Токаев наредил да се стреля без предупреждение срещу "терористите"

Не можем да преговаряме с престъпници и убийци, заяви той
7 яну 2022 12:22, Нели Христова
126
Токаев наредил да се стреля без предупреждение срещу "терористите"
Снимка: БГНЕС

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за откриване на огън „по терористите“ без предупреждение по време на обръщение към нацията.

Президентът също така заяви, че казахстанските власти нямат намерение да преговарят с терористи.

"В чужбина се отправят призиви към страните да преговарят за мирно разрешаване на проблемите. Пълна глупост! Какви преговори могат да се водят с престъпници, с убийци? Имаме си работа с въоръжени и обучени бандити", каза Токаев.

Казахският лидер каза, че главният град на републиката е бил нападнат от 20 000 "бандити" и изказа "специални благодарности" на Путин за изпращането на войски.

По време на размириците в Казахстан са пострадали около 519 търговски обекта, ресторанти, транспортни съоръжения, както и банкомати, се казва в изявление на Националната предприемаческа камара.

"Щети са нанесени главно на предприятия в търговията, ресторантьорството, транспорта, услугите и финансовия сектор (особено на банкомати)", се казва в доклада.

Понастоящем започна доставянето на миротворци от силите на ОДКС. Група от над 70 самолета "Ил-76" и пет самолета "Ан-124" денонощно доставя части от руския контингент на силите на ОДКС в Казахстан, съобщи генерал-майор Игор Конашенков, официален представител на руското Министерство на отбраната.

"Създадената от руското министерство на отбраната въздушна група от над 70 самолета Ил-76 и 5 самолета Ан-124 денонощно доставя в Казахстан части от руския контингент на мироопазващите сили на ОДКС", се казва в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
19
 
! Отговори
До 80 преди 2 години
Муахахахахаха още по-добре за Путин накрая централен северозападен Казахстан ще премине към Русия заедно с уснаците в него и богатствата му (ран газ нефт всичко е там муахахаха, Ердоган мълчи като бита мacтия муахахахахаха
61
3
 
9
 
! Отговори
Змиеукротител преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА.....Ти май пишеш от факаната си Ана ватан! Ако си тук, раздвоеният ти език щеше да съска по-тихо! Много ви е храбро племето, когато сте на безопасно място! Ако беше тук, да съм ти отрязал вече езичето змийско!
60
2
 
14
 
! Отговори
Тия преди 2 години
дето обичат да изнасят демокрация за пореден път получават сериозен шамар!
59
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев като гледа тези кадри се е на..акал от страх. Той също повиши цените в магазини,тока и газта на хората!
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОТИДЕ БАЙКОНУР... Специално тоя обект се охранява по-добре и от Белия дом!!!
57
3
 
14
 
! Отговори
Каквото е решил преди 2 години
Путин става, муахахах искаше Крим взе го, искаше лукашенко - остави го на власт, искаше скрипал и навални единия и двамата за малко да пуkнат единия е копае камъчки в Сибир и вече няма партия, искаше да вдигне газта вдигна я муахахаха
56
15
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Време е древните ни братовчеди от Казахстан да се освободят от руското иго, което ги тормози от 300 години. Украйна, Азербайджан, Грузия, Балтийските републики, че даже и ние го направихме. Целият цивилизационен свят е с вас, бой по любителите на препарати за вана и техните ***.
55
2
 
11
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Да приветстваме бързото и решително възстановяване на демокрацията и реда в Казахстан! Разбира се не без топлата и приятелска подкрепа на приятелска Русия и Путин! Пусть будет мир!
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе вие и Лукашенко щяхте да сваляте лани ама нещо се секнсхте. Налу се сещате, Ка, ахстан по скоро Русия и Китай ще си го разделят отколкоти кравари да се настанят.
53
3
 
12
 
! Отговори
Муахахах преди 2 години
*** не разабрахте ли че в Северна Азия команди оня ниския от Беларус до Китай и Япония от северният полюс до Иран и Афганистан има само един господар муахахаха
52
0
 
3
 
! Отговори
доАМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
той вече е цъфнал щото янките го поливат редовни от както избягаха от Афганистан.
51
2
 
9
 
! Отговори
До един пътник преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА 56.....Кьопек, ти 'диот ли си или само 1/2диот? Седнал да плаши с R-доан! Той е малко по-умен от теб - турците имат хубава поговорка, която звучи приблизително:"Що ми трябва бой да ям!". А в Казахстан действително има хиляди терористи, повечето на са местни! Но руският Спецназ вече е там и не си поплюва! В момента всеки ден работят 50 Ил-76 и 5 Ан-125 "Антей"! Дъ да им е яко на аллахакбарците! Този път Русия, Беларус, Киргизстан ще свирепеят на воля, при това законно!
50
6
 
3
 
! Отговори
ОТИДЕ БАЙКОНУР... преди 2 години
....сега вече ще е цел на всички талибани и войни на Алллаха...
49
4
 
3
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
ЧЕРНИЯ ПАЗАР ЗА ОРЪЖИЕ В ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ , ЩЕ ПРОЦЪФТЯВА СЛЕД НАМЕСАТА НА ДЖУДЖИ...АФГАНЦИТЕ ЩЕ СА ПЪРВИ ТЪРГОВЦИ В РАЙОНА!
48
8
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Казахстан не е сам! ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯТ ВСИЧКИТЕ МУ СЪСЕДИ , ЧЕ ДАЖЕ И ТАЛИБАНИТЕ ОТ АФГАНИСТАН.Джуджи си го вкара четвъртит с тая намеса и разправа с казахите!...ЩЕ ВИДИТЕ!
47
2
 
11
 
! Отговори
до46 преди 2 години
от къде било оръжието ли, янките оставиха в Афганистан за 3 милиарда долара оръжие... за 5 талибански армии. Нали се сещаш какво става сега на черния сзиатски пазар с него.
46
7
 
8
 
! Отговори
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААА преди 2 години
"...Ттоккаев е Пъттниккк, Глуппендерр Нещасстенн, Хората Били Терористи , Самозабравил се Палляччо - взе си еднопосочен билет за отвъддното бате , Луззър Нещщщастен ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХААА..." - Тоя "Ттокаев" ми е непознат и ми е все тая, ама коментара ти "цепи мрака" на IQ-то и проздотията. Щеше да е пpocтo тъжно ако не беше направо Трагично :))
45
5
 
21
 
! Отговори
до46 преди 2 години
абе чешете си езиците, втора Украина няма да има, по скоро Казахстан ще стсне част от РФ от колкото нов майдан. Айде плямпайте си
44
3
 
11
 
! Отговори
цон кай хой преди 2 години
много яко - битка на руски спец части срещу американски и турски ... и при това на неутрална територия :D
43
14
 
6
 
! Отговори
Хе Хе преди 2 години
Шоуто тепърва предстои. При такива сили явно руските И З В Р Г И на Путин воюва с цялото население на Казахстан Скоро на *** Кръволока ще му приседне.