Екзекутираха японец заради масово убийство в Токио

Предишните смъртни присъди бяха изпълнени през декември
26 юли 2022 08:20, Елка Василева
14
Екзекутираха японец заради масово убийство в Токио
Снимка: архив, БГНЕС

Японец, осъден на апелативна инстанция на смърт през 2015 г. заради убийството на седем души из улиците на Акихабара - квартала с електронните компании на Токио, е бил екзекутиран, предаде Франс прес, като се позова на японски медии.

Тамохиро Като нахлул в квартала посред бял ден с камион, преди да излезе от него и да започне на ръга с нож минувачите. Престъплението бе извършено през 2008 г. Нападателят уби 7 души и рани 10.

Към момента на престъплението нападателят е бил на 25 години. Работил е временно в завод за производството на автомобилни части в малък град в центъра на Япония.

Точно преди да извърши масовото убийство в Токио, той научил, че договорът му щял да бъде прекратен в края на юни 2008 г. и че той щял да загуби и ведомственото жилище, в което живеел под наем.

В съда нападателят казал, че е извършил атаката заради страха си, че ще остане бездомен и защото бил обект на критики в интернет.

След това престъпление властите забраниха притежаването на ножове с двойно острие с дължина над 5,5 сантиметра.

Това е първо изпълнение на смъртна присъда от декември насам в Япония. Тогава бяха екзекутирани  чрез обесване трима осъдени на смърт за убийства.

Япония заедно със САЩ е една от последните индустриализирани  и демократични страни, които налагат смъртно наказание - една присъда, която до голяма степен се подкрепя от японското общество.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
13
 
! Отговори
българина преди 1 година
какво да коментираме, ще скапания ес ни накара да го махнем, а демокртите сащ го имат! ЕС клоака! икономическа, духовна, социална и демографска
10
1
 
7
 
! Отговори
Роза преди 1 година
До Анонимен2Само че в БГ няма как да се приеме смъртното наказание,защото нашето законодателство е приравнено с европейското,а в Европа няма смъртно наказание!
9
1
 
12
 
! Отговори
Режим преди 1 година
А тук да убиеш човек , не те наказват а направо медали ти дават!!!!
8
2
 
9
 
! Отговори
А у нас кога? преди 1 година
Да има екзекутиране на престъпници. Политици и бизнесмени които крадат в особено големи размери развиват нелечимо заболяване и пристрастяване към власт и пари. За да не се мъчат най-хуманното ще е екзекутиране. Това са са големи мъки да крадат много и постоянно да не им стига.
7
1
 
16
 
! Отговори
Стеф преди 1 година
Добре са направили. Някои хора се страхуват само от смъртта.
6
11
 
12
 
! Отговори
пецата преди 1 година
джапанките са си собственост на американците ама явно не го осъзнават, затова бачкат като проклети по 16 часа на ден след хирошимата , джапанките си дадоха дупетата, но и като цяло не трябва човек да им жал към тях, извършвали са много зверства през вековете
5
3
 
10
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Обесен или калашник като Чаушеску ? :)))
4
1
 
40
 
! Отговори
ЕВАЛА преди 1 година
На японците. А нашите убийци даже и в затвор не влизат.
3
3
 
25
 
! Отговори
Стария Джо преди 1 година
В САЩ , в нашия квартал някакъв криминоген застреля тъщата със собственото си оръжие. Изпържиха го след по малко от 6 месеца
2
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е и България да приеме смъртното наказание!!!!
1
48
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жълти диваци.