Втора медия в Хонконг прекрати съществуването си

Дължи се на "влошаването на свободата на словото"
16
Втора медия в Хонконг прекрати съществуването си

Второ хонконгско про-демократично онлайн издание - Citizen News, прекратява дейността си. Саморазпускането му е мотивирано от "влошаването на свободата на словото" в този специален административен район на Китай. Това се казва в изявление на редакционната колегия, публикувано на страницата ѝ във Facebook.

"С натежали сърца обявяваме, че Citizen News ще прекрати дейността си на 4 януари 2022 г. Сайтът вече няма да се актуализира и ще бъде затворен", отбелязва изданието. "Лодката ни е попаднала в буря. В тази кризисна ситуация трябва преди всичко да осигурим безопасността на всички, които се намират на борда", се казва в изявлението.

Китайският уебсайт Citizen News е основан преди пет години от група от десет изтъкнати журналисти. Порталът бързо придобива популярност и броят на служителите му нараства до няколко десетки репортери. Те многократно са публикували материали, критикуващи централното правителство на КНР и правителството на Хонконг.

През октомври миналата година секретарят по сигурността в местната управа на Хонконг Крис Тан обвини Citizen News, че публикува неточна информация, която "подвежда читателите"./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ХонконгCitizen News
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада обича да говори против комунизма и Китай, но като стане въпрос за пари и бизнес нищо не им казват нито спират поръчките, на това му се казва лицемерие.
7
1
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
да се чете не е лошо да се учи също
6
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тайван е истинския Китай. Тези в Пекин са престъпници с много пари и ядрени ракети.
5
2
 
4
 
! Отговори
Новите идеали преди 2 години
Урок по история след някоя и друга година: Православен Китай защитава християнските ценности и бялата раса. Православен Китай ни даде кирилицата и ни спаси от турско робство. Османците бяха подпомогнати от щатите, за да ни завладеят, но православните ни братя СССР, Китай и Северна Корея ни освободиха.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да папкаш от американските НПО-та, спонсорирани от ЦРУ, и да плюеш по Китай - в Китай! Да се радват, че не са ги разстреляли!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хонконг е върнат на Китай и то със закъснение, а сега янките се опитват да си го пишат за свой. Тайван си е китайски, там живеят китайци, говори се китайски и самото име означава Китай. Това че някой не харесвал Си не го прави различен от китаец. Само че тези реално са много малко. За това запада си купува разни бели якички и блогъри и ги представя за нещо, а реално са никои.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай уверено върви по стъпките на СССР. Председателят Си постепенно заменя пазарната икономика с планова, вече 300000 частни предприятия с участието само на китайски капитал са национализирани а собствениците им са вкарани в затвора по обвинения за мошеничество и корупция. Скоро очаквайте национализация и на предприятията с 49% чуждустранно участие.
1
6
 
10
 
! Отговори
do 2 преди 2 години
Пишеш глупусти. Княгиня Елена, дъщеря на българският владетел Владимир Расате и внучка на цар Борис I премества столицата на Киевска Рус от Киев в Москва. Затова и по-късно кралството се прекръства от Киевска Рус на Русия. Понимаеш? Затова и руснаците се опитват да ни унищожат като нация, за да затрият българските си корени.