Турция може да се оттегли от НАТО?

Това се обмисля, ако Финландия и Швеция се присъединят
28 май 2022 11:41, Александър Попов
124
Турция може да се оттегли от НАТО?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Лидерът на Партията на националистическото движение (ПНД) Девлет Бахчели заяви, че не изключва оттеглянето на Турция от НАТО, ако Финландия и Швеция се присъединят към него. Той отправи остри коментари срещу Гърция, Запада, Швеция и Финландия, съобщава "Greek City Times".

Той заяви, че изпраща ясно послание към НАТО, че всяко приемане на Хелзинки и Стокхолм ще доведе до преговори за оттегляне на Анкара и че това няма да навреди на силна Турция.

Бахчели обвини Швеция, че е позволила на Кюрдската работническа партия (ПКК) да създаде офис в страната, като заяви, че "втората планина Кандил е в Швеция", визирайки иракската планина, където се намира щабът на кюрдските бойци.

По-нататък той заяви: "Турция не е лишена от възможности. Дори напускането на НАТО трябва да бъде включено в дневния ред. Ние не сме родени в НАТО. Няма да бъдем загубени без НАТО."

В речта си Бахчели намекна за изказването на Мицотакис в Конгреса на САЩ миналата седмица, като каза: "Не съм съгласен: "Според нас е доста проблематично, че речта на гръцкия министър-председател в Конгреса на САЩ беше аплодирана 37 пъти. Не знаем какво са намерили депутатите в речта на Мицотакис. Единственото, което знаем, е, че те се срещнаха на обща основа срещу Турция", каза той.

Кипър, както обикновено, не избяга от тирадата на Бахчели: "Кипър е турски. Турците ще останат. Няма друг път освен решението за две държави в Кипър. Съдбата на Кипър не е елинизъм, а турско управление", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: НАТОТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето ви пример: Когато австрийците завземат териториите на север от Дунав на Балканите, съчиняват новото име "Румъния", новия "румънски" език , сменят Кирилицата с Латиница и налагат измислицата за "Римска империя" на Балканите, подменяйки истинската история на славяните,българите и днешните румънци.
66
9
 
29
 
! Отговори
История даге преди 1 година
Гърците да ни върнат Беломорието което взеха без бой с помоща на Русия и Англия през Първата световна война и изгониха българите,а тези дето останаха изклаха...
65
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
простите българи масовката още живеят с представата за сащ от 80-те, пускат си стари песни и филми и не им се искат да осъзнаят реалността :))
64
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казахме ли вииии, хаха, БРИКС/ОДКБ е бъдещето , бъдещето ще е светло за нормалните хора
63
1
 
14
 
! Отговори
Въййй преди 1 година
Некъв гръцки вестник ли цитирате аха ясно...
62
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ви изненадам, но голяма част от историята е съчинена и продължават да вършат това някои държави, фалшифицират историята с цел да имат претенции към територии и личности или да оправдаят колонизациите си, Римска империя никога не е имало на Балканите, Византия също не е съществувала, а до около 16 век Балканите са с изцяло славянско население, но около 16 и 17 век започва асимилацията на славяните на Балканите от някои западни държави и продължава чак до 20 век.
61
14
 
14
 
! Отговори
Роко преди 1 година
САЩ ще принудят Турция да приеме Швеция и Финландия дори в свой ущърб. Американците са подли и най вероятно ще ги излъжат и изпързалят.
60
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нато без турция не струва нищо
59
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките са силни на водка със сальотка, а Туркия на сапунени сериали. Ако прочетете малко история ще видите, че 1/3 от жените на султаните са били украинки. А в едно семейство командва жената...хихи
58
4
 
5
 
! Отговори
До 60 от ямб .църв. преди 1 година
Подкрепям те за това,което си се написал....ВИНАГИ С РУСИЯ,но не съм съгласен с долно написаното....Друго мнение имам.Уважавам твоите мисли.
57
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туркия излезе ли от Нато до 5 години ще се казва Кюрдистан, а до 10 г ще е република на Раша
56
22
 
11
 
! Отговори
Винаги с Русия преди 1 година
Много важно. На никого не са притрябвали турците. Да се махат от НАТО като искат никой няма да ги спре, само че до няколко години след това мисля, че те ще са горещата точка на света и при тях ще разцъфне някой нежна революция и ФАЩ ще им наложат една демокрация с доминация на едно 30 милионно "малцинство" там.
55
4
 
12
 
! Отговори
Искате ли истината? преди 1 година
тъй като западните държави са си ги разделили като баница и всеки е асимилирал своя пай от Балканите, така от 18 до 20 век , се появяват държави като Румъния, Гърция, Албания, Турция, Македония, а коренното славянско население е почти асимилирано, така се появява и турското робство, фанариотството през същите 16 и 17 век, срещу което местното славянско население води големи борби от всякакъв характер, дори църковни борби.
54
15
 
14
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Като са голяма сила, що на портите на Виена са ги пребили 3 пъти? А що 500 отцепника за малко щяха да врътнат преврат на ЕрдоГаню
53
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кюрдски селяни с манлихери бият великата турска армия от десетилетия. Не ми се мисли, ако ги въоръжат със съвременни западни оръжия. :))) Тоя филм в моомента го гледаме.
52
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да видим дали Фашингтон е готов да замени кон за две кокошки хохохо
51
10
 
24
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
НАТО и ЕС са пред разпад ...максимум 3 г.ми е прогнозата.Светът го пренареждат.Ще има нови съюзи.
50
23
 
9
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Втора сила по брой войници....хахаха. Това не означава нищо! Немците ше ги пердашат, та свет ше им се завие
49
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новото име на Туркия ке бъде Кюрдистан. Армията им е толкова мощна, че не могат да се справят с една групировка в Сирия и Ирак
48
6
 
10
 
! Отговори
Превод е ефир преди 1 година
Тоест да се готвим за Украинския сценарий.