КНДР с ново ракетно изпитание, ракетата е паднала в морето

Предполага се, че става дума за балистична ракета
5 яну 2022 08:11, Елка Василева
15
КНДР с ново ракетно изпитание, ракетата е паднала в морето
Снимка: БГНЕС

Северна Корея извърши ново ракетно изпитание и се предполага, че става дума за балистична ракета.

Според бреговата охрана на Япония предполагаемата балистична ракета е била изстреляна по посока на Японско море. Ракетата е паднала в морето. На японските риболовни кораби се препоръчва да бъдат особено внимателни и да не се доближават до отломките.

Още по темата

Южнокорейският генерален щаб на въоръжените сили също съобщи за изстрелването, но засега казва, че е бил изстрелян неидентифициран обект по посока на морето от източната част на Корейския полуостров.

Миналата година Северна Корея обяви успешен тест на нов тип балистична ракета, изстреляна от подводница, на крилата ракета с голям обсег и на хиперзвукова ракета.

Новият опит сега става в момент, в който Северна Корея все още не е отговорила на предложение на Вашингтон за среща на американски и севернокорейски представители с цел преговори.

На важно партийно заседание миналата седмица севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрази готовност да засили боеспособността на страната си.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Мисирки сър преди 2 години
А трябвало да падне на небето.
11
1
 
6
 
! Отговори
Информация преди 2 години
В КНДР няма един болен от Ковид 19.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КНДР географски се намира в северната част на Корейския полуостров и при естествена траектория на изстрелване на ракетата на изток-североизток, няма как последната да не е паднала в Японско море.
9
1
 
8
 
! Отговори
Даа, преди 2 години
някога някои казаха, че Ирак имал оръжия за масово поразяване!? Което се оказа глупост. Последва нападение. Загинаха много цивилни, разруши се една уредена държава, последва мигрантска вълна. И други подобни. Е, СК доказано има ОМП. Ми хайде давайте, нападайте! Ама няма да е като да разстрелваш от далече стари Т 55.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да припомним "Посолствата на 12 държави в Северна Корея спряха работа, а целият чуждестранен персонал на международните хуманитарни организации напусна страната поради сложната обстановка, включително недостига на стоки и лекарства. Това съобщи посолството на Русия в Пхенян, цитирано от световните агенции."
7
5
 
1
 
! Отговори
Слива преди 2 години
До Киро Кюмюря.Ти си комунист, а не ***.По -обидно е от горивото.
6
3
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Наште ракети стигат ли до Стамбул :)))
5
1
 
7
 
! Отговори
Каквото преди 2 години
и да си говорим, днес, а и открай време се уважава и се съобразяват само със силните. На другите им подменят ценности, внасят/изнасят демокрация, затварят реактори и оръжейни заводи, натискат ги да правят компромиси с историята и националните си интереси, прибират им златните залежи и т. н. Така че Ким добре прави!
4
1
 
9
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 2 години
50 години терор нат тази държава, но под мъдрото ръководство на др. Ким, станаха ядрена сила! Венсеремос!
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тие са толкова изостанали, всяка година закъсняват с фоервейките. Другаря Kuм да си свери календара, новогодишната заря мина вече.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЖЕСТОК е ким
1
8
 
8
 
! Отговори
комунист преди 2 години
Другарят Ким трябва лично да възседне някоя и да я пробва, за да шашне целия свят !