ЕС удължи санкциите срещу Русия до края на януари 2023 г.

Решението беше просто формалност
26 юли 2022 15:08, Александър Попов
50
ЕС удължи санкциите срещу Русия до края на януари 2023 г.
Снимка: Pixabay

ЕС реши да поднови санкциите срещу Русия с още шест месеца, до края на януари 2023 г., съобщиха агенциите.

"Съветът на ЕС реши днес да продължи с шест месеца до 31 януари 2023 г. ограничителните мерки, насочени срещу конкретни сектори на руската икономика", се казва в официалното изявление.

Решението, което беше просто формалност и беше взето от енергийните министри на ЕС, се отнася до санкциите, които действат още от 2014 г. и бяха значително разширени след руската инвазия в Украйна от февруари тази година./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Русиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи, сега намаляване на потреблението на газ с 15%, догодина с 30 или повече. Ама на тия, дето го решават им е лесно, мислите ли, че те ще мръзнат зимата? Или ще им бъдат скъпи някои стоки? Тия хора си живеят в уредения за тях свят и си правят интересен живота. Останалото стадо хич не ги интересува.
39
0
 
0
 
! Отговори
Урсул фон дер лайнен преди 1 година
И сега гледай как турбината на газопровода е некачествено ремонтирана и пускането се забави до средата на февруари 2023 :)
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи искат газ ЕС, но в замяна на ви санкции? Хубава работа.
37
0
 
4
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Дреме му на Путин и на Русия. Давайте, давайте още пакети санкции. ЕС ще стои на тъмно, на студено, че и ще гладуват. Докато управляват разни неадекватни ***, Баби Яги, полуживи с деменция президенти, все ще е така. Това население на Земята докато реши да се събуди и да ги измете, само ще се затрие.
36
0
 
6
 
! Отговори
охбаняохкеф преди 1 година
Ало лъскачите на меки кожляци дето се облекчавате в сайта-санкциите са от 2014 а СВО от 26.02.2022!Това са санкции над Русия от обединените евро инфантили американски ***.Ало брюкселските сбърканяци що ривете бе ***,че Русия ще спре газа-той си е неин и ако иска ще ви продава ако не иска врътва кранчето!Клиенти бол ама кака фон Дер *** с какво че плакне проскубаното дърто коте?
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма работа. За сега дървото от санкциите ги ядем ние - ще се къпем по-малко, ще се охлаждаме по-малко а през зимата ще се топлим по-малко. Изобщо Европа се гръмна не в краката а в главата, заради слугинската си политика към САЩ. Тао икономиката на Русия е добре, печелят - голяма работа че няма да пият кока-коля или да носят Гучи или Версаче.Ще си ги внесат от Китай. Важното е, че Русия и руснаците са народ с достойнство,а не *** пудели като нас.
34
0
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Много скоро ще я разбереш. Ако имаш с кво да мислиш естествено
33
1
 
3
 
! Отговори
няма ли преди 1 година
да има ваксини
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер, гответе се за бензин по 5 кинта, газ през крив макарона, и те така.
31
1
 
5
 
! Отговори
ценности безценности преди 1 година
само искам тази новина да излезе в сащ като номер 1, след което всеки кравар да си зададе въпроса, ами ако бяха паднали дали галона нямаше да падне два пъти, а средния европеец да се замисли, дали , газа в Европа нямаше да стане като 2021?!?
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е Еднолично решение на ЕС! Аз като гражданин на ЕС Не съм упълномощавал никого,да се заяжда с Русия! И да и " налага" някакви санкции! ЕС потъва икономически и политически!!
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсулата не напразно Ердоган и показа пълно неуважение
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС удължи санкциите срещу собствените си граждани по нареждане на държава,управлявана от дементирал старец в съдружие с една някога империя помещаваща са на един мухлясал остров.ЕС не наказва Русия а наказва собственото си население
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдам, тия си играят политическите игрички, а после ние ще им плащаме сметката, както винаги.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дам. И вече започна сам да приемамерки срещу себеси. Днес реши да си намали потреблението на газ с 15%, като на практика всъщност ще се наложи да го намали поне на половина и зда фалират половината фабрики и бизнеси в Европа. Заради продажните политици на този загнил съюз и държавите на континента.
25
2
 
15
 
! Отговори
Рико преди 1 година
После защо им спирали газта хахахахахаха!!!!!!!
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсулата не става дори за кметица на село.
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
венсеремос таварищи, докога ще я карате на самагон и гречка ?
22
3
 
22
 
! Отговори
Съдбата на ЕС преди 1 година
Бъдещето на ЕС е в ръцете на Европейските граждани, които трябва да свалят от власт хората предатели работещи срещу интересите на ЕС и срещу интересите на всички европейци. Хората трябва да се обединят и защитят глобално движение на Европейска пролет да има по всички държави на ЕС хората да излизат на протести и да искат нови предсрочни избори.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли някой разумно, обективно и адекватно да обясни с какво навредиха тия санкции от 2014г. на Русия? Аз не виждам ефект. А новите санкции май удрят повече по нас, отколкото по Русия. Тогава за чий ... продължават с тях? Или след като са се хванали на хорото ще го играем, макар да отиваме към пропастта. И вместо Русия да се срине, ще се разпадне ЕС.