$24 000 за самолетен билет, а местата светкавично се разпродават

Цената е за двупосочен билет за полет Сан Франциско - Франкфурт
20 май 2022 08:13, Елка Василева
14
$24 000 за самолетен билет, а местата светкавично се разпродават
Снимка: архив, БГНЕС

Двупосочен билет за полет в първа класа от Сан Франциско до Франкфурт в момента е най-скъпият, продаван от германската „Луфтханза“ – за смайващите 24 000 долара, каза шефът на авиокомпанията и допълни, че местата за него непрекъснато са разпродадени, предаде ДПА.

Карстен Шпор – главният изпълнителен директор на авиопревозвача Deutsche Lufthansa AG, цитира космическата цена на билета като пример за това как „Луфтханза“ се възстановява от пандемията по-бързо от очакваното.

В изявление в аероклуба във Вашингтон Шпор каза, че „Луфтханза“ постига много високи финансови резултати, особено по маршрути до и от Северна Америка.

Шпор каза, че авиокомпанията е увеличила броя на дестинациите, обслужвани в САЩ, до 25 – повече, отколкото преди ковид кризата.

Сега за авиационната индустрия като цяло, подчерта Шпор, фокусът е да се съсредоточи върху подобряване на надеждността и точността, които пострадаха заради недостиг на персонал.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо пари не са това. Това е 14ч полет в първа класа с достъп до лоби за пушачи и чакалня за първа класа. Ние за 5ч програма и спане в 3-звезден хотел и селска кръчма у Велинград събираме по 10 000! Направо евтино ги дават!
7
0
 
5
 
! Отговори
бистрица преди 1 година
витоша бистрица и те за толкова пътуват, ама до варна за приятелско мачле. а масрафа го плащате вие, комунистите гласували за бкп-герб-деспесе дружинката.
6
3
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО преди 1 година
алоооо,днес юесей,излагате се с такива фейк новини!До вчера четехме каква криза е налегнала луфтханза,колко отменени полети има ,колко милиона евро загуби и дългове имаА днес хоп-чудо луфтханза цъфнала и вързала.И то при положение че цената на керосина е баснословна/ха ха ха повярвах ви/Лъжа номер 2;точно дестинациите за сащ са се увеличили.Американците ще допуснат конкуренция от слугите /било то и немци/и ще губят милиони долари печалби/ха ха ха ха .повярвах ви
5
9
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
По добре да фащам Титаник :)))
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези самолети да не изпълняват и ролята на..................перални...
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това не е нормално,ама както и да е....
2
9
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Ми чети си Правда, защо четеш тука?
1
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направете ги по 100 000. Ще се възстановите още по-бързо. Тия на кражбата викат възстановяване. Да никой не го кара да пътуват. Който е луд да ги плаща тия пари.