Заради турбуленция, 14 пътници са ранени при полет

Пострадали са и трима членове на екипажа
2 май 2022 12:11, Петя Славова
9
Заради турбуленция, 14 пътници са ранени при полет
Снимка: БГНЕС

Самолет на индийските авиолинии Spicejet попадна в силна турбуленция, Най-малко 14 пътници и трима членове на екипажа са ранени, съобщи NDTV.

Инцидентът е свързан с пътнически самолет Boeing B737, изпълняващ вътрешен маршрут от Мумбай, Махаращра, до Дургапур, Западен Бенгал. По предварителни данни самолетът се е сблъскал с мощно въздушно течение, след което е навлязъл в зона на продължителна турбуленция.

Телевизионният канал публикува кадри от силното разтърсване на самолета, заснети от очевидци с телефоните им. Пътниците са разхвърляни из салона и се чуват писъци. Няколко души са получили наранявания на главата, а един пътник - на гръбначния стълб. Самолетът се приземил на местоназначението си и пострадалите са били посрещнати от лекари, информира БГНЕС.

Генералната дирекция за гражданска авиация на Индия разследва инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: самолеттурбуленция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
До бай тъпчо- Йосиф преди 1 година
Еххх хи хи хи разсмя се добре много ме развесели... Ама летят ли хората в самолета ?
5
4
 
8
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 1 година
Във всеки самолет трябва да има по един катаджия бе, и кой не си е турил колана, да му пишат фиша и да плаща.Как тъй аз ще си седя и дремя на стола и някой ще прелети и ще ми се яхне на главата бе? Да се върже с колана и да се друса на неговия си стол.Аз пък най-обичам ония духалките на тавана бе.Като си ги обърна към мене да ми подухват и никакви турбуленции не ме засягат.Госпожата до мене вика-ама моля ви са, ползвате и мойта духалка, ама аз са правя на глух. Скука голяма в тез самолети бе
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си закопчавайте коланите, те ви лъжат, няма турбуленция и земята е плоска.
3
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шафьора е бил на 3 водки а заместника му на 5. )))
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо им няма!Те индийците са много..има още!
1
2
 
36
 
! Отговори
Док преди 1 година
Ми да си слагат коланите. Два пъти съм летял от Лондон до София и обратно и друсаше като раздрънкан автобус на междуселски път. Отделно по уредбата се казва многократно, че пътуването с поставен колан е препоръчително през целия полет.