Откриха обесен руски олигарх, роден в Украйна

Смъртта му е необяснима, но не и подозрителна
4 мар 2022 07:46, Нели Христова
74
Откриха обесен руски олигарх, роден в Украйна

Роденият в Украйна олигарх Михаил Уотфорд е намерен мъртъв в дома си при необясними обстоятелства, съобщи полицията в Съри.

Британските разследващи смятат, че смъртта на 66-годишния Уотфорд, който направи богатството си от нефт и газ след разпадането на Съветския съюз, е необяснима, но в същото време те казаха, че не се смята, че е подозрителна, пише The Guardian, цитиран от Dir.bg

Новината идва в момент, когато световното внимание се фокусира върху олигарсите в Обединеното кралство, за които се смята, че са членове на вътрешния кръг на Владимир Путин, след инвазията на Русия в Украйна.

Няма обаче данни, че Уотфорд е бил обект на подкрепяни от Великобритания санкции поради близостта с Путин, или пък руска операция.

Полицията в Съри съобщи, че тялото му е открито в понеделник на адрес близо до Вирджиния Уотър, между Слау и Уокинг, западно от Лондон.

"Обадиха ни се около обяд в понеделник, 28 февруари, след съобщения за откриване на мъжко тяло на адрес в Портнал Драйв, Уентуърт", каза говорител на властите.

"Извикана е линейка, но мъжът, който е на около 60 години, за съжаление е обявен за мъртъв на място. Неговите близки са наясно и са подкрепени от специално обучени служители. Води се разследване на обстоятелствата около смъртта, но към момента не се смята, че има някакви подозрителни обстоятелства", добави той.

Уотфорд е роден като Михаил Толстошея в Украйна през 1955 г., по време на съветската епоха на страната. Той беше известен като Миша и, според Sunday Times, променя фамилията си, след като се мести в Обединеното кралство. Първоначално се установява в Лондон, където живее със съпругата си от Естония Джейн, преди да се премести в Съри.

Изданието съобщава, че Уотфорд смята, че детството му, прекарано в "голям апартамент с четири спални с баня и кола", е било много удобно в Украйна от съветската епоха. "По отношение на лукса, [това] беше еквивалент на пътуване с самолет сега", каза той пред вестника през 2015 г.

Твърди се, че майка му, за която "Сън" съобщава, че е живяла в съседен апартамент във вилата му и е била у дома, когато тялото му е намерено, е настоявала да пази съветската си лична карта в сейф. "Тя силно вярва, че комунистите ще се върнат в Русия и Украйна. Междувременно тя се радва на скромно харчене на парите на сина си капиталист... И ние се молим мечтата й никога да не се сбъдне", каза Уотфорд пред Sunday Times.

Според вестника той има три деца: Майкъл, негов син от първия му брак; Мишел - дъщеря му с Джейн; и най-младият им син Александър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
8
 
! Отговори
Edin преди 2 години
Всъщност става дума за Ютуб, което написах. Излиза, че има достъп до някои руски канали през интернет търсачка.
55
6
 
2
 
! Отговори
Edin преди 2 години
До Все тая 61 .Прав си, аз по принцип преглеждах в интернет новините от Россия 24 и Ruptly, но явно блокирането е станало на 2 март и вече дава, че видеото не е налично в моята страна. Не всичко са блокирали обаче, явно са действали по списък, предоставен от наши западни ''партньори''. Парадоксално или не, но с кабелната телевизия още върви руския първи канал (може би са блокирали само цифрова телевизия?).
54
10
 
8
 
! Отговори
Алито от София преди 2 години
Може да са го самоубили на Путин хората от кгб
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е мацката сега ?
52
14
 
19
 
! Отговори
Все тая преди 2 години
До Антикомунис! Явно ти си глупав щом вярваш на телевизийте! ПЛАТЕНИ МЕДИИ, ИЗЛЪЧВАТ ТОВА КОЕТО Е ИЗГОДНО НА "МАЛКО СЕ ЗАМИСЛИ КОЙ" ЗА ДА ПРОМИВАТ МОЗЪЗИТЕ НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕЧЕЦ!! Защо блокирват руските сайтове, защо не излъчват и тяхната гледна точка? Пък вече всеки с колкото и малко гънки да е ще прецени на кого да вярва
51
5
 
