Босна и Херцеговина забрани за 90 дни износа на дървесина

Цената на пелетите се е увеличила със 155% за година
16 юни 2022 20:20, Петя Славова
7
Босна и Херцеговина забрани за 90 дни износа на дървесина
Снимка: БГНЕС

Износът на дърва за огрев от Босна и Херцеговина е забранен за 90 дни, реши единодушно на свое заседание Съветът на министрите.

Предложението за временна забрана на износа на определени видове дървесина, дърва за огрев и дървесна продукция беше единствената точка от дневния ред, внесена по предложение на Министерството на външната търговия и икономиката.

Министър Сташа Кощарац заяви, че решението предвижда временна забрана за износ на пелети и дърва за огрев до края на септември или общо за период от 90 дни, предава БГНЕС.

Той подчерта, че цената на пелетите се е увеличила със 155% в сравнение с миналата година, а износът им през първото тримесечие е нараснал със 78% в сравнение със същия период на 2021 г.

Искането на министъра е с цел предотвратяване на очаквания недостиг на вътрешния пазар и неконтролируемия ръст на цените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Нашите гащници се ослушват. ДПС, издялаха горите. Ставаме пустиня, пресъхнали чешми ,ерозия и прочие. Не се наяде, башибозука
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а *** кога най-сетне ще спре дивашката сеч в горите?
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е да забранят износа и от България.Около 80% от добитата дървесина се изнася.Това е абсолютно престъпление и подкрепа на дървената мафия.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ке се стои на студено
2
2
 
6
 
! Отговори
ASAN преди 1 година
Ниа па ша си краднеме дръвъ. Па виъ ша на раните и назе и чавеаааатъ. Оти сте шашови и куги *** закъсате ниа ша ва купнувъме каштите. Абе бъгъре шашови .
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да забранят износа на дърва и в България!!! Цените на пелети и дърва за огрев хвръкнаха до небесата!!!