Нанси Пелоси посети Украйна, срещна се със Зеленски

С вас сме, докато борбата свърши, заяви тя
1 май 2022 16:11, Нели Христова
51
Нанси Пелоси посети Украйна, срещна се със Зеленски
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи днес, че е провел среща с председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси и сподели видео от визитата ѝ, съобщиха информационните агенции.

Информацията бе потвърдена и от американски официални представители, съобщават от БНР.

Пелоси заявява във видеоматериала, че визитата е израз на благодарност за „вашата борба за свобода… Решени сме да сме до вас, докато борбата свърши“, казва още Пелоси във видеото.

Тя е поредният високопоставен западен политик, който посещава Киев от началото на войната на 24 февруари т.г.

Президентът Зеленски определи посещението като сигнал за силната подкрепа за Украйна:

"Това е сигнал за подкрепата на хората в Съединените щати и на Конгреса - двукамарна и двупартийна подкрепа. Той показва, че Съединените щати са истински лидери с твърдата си позиция  за борбата ни срещу агресията на Руската федерация".

Турция смята, че може да бъде формирана глобална архитектура за сигурност, която удовлетворява всички страни, заяви турският президентски представител Ибрахим Калън след среща в Киев с украинския президент.

Руското министерство на отбраната обяви междувременно, че са били нанесени удари по оръжия, доставени на Украйна от САЩ, и е разрушена писта на военно летище край  град Одеса.

Група от около 40 цивилни, евакуирани от сграда до металургичния комплекс "Азовстал" в Мариупол, пристигна в център за временно настаняване. Снощи бе осъществена успешна евакуация на близо 50 цивилни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Фелоси: преди 1 година
Ще се бием с Русия до последния окраИнец!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж война било, а тоя всеки ден гости посреща?!?
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това малки ядрени паспортчета ли са.
42
1
 
5
 
! Отговори
sabi преди 1 година
е това сега може би ще просвети мисълта на тези хора & "коне с капаци", които още си мислят , че САЩ са били някога & сега за мир с Русия. Доказателство, че в този конфликт и ДВЕТЕ главни партии-Демократи & Републиканци са за ескалиране на войната с Русия. Което е рядко н.п в войните в Ирак, Афганистан, Сирия, - имаше разногласия, Сега лапачката е обща цел, много и от двете партии са свързани с военно- индустриялния комлекс, всички искат война до дупка, сега е шанса или никога да се превземе & контролира Руската ново-империя. Украйна е "троянки кон" & повод за военна печалба- тепърва почва! Зе
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислех, че тази американска мумия ще хвърли топа докато стигне до Украйна, но не - ето, че още е жива. Явно господ не ще да я прибере, защото ще му танцува по нервите горе, с отровния си характер.
40
1
 
1
 
! Отговори
според мен преди 1 година
Скоро в Киев ще стане много радиоактивно!
39
3
 
7
 
! Отговори
Фашаги!!! преди 1 година
Баба и внуче сатанисти! Сатаната много ще ви се зарадва да ви види в АДА!
38
3
 
7
 
! Отговори
запознат преди 1 година
Още една джендърка която дори Тръмп не признава за жена. Това е нака наречената Нанси! Мумия отвсякъде и още една от сатанистите!
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: Hasmokar (номер 33) Е сташничка, страшничка, но неизбежна. Какво да направим? Разпадането на Русия предстои, и то е толкова сигурно, колкото разпада на Уран-235!Единственото, което не е ясно е, какъв е периодът на полуразпад на Русия.Мен това което повече ме приетснява е какво наистина ще стане с тези ядрени оръжия после? Русия е съставена от множество републики, населени с чеченци, дагестанци, калмики, татари, нененци, осетинци, чуваши, тувинци и Бог знае още какви!
36
4
 
14
 
! Отговори
A преди 1 година
Зеления от толкова потупвания от Западни политици, сигурно го болят и гърба и раменете. Нищо, една дозичка да шмръкне и отново всичко е ОК. Ще си предава реалитата от бункера и ще вика Венсеремос, ще победим. А войската/наемниците/нацитата кучета ги яли. То първото нещо, което казват като се предадат, е - тук ни хранят.
35
2
 
17
 
! Отговори
АМИ..ДА преди 1 година
Тоя обслужва след една пътека всички баби с власт..Просто и леко..
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленд-лийза ще даде ф-16, ракети земя-земя, гаубици с Ескалибур, реактивен залпов огън. Путин го чака поражение на фронта. Революцията в Русия ще избухне, войниците ще разстрелят командирите си и ще основат войнишки комитети за борба с империалистите и капиталистите в Русия.
33
1
 
2
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Страшничка представа за завършек на страна с над 180хил.бойни ядрени глави.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази да обясни как разбира повече от най-големите инвеститори и доходността на акциите й е по-висока от на Сорос и Бъфет? :-)
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой е посетил Масква напоследък ?
30
3
 
12
 
! Отговори
Баба Яга преди 1 година
На посещение.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си видят бъдешите колонизирани индиянци.
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали със вас сме докато не умре и последният украинец ... Шекспир ряпа да яде
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, предложи на тая... битките да се водят на територията на САЩ. Така няма има нужда да се доставят пушки, а директно ще ги дава...
26
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен..НЯМА да отидат!...Путин покани и Ноланд,обаче те всички ще му откажат с предлога",че там "има война"..После,когато само руснаците ще изяснят нещата,тияпалячовци ще завикат:..-"Не признаваме това,което са установили рашъните,оти немаше наши представители в разследването"..Абе с две думи:.МРЪСОТИЯДО ШИЯ !