Саудитска Арабия приветства новината за смъртта на Айман аз Зауахири

Лидерът на Ал Каида беше неоткриваем от повече от 10 години
10
Саудитска Арабия приветства новината за смъртта на Айман аз Зауахири
Снимка: БГНЕС

Саудитска Арабия приветства новината за смъртта на лидера на Ал Каида Айман аз Зауахири, убит в Афганистан от американски дрон, съобщи Франс прес, като цитира саудитското външно министерство.

"Кралство Саудитска Арабия приветства съобщението на американския президент Джо Байдън за смъртта на главния терорист на Ал Каида Айман аз Зауахири", се казва в изявление на министерството. В него покойният е определен като "един от терористичните лидери, ръководил планирането и изпълнението на отвратителни терористични операции в САЩ, Саудитска Арабия и няколко други страни по света".

Още по темата
Аз Зауахири беше неоткриваем от повече от 10 години. Той беше смятан за един от мозъците зад атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ, отнели живота на над 3000 души. Според американски представител той е бил убит от две ракети "Хелфайър", изстреляни от дрон.

Според американски представители талибаните несъмнено са знаели за присъствието на Аз Зауахири на афганистанска територия, съобщава Асошиейтед прес. Не е ясно от колко време Ал Зауахри е бил в Афганистан, но за присъствието му там се носеха слухове от известно време, каза Асфандияр Мир, експерт по Централна Азия от американския Институт за мир.

Не само това: къщата, в която Аз Зауахири е живеел със семейството си, е била собственост на висш помощник на високопоставения талибански лидер Сираджудин Хакани, съобщава високопоставен служител на американското разузнаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СКОРО ЩЕ ПАДАТ НОВИ КУЛИ
6
3
 
2
 
! Отговори
САЩ...НАЙ МОГЪЩИТЕ преди 1 година
Нема лабаво
5
3
 
3
 
! Отговори
ПУТИН В ШОК преди 1 година
Байдън не прощава
4
0
 
8
 
! Отговори
иво преди 1 година
A KAK ЩЕ СЕ РАДВАТ НА ПОДОБЕН ПОВОД РУСНАЦИТЕ ?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"експерт по Централна Азия........Поредната некадърна статия, стил "google translate Представям си английския ви какъв е
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наведохте глава пред янките, въпреки, че вие спонсорирате Ал Каида :)))
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в Саудитска България президентът Румен ибн ал Радев ще обяви 3 дневен неработен ден.