Северна Корея призна Донецката и Луганската народни републики

Ще има по-нататъшни стъпки за развитието на двустранните отношения
13 юли 2022 18:56, Нели Христова
74
Северна Корея призна Донецката и Луганската народни републики
Снимка: БГНЕС

След информацията на ръководителя на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин, че КНДР е признала ДНР, той благодари на Пхенян за "сериознта подкрепа за народа на Донбас" и изрази увереност в развитието на двустранните отношения. "Това политическо решение ще бъде основа за по-нататъшно развитие на отношенията и в икономическата сфера. Двустранното партньорство ще увеличи географията на търговията за предприятията от нашите държави. Убеден съм, че ще имаме активно и ползотворно сътрудничество", отбеляза ръководителят на републиката.

От мисията на ДНР съобщиха, че посланикът на КНДР е предал на посланика на Донецката народна република в Русия документ за признаване на републиката. "Посланикът на КНДР Шин Хонг-чол предаде на посланик Олга Макеева документ за решението на правителството на Корейската народнодемократична република да признае независимостта на Донецката народна република", съобщи представителството на ДНР в Русия в своя канал в Telegram.

На срещата посланиците се споразумяха и за по-нататъшни стъпки за установяване на дипломатически отношения. Макеева изрази увереност, че "сътрудничеството между държавите, което от този ден стана официално, ще бъде продуктивно и взаимноизгодно".

Посолството на КНДР в Москва потвърди, че Пхенян е признал Донецката и Луганската народни републики.

На 12 юли министърът на външните работи на КНДР Наталия Никонорова заяви, че се водят преговори с КНДР за признаване на републиката. Тя добави, че е имало няколко работни срещи с посланика на КНДР в Москва.

На 21 февруари руският президент Владимир Путин заяви, че признава суверенитета на Донецката и Луганската народни републики. С техните лидери бяха подписани договори за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ. Русия установи дипломатически отношения с Донецката и Луганската народни републики на 22 февруари 2022 г.

Южна Осетия призна независимостта на ЛНР и ДНР още през 2014 г. Дипломатическите отношения между Южна Осетия и ДНР бяха установени на 11 май 2017 г., а с ЛНР - на 12 май 2019 г. На 25 февруари 2022 г. президентът на Абхазия Аслан Бжания подписа укази за признаване на независимостта на Донецката и Луганската народни републики, а на 9 и 10 март с тях бяха установени дипломатически отношения.

На 29 юни Сирийската арабска република реши да признае независимостта на сепаратистките Донецка и Луганска народни републики. На 30 юни Киев отговори, като обяви, че е скъсал дипломатическите си отношения със Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Процедурно питане преди 1 година
абе къде са тези руски републики? Няма ги на картата. Намерих само площади в Москва с това име.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За услугата Путин ще му даде чертежите на недоносчето Искандер.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народните републики трябва да се признават взаимно.
41
0
 
0
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До АнонимеН: Защо само двойници? Те, двойниците, също са смъртни. Може вече да се пуснат в оборот фейкове за тройници и четворници.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, ще има тежка зима 2022-2023, но най-тежка ще е за Русия. Пак ще си говорим през пролетта.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Еритрея кога? :))
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХА ХА ХА! СМЕХ!
37
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НАЙ-СМЕШНОТО Е, ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОЩЕ НЕ Е ПРИЗНАЛА НЕЗАВИСИМОСТТА НА КОСОВО :D ДА РАЗБЕРЕТЕ ТОЧНО КОЛКО Е ДОЛНА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И , ЧЕ ПРАВИ ВСИЧКО САМО КОГАТО Е В НЕЙН ИНТЕРЕС ! КОГАТО НЯКОЙ НА НЕЙНАТА ТЕРИТОРИЯ ИСКА ДА СЕ ОТДЕЛЯ ГО ИЗБИВАТ :D ОТВРАТИТЕЛНА *** СА КОМУНИСТИТЕ И ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ НАЧЕЛО С ФАЛШИВИЯ ПУТЪН
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен с.корея няма друг да признал окупираните украйнски земи от руските фашаги.
35
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Какво падение само! Да се гордеят, че ги е признала Сев.Корея, където хората няма какво да ядат и живеят почти като в камената ера. Ами, Пушилин, стугнали сте дъното и продължавате да дълбаете още по-надолу.
34
3
 
9
 
! Отговори
22 преди 1 година
До анонимеН -- Кво сравняваш Европа със Северна Корея бе ти нормален ли си?
33
5
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
СЪВСЕМ СКОРО И БАШАР АСАД И ЛУКАВШЕНКО ЩЕ ПРИЗНАЯТ НЕЗАВИСИМОСТТА НА ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК! БАШАР И ЛУКАВШЕНКО СА САМО ГОВОРИТЕЛИ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ТЕРИТОРИИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ И НИЩО ПОВЕЧЕ!
32
22
 
6
 
! Отговори
анонимеН преди 1 година
Хахаха след като изкара една тежка зима без газ, ток, висока инфляция и високи цени на всичко цяла Европа ще признае Донецк и Луганск които ще са в състава на РФ. Сега за платените и сбърканите които подкрепят Укрофашистите Русия ще постигне целите си и никой не може да я спре. Русия ще бъде уважавана след прекараната тежка зима и ще бъде лидер номе едно колкото и да не им се иска на неолибералите и изкуфялите старци от фамилиите мислещи си, че владеят света.
31
1
 
2
 
! Отговори
до 39 от славянин преди 1 година
Точно обратното призна северна Корея - че Донбас не е украински!
30
7
 
1
 
! Отговори
до 37 от славянин преди 1 година
Ами така е, джендо, при тези демократични десетилетни санкции срещу северна Корея колко очакваш да е БВП-то и на човек!? Все пак тя е малка държава, но макар и малка е горда и с достойнство и не кляка на всеки джендраст както правим ние!
29
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все пак да не забравяме, че имено Северно Корейски космонавти са първите хора кацнали на Слънцето и взели проби от повърхността му!! Това бе съобщено по всички Северно Корейски медии! И за да се предпазят от Слънчевата радияция и високите температури Северно Корейските космонавти пътували до Слънцето предимно вечер, а денем почивали в сянката на Венера
28
2
 
5
 
! Отговори
Сравнете преди 1 година
Величествената Картина на Снимката със снимки от Прайда на Дъгата! Повече от това е Излишно!!
27
2
 
7
 
! Отговори
Дърт Вейдър преди 1 година
Тия ако Жужето им намигне ще признаят и Галактическата Империя!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия веднага трябва да отвори границата с северна корея и да вниса храни, модерни ракетни системи а нве да приглася на кравари и ЕС за санкции към нея.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВъZраждане на СССР, единствения загиващ си ти и русофилските продажници