Сестрата на Ким Чен Ун заплаши Юга с ядрено оръжие

Заканата идва след изказване на Сух Ук
37
Сестрата на Ким Чен Ун заплаши Юга с ядрено оръжие
Снимка: БГНЕС

Северна Корея ще използва ядрените си оръжия, за да „елиминира“ армията на Южна Корея, в случай че Сеул нанесе превантивен удар. Това заяви сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предаде АФП.

Предупреждението на Ким Йо Джонг е в отговор на заплахата от ръководителя на отбраната на Южна Корея Сух Ук. В петък той каза, че военните на Южна Корея разполагат с ракети със „способността да поразят точно и бързо всяка цел в Северна Корея, когато има ясни признаци за изстрелване на ракета от Северна Корея“.

В отговор Ким Йо Чен каза, че е била "много голяма грешка" за "лунатика" Су да обсъжда превантивен удар срещу ядрена сила, според доклада в KCNA.

Заплахите идват на фона на възобновените оръжейни тестове на Северна Корея, която миналия месец изстреля първата си междуконтинентална балистична ракета с широк обсег от 2017 г.

„В случай, че Южна Корея избере военна конфронтация с нас, нашите ядрени бойни сили ще трябва неизбежно да изпълнят задълженията си“, каза Ким Йо Чен. - Основната мисия" на ядрените сили на Северна Корея е да действат като възпиращ фактор, но ако възникне въоръжен конфликт, такива оръжия ще бъдат използвани за "елиминиране на въоръжените сили на противника".

В резултат на това „ужасяващо нападение” южнокорейските сили ще бъдат изправени пред „жалка съдба, пълно унищожение и разруха“, каза тя.

Ким заяви, че Пхенян е против войната, която би оставила полуострова в руини, и че не гледа на Южна Корея като на свой главен враг.

"С други думи, това означава, че ако южнокорейската армия не предприеме някакви военни действия срещу държавата ни, тя няма да бъде смятана за мишена на наша атака", каза тя. Ако по някаква причина обаче Южна Корея, независимо дали е заслепена от погрешна преценка или не, избере такива военни действия като превантивен удар, ситуацията ще се промени. В този случай самата Южна Корея ще се превърне в мишена", предупреди Ким Йо-чен.

Ако южнокорейската армия наруши дори с един сантиметър територията на Северна Корея, тя ще се сблъска с "невъобразимо страшно бедствие" и ядрените бойни сили на Севера неизбежно ще трябва да изпълнят задълженията си, каза тя.

"Това не е просто заплаха. Това е подробно обяснение за нашата реакция на възможни безразсъдни военни действия от страна на Южна Корея", каза Ким, отбелязвайки, че Югът може да избегне тази съдба, като се откаже от идеята за превантивна атака срещу разполагаща с ядрено оръжие държава.

Северна Корея този месец ще отбележи 110-ата годишнина от рождението на основателя Ким Ир Сен - дядото на настоящия лидер Ким.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точна и принципна позиция! Само САЩ да не провокират криза като с Украйна, но тук ще си намерят кръстника...
21
11
 
6
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Всички комунисти, нео наци.ти.
20
19
 
7
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
КНДР е малкият близнак на Русия , и двете са в Северна Азия , и двете използват паради за да се надъхват и двете обвиняват САЩ заради диктаторите си и двете са ядрени държави и двете ги чака гладна смърт , само че по тоя показател КНДР води . Засега Китай се прави че това не го засяга но да не забравяме че и Китай е в Северна Азия и на него САЩ му пречи
19
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Севернокорейските диваци действат по команда на руските си донори. Същият стил. Светът ще стане по-добро място за живеене, без путинова Русия и Северна Корея на Ким Чен Ун.
18
14
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Северна Корея и Русия са туморите на Света и колкото по-скоро се изрежат,толкова по-добре за човечеството.
17
2
 
11
 
! Отговори
Южна Корея е преди 2 години
Светлинни години пред Северна Корея
16
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали кимчито бе живо кво стана сега пък сестра му заплаши.Ким Чен Ун е мъртъв от 3 години лешперски б-луци на глобализма. Сестра му управлява Северна Корея и всичките ви новини до една са лешперски лъжи и творения вие умственно осакатени б0ллуци на глобализма.
15
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахахаааааа, тая на снимката се уплашила от Сух Ку* :)))))))))))))))))))))))))))))))))
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представям си една обединена Корея. В КНДР няма да ядат трева, хората ще са щастливи, като в Южна Корея. Южняците имат толкова мощна икономика, която с лекота ще приобщи тези клетници от КНДР. АМа, какво да правиш- винаги има бедняшки държави, които пораждат световни конфликти. Русия, Иран, Ирак, Пакистан, Либия, Сирия, КНДР... Все бедняци с диктатори начело.
13
7
 
14
 
! Отговори
niki преди 2 години
Много страшно бе, няма да мога да спя довечера.Иначе са много забавни севернокорейците, почти също толкова забавни, както съветските войнствени умници, дето плашат света с допотопна техника.
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СамоИ според теб щастлив живот ли живеят така спасените севернокорейци. Защото мога да се обзаложа че у вас има поне 2-3 уреда на Южно Корейска фирма с което си допринесъл за просперитета й ,докато `спасените` от демократизация умират от глад с хиляди на година.
11
16
 
8
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Всичко на Изток и Юг от Европа трябва да се изсели на друга планета. Това са само ***, които са хиляди години зад цивилизацията. Не знам, но от ден на ден австрийския диктатор ми звучи все по-смислено.
10
17
 
16
 
! Отговори
Само преди 2 години
ядрения потенциал, който СК от ден на ден усъвършенства и увеличава, я спасява от ,,демократизиране,,
9
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съветският съюз се беше отказал ПЪРВИ да натисне ядреното копче. САЩ НИКОГА не са се отказвали. Браво на Севернокорейците! Ким Обединителят е патриот за разлика от конрад аденауер Влчугото.
8
11
 
18
 
! Отговори
Значи преди 2 години
първо ония от Сеул е депозирал заплаха. Тя просто му е обяснила какво ще последва. Корейците не са гьотверени като нас.
7
9
 
12
 
! Отговори
муту преди 2 години
абе що не пускат най-накрая ядрените оръжия в действие и Северна Корея и русия, и да се свършва, пък който оцелее - ше ги е6а в ш16аните диктатори
6
24
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
Мдаамм. Русия, Китай, Северна Корея, Иран. Засега. Скоро Индия, Пакистан. С доминацията на англо-сакса в световен мащаб е свършено. Едновалентния свят на краварите си заминава. Либераслъка пищи , като прaсе на Коледа, че в новия хубав наш консервативен свят техните глави ще се търкалят пред спирките на градския транспорт всяка сутрин.
5
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Женицата споделя, че мисли точно като НАТО. Факт.
4
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е заплашила, а предупредила. Но неграмотните дописници не правят разлика.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познато ми е!