

В коледното си послание Пицабала се обърна към поклонниците от цял свят, като заяви, че страната прави всичко възможно, за да им позволи да се включат в празненствата възможно най-скоро. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
Защото една и съща простотия се изтърка. Какво реално се знаете за него? Нищо. Ражда се и после 33 години го няма никакъв.
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера как може да се празнува една приказка. Истинския празник днес е Сатурналия или раждането на бога слънце от римско време. Църквата после го изопачава с техните глупости. Сатурналия също е бил семеен празник.
5
4
 
2
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 2 години
Антиваксарите марш в интензивното !!!!
4
5
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Попа ше пали ли благодатния огин :)))
3
1
 
7
 
! Отговори
Рождество Христово преди 2 години
В древността мъдреците разбраха за раждането на Спасителя и пропатуваха с дни стотици километри! Днес, съвревенните европейски мъдреци правят всичко възможно НЕ да вървят към Спасителя, а да бягат от него и да се обглаждат с какви ли не дивотии- джендърски учения, смяна на половете, ваксини,вируси,затворени градове и държави...Е, закъсняхте- ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТНОВО ЩЕ ИЗКРЕЩИ-СПАСИТЕЛ СЕ РОДИ!!!Няма да го затворите,не можете, не може да го изличите! Честито Рождество Христово!
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави ли ви впечатление, как филмите за живота на Исус постепенно изчезнаха от празничната програма на телевизията по време на Коледа или Великден?! Защо ли? Явно защото не пасва на цялата сатанинска пропаганда на ваксинацията, на LGBT и на новия морал, който онези, които Исус Христос е презирал, искат да ни наложат!! Но няма да им излязат сметките. Ние не празнуваме дядо Коледа, а Рождество Христово, амин!
1
1
 
8
 
! Отговори
Stalinista преди 2 години
Мечтата на Евреите. Гоите без Коледа, без настроение, атакувани от ислямистките сирачета на Меркел, щедро защитавани от зелените, масово обратни и стерилни!