19
 
! Отговори
Някой си там преди 2 години
Е значи е Украински олигарх , нали така , много подвеждащо заглавие
50
23
 
34
 
! Отговори
Антикомунис преди 2 години
До анонимен, какви фашисти бе глупав, не виждаш ли по всички телевизии отнушението на обикновените хора към любимите ти руснаци и путин. Засрами се ако имаш малко нещо човешко !!!!!!
49
25
 
30
 
! Отговори
Антикомунис преди 2 години
Товарищи русофили, путинофили и възрожденци, сега е момента и вие гладните да станете богати. Чух че за един долар дават цели 100 (сто) рубли. След това бързо в матушка русия да благоденствате и се радвате на " мъдрото " ръководство на товарищ путин.
48
10
 
13
 
! Отговори
КГБ преди 2 години
В действие
47
8
 
17
 
! Отговори
Другарят Путин преди 2 години
Предателите свършват зле!
46
11
 
22
 
! Отговори
sadfa преди 2 години
Ама че пропаганда. Англичаните още не правят разлика между украинец и руснак, ама иначе много ангажирани с войната. Журналистката *** и тя лоботомирана.
45
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денацификация означава изкореняване на нацистката идеология и практика, избуяла сред украинските властни елити след нацисткия преврат през февруари 2014 г.
44
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо постоянно говорят за денацификация и какво точно означава тази дума? Ето този, руски олигарф роден в Украйна с американска фамилия живял в Англия, той не е ли постигнал денацификацията?
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старите хора казваха. Много Хубаво нее на добро.
42
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Михаил или Мойша прекарал детството си в "голям апартамент с четири спални с баня и кола" в съветска Украйна. И той като Плевнелиев е бил комсомолско-партийно чедо. Готвили са го да гради светлото украинско комунистическо бъдеще, но след Горбачьово- Елцинската демократизация, приватизирал народното достояние и станал капиталист.
41
4
 
34
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Поредният ***, който грабил народа си, с мисълта как ще живее на запад с откраднатото. Пък накрая го самоубили и му взели всичко. Ех, каква загуба!
40
3
 
19
 
! Отговори
КГБ преди 2 години
До АнонименДо някъде имаш право. Но в момента ситуацията е насочена срещу Китай. Бившия соц. елит и у нас и в Русия продаде интересите на държавите за да станат новите олигарси и капиталисти. Мислеха че, онези западните олигарси ще ги приемат заедно да управляват света. Уви приеха им само богатствата. Обясниха им че са слуги. Сега източните олигарси разбраха че ще трябва да се борят срещу западните ако искат да оцелеят. Е затова лека полека започват войните отново.
39
3
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
до 45, анонимен. Всяка твоя дума е вярна, колега. Точно така е.
38
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИТЕ СМЕ 100% РУСОФИЛИ И 100% АНТИПУТИН И ТОВА КОЕТО НАПРАВИХА ОТ НАРОДА СИ И ОТ НАС- ТУК РУСКИТЕ ХИБРИДНИ АТАКИ НЕ СА СПИРАЛИ. РУСИЯ ИЗГРАДИ ОЛИГАРСИТЕ СИ А ПО ТЯХНО ПОДОБИЕ И НИЕ/НАШЕТО ДС БЕШЕ ОТДЕЛ НА ГРУ/ КАТО ОБРАХА БАНКИТЕ И ГИ ФАЛИРАХА, А СЛЕД ТОВА ПРАВИХА"БИЗНЕС" БЕЗ ЗАКОНИ И ПРАВИЛА, НАТРУПАХА МИЛИОНИ, МИЛИАРДИ, А КОГАТО ПРАВИХА ГРЕШКИ ГИ УБИВАХА- ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗА НАШИТЕ ВЕЛИКИ БИЗНЕСМЕНИ ЗАМИНАЛИ СИ НЕОЧАКВАНО НАЙ ЧЕСТО ГРЪМНАТИ.
37
1
 
19
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Така бе намерен и Березовски, самотен в банята, с шалче около врата. Да открият банкова сметка на която да внасяме пари за сирачетата. Мацката си я бива на снимката.