В Мариупол бяха открити 200 тела в мазето на жилищна сграда

Най-малко 21 000 души са били убити от Русия
24 май 2022 18:54, Нели Христова
154
В Мариупол бяха открити 200 тела в мазето на жилищна сграда
Снимка: БГНЕС

Работници, копаещи из развалините на жилищна сграда в Мариупол, откриха 200 тела в мазето й. Това съобщиха украинските власти във вторник, напомняйки за ужасите, които все още излизат наяве в разрушения град. Той стана жертва на тежки атаки по време на продължаващата вече 3 месеца война.

"Телата се разлагаха и в квартала се разпространяваше воня, каза Петро Андрюшченко, съветник на кмета, цитиран от АП.

Не става ясно кога точно са открити.

Мариупол бе безмилостно разрушаван по време на продължителната обсада, която най-накрая приключи миналата седмица. Около 2500 украински бойци напуснаха стоманодобивния завод "Азовстал", където бе последната им крепост.

Руските сили вече контролираха останалата част от града, където са останали около 100 000 души, много от които в капан без храна, вода, топлина или електричество. Преди войната населението на града бе около 450 000 души.

Украинските власти съобщиха, че най-малко 21 000 души са били убити и обвиниха Русия, че се опитва да прикрие мащаба на ужасите, като донесе мобилно оборудване за кремация. Те също така твърдят, че някои от убитите са погребани в масови гробове.

Украинският президент Володимир Зеленски обвини руснаците, че водят „тотална война“, като се стремят да нанесат възможно най-много смърт и разрушения на страната му. „Наистина, не е имало такава война на европейския континент от 77 години“, каза Зеленски пред украинците в понеделник вечерта, в навечерието на навършването на точно 3 месеца от началото на руската агресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацките се криеха зад жени и деца. И стреляха от болници, детски градини, училища... Нали така ги караше да правят Зеления нарррркоман.
37
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Депутинизацията на русофилите ще премине през няколко етапа като на всеки ще се държи изпит. Първо по българска история обхващаща периода от 681 година до днес. Депутинизацията ще завършва с един вид дипломна работа - демонтаж на съветски паметник и монтирането му в музея на тоталитарното изкуство!
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21000 са убит от УКРОНАЦИСТИТЕ в Мариупол, а не от Русия. Много сте гнусни и мазнички продажните ковид медии. Крадеца вика дръжте крадеца - няма как да стане медийни ГО ВЕ ДА
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още колко ли ще бъдат открити?
34
1
 
5
 
! Отговори
Кораба-Майка преди 2 години
До cekyko. Кажи на сестрата в Карлуково да ти бие една инжекция.
33
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
воината не я води русия а сащ срещу русия за нов световен ред украина инарко-***-нът са мюрета те съсипаха държавата си и народа още от първия ден наконфликта пишем че трябва да се седне на масата за преговори а украина искашесамо оръжие и пари думата мир не присъстваше в нито един разговор така чецялата отговорност е на украина затова финансов одит
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нациките са решили да правят театро - нали така ги учеха краварите, дето си мислят, че Русия е Ирак
31
7
 
8
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
Русофилството не е понятие за насоченост, а сериозно нелечимо заболяване.
30
5
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Днес в проруската пропаганда са включени предимно елементарни и функционално неграмотни екземпляри с нисък IQ. Резултатите са трогателни!
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не знаех, че в Мариупол са останали украински власти, та да твърдят за каквито и да е открития... Ама щом казват, така да е.
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПУТИН ГО ЧАКАМЕ ТУК ВЪВ БГ ЗА ДА ДЕЗИНФЕКЦИРА ОТ ПАРА"ЗИ" ТИ КАТО ОБРАТНИ, ***, РУСОФОБИ И ДРУГА ИЗ" М. ЕТ
27
3
 
8
 
! Отговори
Sss преди 2 години
Там разчистват руснаци. Еми дело си е на нацитата, тоя си ги знае! Кмета!?... силно казано, като го изберат, ще научим кой е кмета. Той да не се притеснява има близо 2500 свидетели, ще си изпеят всико пред следствието!
26
0
 
1
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
Правилно е казал колегата по-долу, че тези минотърсачи са металотърсачи и реагират дори на осколки. На тоя солдат маминката му ще се разплаче докато минава по трасето. Освен това всяка четвърта мина в минното поле има елемент на неизвлекаемост. Специалистите зная за какво става дума. ;)
25
10
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота. А най добре тия дето му дърпат конците на зеления да бяха го посъветвали за по малко жертви и разруха да направи най доброто да спре военните действия и НЕ съпротива, а да отиде на безусловна КАПИТУЛАЦИЯ, ПРЕГОВОРИ и МИР! А иначе ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО" казва народа!!!
23
13
 
5
 
! Отговори
Стивън Кинг преди 2 години
Путин трябва да умре преди да избие всички нас. По един или друг начин.
22
11
 
6
 
! Отговори
Империята на Zлото преди 2 години
Е заплаха за цялото човечество и трябва да бъде унищожена. А руснаците да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят.
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително деморализирани рашистки отпадъци бродят из форума.Как е възможно такова падение да лъжат в полза на агресор срещу дребни подаяния?.Града е окупиран и обстрелван денонощно от морето и на място от сбъркани " освободители".Един цветущ град със свободни хора биват малтретирани,убивани и унижавани с цел завземане на територия за да стигне властващ диктатор със сила до незаконно превзетия полуостров Крим.За да се разпорежда в Черно море приоритетно.
20
6
 
8
 
! Отговори
Родриго Дутерте преди 2 години
Много казват, че ние с Путин сме убийци. Аз отдавна съм признал, че наистина убивам. Но аз убивам престъпници. Не убивам деца и старци. /Президента на Филипините Дутерте е обвиняван в гибелта на над 6000 човека при извънсъдебни разправи с наркотрафиканти и наркозависими във Филипините. Той е признал, че лично е убил трима трафиканти на дрога./
19
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАРИОПУЛ ВЕЧЕ Е РУСКИ,КАК УКРИ ЩЕ НАМИРАТ МЪРТВИ. АЛО ДНЕС БГ. Я ПО ЛЕКО СЪС ЛЪЖИТЕ ДЕ.