От САЩ: Крайцерът "Москва" е поразен от 2 украински ракети

Вероятно има жертви сред екипажа
15 апр 2022 23:30, Красимир Ангелов
157
От САЩ: Крайцерът "Москва" е поразен от 2 украински ракети
Снимка: БГНЕС

САЩ смятат, че потопеният руски ракетен крайцер "Москва", флагманът на руския Черноморски флот, е бил поразен от две украински ракети, предаде Ройтерс, позовавайки се на висш американски служител.

Говорилият при условие за анонимност служител каза, че става дума за противокорабни ракети "Нептун". САЩ предполагат, че има жертви сред екипажа, но броят им не е ясен, добави той.

Още по темата
Руски осведомителни агенции цитираха министерството на отбраната на Русия, което съобщи, че ракетният крайцер "Москва" е потънал в бурно море, след като по информация от ведомството на кораба е възникнал пожар и е имало експлозии сред складирани на борда боеприпаси. Украйна заяви, че е изстреляла ракети от брега срещу крайцера. Агенция Ройтерс не е успяла да потвърди версията на нито една от двете страни.

Същевременно Наталия Гуменюк, говорител на военното командване на южния украински военен район, заяви днес, че екипажът на крайцера не е могъл да бъде спасен. Тя добави, че Москва няма да прости на Киев, че е потопил, както тя се изрази, "един от символите на империалистичните й амбиции", предаде Франс прес.

"Наблюдавахме корабите, които се опитваха да му се притекат на помощ, но дори силите на природата бяха на страната на Украйна. Буря попречи да бъде спасен крайцерът и да се евакуира екипажът", каза Гуменюк. Тя добави, че не може да предостави повече детайли за момента относно съдбата на екипажа поради липсата на достоверни данни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
19
 
! Отговори
руский карабал иди н преди 2 години
Капитанът е демиталиризиран със сигурност, вече имаше опело в Севастопол за него. Дано не е имало някоя стара атомна бомба на кораба, че ще убият Черно море за 200 години напред.
25
10
 
29
 
! Отговори
Русия - смях преди 2 години
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 2 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
24
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мхм... 100%! Само дето ако бяха хохлите вече да са наводнили интернета с видеа на изстреляните ракети, както правят с всякаква друга поразена руска механика.
23
4
 
7
 
! Отговори
До 23 до 19 преди 2 години
А пусни тогава един линк от РИА новости където пише че гемията е потънала, като си толкова отворен. Нали това им е официалния новинарски сайт. ***
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо надлъгване пада. Вече не искам да ни занимават с този цирк. Това е някаква пародия в която цял свят бълбука. По добре да се търси кой пусна КОВИД-19 и да се търси сметка за нанесени щети на цял свят.
21
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, троловете, какво слагате минуси - тенекето потъна вече, няма да го върнете, като блъскате минуси и пишете глупости... хахахах
20
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бих използвал американската доктрина бомбен килим вьв украйна или операция светъл ден в ирак след подобно нагло нападение
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Цъ - много си е суеверен джуджака даже, слуша на уше изпиления мозък Дугин и ходи по разни шамани да го "лекуват". Той затова е толкова неадекватен.
18
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песков обяви, че ако продължавали украинските набези срещу руска територия, щели били да принудят да обявят война. Междодругото, ако проверите в РИА новости, няма новина че Москва е потънал. Само 2-3 изречения, че пожара е изгасен и го дърпат за ремонт. Затова пък какви ли не глупости. Информационната изолация в която държат руснаците е брутална.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежка провокация изглежда.
16
11
 
24
 
! Отговори
Още още преди 2 години
Още 2 крайцера им останаха. Ако потопят и тях - путин ще вземе цианкалий, а дугин ще получи инфаркт. А Жириновски вече умря.
15
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От началото на войната не сте публикували нито една официално потвърдена и подкрепена с доказателства новина. Нито една.
14
22
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият свят не са сащ и ЕС , ало . Зад Русия са всички талибани , муджихидини , Мадуро , Венецуела , Сирия , чанганайка , северна корея , Сърбия . И сега поеми дълбоко въздух - Китай , Индия и Пакистан , също и Бразилия. Та за кой целия свят точно говориш. Вземи погледни на картата колко територия стои с Русия. И най популярната дума на английски е made in China. Проблемът е много сериозен и ни чака много сопа , всичките. Бъди готов до края на годината да загубиш половината си спестявания.
13
14
 
22
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Нека добрите новини не спират :)
12
4
 
23
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Така е. Крайцерът МОСКВА е построен в корабостроителницата на украинския град Николаев и първоначално носи името "Слава".
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укрите потопиха миноносеца Москва дето е построен в Украйна.
10
7
 
15
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
Лоша поличба за путин. Ама той не е вярващ!!! И никога не е бил!
9
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо орева орталъка за парите на черепа, ама укрите изплюскаха 700 милиона за два месеца. Ние така ще фалираме до една година Кирчо.
8
12
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Пропусна да прибавиш " руски" към екстрасенс... Няма да стане така! Путин Не е Осмият и Няма да донесе Нищо добро за Човечеството! Бог ще въздаде справедливост и за него!
7
25
 
36
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Крайцер "Москва" потъна. И Москва ще потъне. И Русия ще потъне!!!... целият свят ги мрази