Белгийската армия в пълна бойна готовност заради Украйна

Готви се за намеса в конфликт между две враждуващи страни
24 яну 2022 11:15, Елка Василева
172
Белгийската армия в пълна бойна готовност заради Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийските въоръжени сили са "в пълна бойна готовност" заради напрежението между Русия и Украйна, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на белгийския началник на отбраната адмирал Мишел Хофман.

Адмиралът уточнява, че звената от белгийските въоръжени сили, предвидени за участие в действия на НАТО, трябва да бъдат готови в пълна степен.

Още по темата

По неговите думи това не означава, че ако обстановката се развие неблагоприятно, белгийските сили ще бъдат разгърнати. Хофман пояснява, че военните преразглеждат плановете си за действие и тази оценка е свързана с осигуряването на боевата готовност на съответните подразделения.

Руската заплаха по украинската граница ни тревожи много, допълва адмиралът. Той съобщава, че миналата година в Северно море движението на корабите на руските военноморски сили се е повишило с 30 на сто.

Това ни засяга от политическа, дипломатическа и военна гледна точка, има отношение на стратегическо и тактическо равнище, обяснява Хофман. По неговите думи за разлика от случаите досега, когато войските се подготвят за участие в операция на НАТО или в коалиционни действия, днес се налага да се предвидят дейности за съвместна отбрана при много интензивен сблъсък.

Трябва да разполагаме с подходящите сили, подготвени и способни на издръжливост, които не губят способността да се преместват и да се свързват с командването, готвим се за намеса в конфликт между две враждуващи страни, обобщава адмиралът.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
6
 
6
 
! Отговори
Оправете заглавието преди 2 години
Не заради Украйна, а заради Русия!
119
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боби, потока се изплати без да работи от цените на газта на борсите в Европа. Руснаците продават на тези борси. За миналата година Газпром има най-голямата печалба от както Русия продава газ. Колкото повече се напъва Бербок и другите американски пионки да им спира потока, толкова по-високи стават цените на газта, толкова повече печелят руснаците. Само повишената печалба от това до сега е покрила разхода за потока. Затова и руснаците не дават зор за одобрението му, могат да чакат без да губят.
118
22
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Чудя се русофилите на какво се надяват. Не виждадт ли каква мизерия е в Русия и че попаднем ли в руската сфера на влияние тука ще стане още по-лошо.
117
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна, Полша и Белорус са възглавници, буфери за Русия при удар от Запад, Казахстан, Киргистан, Туркменистан и Узбекистан - от Юг. Ето защо Русия никога няма да се откаже от тях! Даже в някои от тези страни - те имат по 1-2 дивизии в помощ на укрепването на местната власт. Полша се откина, Украйна драпа като маче у кюнец на Запад.... Нали ви е ясно кои 2 страни първо ще пострадат в Европа, ако руснаците решат, че това им е нужно?
116
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
133, горкия ти, главата ти е пълна с пропагандистка помия за света около нас. Ако имаше мозък, трябваше да кажеш - горките ние. Американците ни ползват за товарно добиче и разни *** с промит мозък си мислят, че така сме хванали господа за едно нещо... Пример - 12 години един мафиот се преструва на премиер и ограбва бизнеса на успели хора, дои държавата като дойна крава, сложил си е биячите (Стъки и сие) на държавна хранилка, специализираната прокуратура за ограбването им (8 джуджета).
115
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полковник на проверка в ракетно поделение в Русия хваща дежурния ефрейтор да спи върху пулта. -Ефрейтор, докладвай - има ли проишествтия? - Няма, др. полковник! - Как няма, бе! А Брюксел къде е?!
114
21
 
8
 
! Отговори
Стара стратегия преди 2 години
Горките руснаци. Путин ги плаши с "външния враг" за да може да ги дере вътрешно и пълни джобовите на мафиотите около него.
113
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белгийските военни ги свързвам най-вече с Руанда....
112
17
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Браво на братските европейски страни за помощта която ни оказват!
111
2
 
6
 
! Отговори
Чико от Пуерто Рико преди 2 години
И в разгара на събитията с един изненадващ ход нахлува в Люксембург :)
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Виетнам също
109
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрането на живо на престаряли и проскубани беззъби мечки е много болезнено придружено със силен вой и рев, затова си пригответе тапи за уши, а специално русофилите вътрешно да приемат и конски дози транквиланти.
108
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом и Белгия удари с *** по мечешките лапи, работата на Русия е спукана. Ще щавят и дерат мечката на живо.
107
6
 
25
 
! Отговори
Дежа вю преди 2 години
1812г. Наполеон нахлува с почти милионна армия в Русия...1941г. Хитлер започва операция Барбароса с почти 4млн. ....и двамата са подкрепяни с войски от цяла Европа....А сега цялото НАТО с Юесей Канада и Австралия плюс "неутралните" Финландия и Швеция и активната помощ на Украйна, Грузия и прибалтийските републики се пробват да сгазят Русия !? Прости им господи, те не знаят какво правят.
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби Боби търсят хора умни и способни като тебе за да извозвот замръзнали трупове до гробищата в Австрия и Германия. Не бъди гаден като руснаците и *** да им помогнеш на хората.
105
5
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Тези клоуни къде се бутат в А група.Няколко Циркона и белгийската армия ще приключи за 10 мин.
104
0
 
16
 
! Отговори
Blitzkrieg преди 2 години
1939-а, белгийската армия е в пълна бойна готовност, споко.
103
0
 
17
 
! Отговори
горд белгиец преди 2 години
да се смея ли да плача ли
102
2
 
0
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
-СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ.
101
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали белгийската армия е мобилизирана заради Украйна или за това че на брюкселските чиновници им запари след протестите за които в тая газета не се споменава нищо