Хонконг гласува, каднидатът е един

Джон Ли вероятно ще е избран за ръководител на тази китайска провинция
8 май 2022 09:05, Петя Славова
18
Хонконг гласува, каднидатът е един
Снимка: БГНЕС

Избирателна колегия в Хонконг гласува днес в избори, като единственият кандидат Джон Ли вероятно ще бъде избран за ръководител на тази китайска провинция, предаде БТА, позовавайки се на АП.

Колегията, съставена от близо 1500 предимно лоялни към Пекин членове, ще избира с тайно гласуване, което ще продължи два часа и половина. Ли се нуждае от 750 гласа, за да оглави местната администрация.  Победата му е сигурна предвид това че той е одобрен от централното правителство, а и миналия месец кандидатурата му бе подкрепена от 786 електори.

Днешните избори стават след големите промени в изборното законодателство в Хонконг от миналата година, според които само "патриоти", верни на Пекин, могат да заемат ръководния пост. Правилата бяха променени така че да бъдат осуетени опозиционни гласове. Въпреки че вотът е таен, електорите са внимателно подбрани, отбеляза АП.

Тази сутрин трима членове на Лигата на социалдемократите, местна активистка група, опитаха да протестират срещу изборите, като издигнаха транспарант с искане за всеобщо гласуване за законодателно събрание и за ръководител на изпълнителната власт. Пристигналите полицаи обградиха демонстрантите, обискираха ги, взеха им личните данни, но никой не бе задържан на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: избориХонконгДжони Ли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами защо патреоти е в кавички? Защо си мислуте, *** всички са безродни прееатели кат вас
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китаец на име Джон?
12
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 1 година
Китайска демокрация! Който не знае какво е, да порови из нета.
11
0
 
4
 
! Отговори
demolitor преди 1 година
Е САЩ и ЕС няма ли да наложат санкции
10
1
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Президента Радев трябва да оттегли Доверието си на Правителството . Час по-скоро , не трябва да се колебае - Народа ще го Подкрепи . Истината за България беше Оставката на Главния Прокурор и Присъди за Мафията ГЕРБ .
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ким Чен Ун: избори с повече от един кандидат са пълна бъркотия!Проблемът на България е, че Румен Радев разделя общество откакто е президент!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
следете американските медии, днес казаха 44 процента от бебешката храна там се произвежда благодарение на КНР, глабализма им разказа играта
7
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ СЪЩО СЕ НАРЕДИ ДО КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКИТЕ РЕЖИМИ ПО ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ!!! ИЗМИСЛЕНА ПАРТИЯ КОЯТО НЯМА И 4% БЕШЕ НАПРАВЕНА С МАШИНИТЕ НА 25% ОТКРАДНАТИ ОТ ДРУГИТЕ ПАРТИИ ПРОЦЕНТИ И ТОВА БЕШЕ ПЛАТЕНО С ПАРИТЕ НА ВАСИЛ БОЖКОВ КОЙТО КУПИ 1000 ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАШИНИ ДА ПОДМЕНЯТ ПРАВИЛНО НАСТРОЕНИТЕ !!! И ВСИЧКО Е ПОД ЕГИДАТА НА ПРЕСТЪПНИКА РУМЕН РАДЕВ НАГЪЛ ФАЛШИФИКАТОР
6
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Христо Христов/ ЖАЛКО , ЧЕ ОЩЕ НЕ СА ТЕ УДАРИЛИ МНОГО ЗДРАВО ПО-ГЛАВАТА КОМУНДЕЛИСТАНЕЦО ДА СЕ СВЪРШИ И С ТЕБЕ НА МЯСТО !
5
0
 
2
 
! Отговори
Цун Кай Го преди 1 година
Само един прокитайски кандидат, обаче най-вероятно Кинг Конг ще спечели изборите, а не Джет Лий.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е, че има избор. Ако нямаше нито един кандидат, щеше да бъде пълна Анархия и пряка демокрация.
3
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТО ПА НЯМАШЕ ДА ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ ДОРИ ДА ИМАШЕ ИЗБОР!! ИЗБОРИ В КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКИ РЕЖИМИ НЯМА!!!! НЯМА НИТО В КОМУНДЕЛИСТАН НИТО В СЕВЕРНА КОРЕЯ НИТО ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА НИТО В КУБА НИТО В БЕЛАРУС ПРОВИНЦИЯ НА КОМУНДЕЛИСТАН!
2
13
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Точно в този сручай, Китай показва, че не е лицемерен като САЩ. За ес не говорим въобще.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И без друго са с еднакви физиономии, с тези маски са съвсем обезличени. Стадо.