Отбелязваме Международен ден на децата, жертви на агресия

Денят се отбелязва за първи път от 1983 г. по решение на ООН
4 юни 2022 08:16, Петя Славова
7
Отбелязваме Международен ден на децата, жертви на агресия
Снимка: Pexels

Днес отбелязваме Международния ден за защита на децата, жертви на агресия. Той се отбелязва от 1983 г. по решение на Общото събрание на ООН.

В София този ден ще бъде отбелязан със Стрийт арт спектакъл пред Сити Център София. Участници в инициативата са: Поли Генова, Voice of boys", Боряна Бонева, A.V. и C BEATZ - Цветомир Цонев, Биляна Йотовска и Невена Воденичарска. Те ще дарят своите хонорари в специален фонд за деца, претърпели насилие, предава БГНЕС.

Събитието започва в 19:00 ч. и включва концерт на български поп изпълнители и бийтбоксери, "Фотосесия на живо" с участието на моделите и грижовни майки: Маги Желязкова, Биляна Йотовска и Невена Воденичарска заедно с техните деца, кът за рисувани послания "Подай ръка на дете в нужда", фотоизложба "Детското насилие не е тема табу", пантомима и представяне за пръв път на видео клипа за националния телефон за деца: 116 111. Спектакълът разчита на дигитална, а не печатна визия. Събитието организира различни форми на сценичното и улично изкуство, обединени от обща кауза "НЕ! на насилието върху деца".

Организатори на събитието са Национална младежка медийна асоциация, която работи в обществена полза и Държавната агенция за закрила на детето – ДАЗД и под патронажа на нейния председател – Калин Каменов. От 10:00 ч. до 20:00 ч. експерти от ДАЗД ще консултират в информационни шатри гражданите по въпросите за защита и превенция на насилието върху деца.

Стрийт арт спектакълът е признание за ангажимента на обществото, медиите, шоубизнеса и институциите към защита правата на децата и утвърждаване на позиция за нетърпимост към страданието, претърпяно от децата на България, които са жертви на физическо, психическо и емоционално насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Непеотата пак се опитват да ,,защитават" чуждите деца от техните родители, като прокарват широки текстове в законите за насилие.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой непрекъснато измисля тия скапани безсмислени излишни ДНИ НА НЕЩО СИ?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 Bитечаст от Евроатлантическите ценности
4
0
 
5
 
! Отговори
Аааа преди 1 година
Кога ще има ден на *** преписвач скрит под термина журналист?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Bите Да и детето образува с ръцете пирамида в която се вижда едно око. Това е гнуснa история и по-добре сменете снимката.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега не съм чувал някой родител да се похвали че е ступал детето понеже не слуша. Съвременитеродители възпитават агресивни и арогантни деца.
1
1
 
11
 
! Отговори
Bите преди 1 година
И какво общо има тази снимка с агресията срещу децата? Двете ръце омазани с цветовете на дъгата. Що за извратена пропаганда е това?