Петролът поскъпва, акциите на борсата в Токио се сринаха

Това стана след интервюто на Владимир Путин
22 фев 2022 07:58, Ния Христова
14
Петролът поскъпва, акциите на борсата в Токио се сринаха
Снимка: Pixabay
Акциите на борсата в Токио се сринаха, а петролът започна да поскъпва. Това стана, след като руският президент Владимир Путин нареди на войските си да влязат в два подкрепяни от Москва бунтовнически региона в Украйна, информира БГНЕС.
 
Референтният индекс Nikkei 225 се понижи с 1,46 процента или 391,72 пункта при 26 519,15 около 30 минути след началото на изявлението на Путин, спадайки с повече от два процента.
 
По-широкият индекс Topix се понижи с 1,10% или 21,02 пункта до 1889,66 пункта.
 
Цените на петрола скочиха, като WTI нарасна с 3,14 процента до 93,93 долара за барел, а Брент в Северно море се повиши с 1,98 процента до 95,39 долара за барел.
 
Действията на Путин може да поставят началото на потенциално катастрофална война с Киев.
 
Инвеститорите в Токио се уплашиха от изявлението на Путин, което се противопостави на западните заплахи за санкции.
 
Спадовете на японския пазар се дължат на "засилващото се напрежение в Украйна", каза в бележка Тошиюки Канаяма, старши пазарен анализатор в Monex.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Помните ли хора, когато влизахме в Европейския съюз? Един човечец в Брюксел беше сложил тоалетна чиния на картата на Европа върху България!!! Всички скочиха срещу него, как може така да ни убижда!!! Той не ни убиждаше!!! Той ни предупреждаваше!!! Кой да го разбере!!! Сега къде сме и какво сме в ЕС??? Някой да се сеща!!? Да ни е честита новата реалност! Македонците ако осъзнаят къде отиват ще се откажат. Но май вече е късно, кърлежа и там се е забил здраво!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Украйна, къде е Япония? Сигурно и поскъпването на храните у нас се дължи на измирането на един вид пеперуди в Мозамбик. Само си търсят оправдание за високите цени.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин казал - мьи свои не оставим. Сега искам да видя богати западняци да умират за освобождаването на бедния славянски народ в Украйна. Ха ха ха
6
9
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Безродните русофили,тровещи въздуха в нашата България,се радват на скъп петрол,макар ,че ще плащат по-скъпо при зареждане на колите си. Толкова глупави фанатици ли са. Та те подкрепят свое финансово харакири.
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще плащаме простотиите на кръгове в САЩ и Англия? Не знам с какво държат за тооките политиците от Западна Европа. Но като си спомня, че и телефона на Маркел бе подслушван от "братята"американци, не се учудвам.
4
6
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Ще сърбаме попарата на Запада.А за разпада на Босна ,който предстой.
3
6
 
23
 
! Отговори
Хм, преди 2 години
"Това стана, след като руският президент Владимир Путин нареди на войските си да влязат в два подкрепяни от Москва бунтовнически региона в Украйна" / Това с навлизането на руските войски коге е станало? Нещо ми се губи този момент, или може да си пишем едно към гьоторе? И това ако не е лъжа...
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хохохо... а ибри'ците на Брюксел ще купуват газ по пазарни цени... в името на евроинтеграцията.
1
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Короната отминава, сега е време да си бършем гъ3овете със "конфликт в Украйна". Дами и господа, да са ви честити новите цени на хр. продукти. Спинкайте!