САЩ готви нова военна помощ за Украйна за 1 милиард долара

Тя ще включва боеприпаси за далекобойни оръжия
95
САЩ готви нова военна помощ за Украйна за 1 милиард долара
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Правителството на американския президент Джо Байдън планира да предостави нов пакет военна помощ на Украйна на стойност 1 млрд. долара, който ще бъде един от най-големите досега и ще включва боеприпаси за далекобойни оръжия и бронирани медицински машини, казаха днес трима добре осведомени източника пред Ройтерс.

Пакетът се очаква да бъде обявен в понеделник и ще се прибави към помощта на стойност 8,8 млрд. долара, която САЩ вече са предоставили на Украйна от началото на руската инвазия на 24 февруари.

Служителите, които поискаха да останат анонимни, казаха, че Байдън все още не е подписал новия пакет с помощ. Те предупредиха, че пакетите с военна помощ могат да претърпят промени по отношение на стойността и съдържанието си, преди да бъдат подписани.

Ако пакетът бъде подписан в сегашната му форма, той ще е на стойност 1 млрд. долара и ще включва боеприпаси за реактивни системи за залпов огън HIMARS и за противовъздушни системи NASAMS, както и  най-малко 50 бронетранспортьора М113 за медицинска евакуация.

Новият пакет военна помощ идва след неотдавнашното решение на Пентагона да разреши на украинци да получават медицинска помощ в американска военна болница в Германия, разположена близо до военновъздушната база "Рамщайн", припомня Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Тези от ръководството на ЕК са истерясали: Една гинеколожка с 7 деца,която си няма понятие от управление на 500 млн. население на ЕС, я избраха да бъде водач на тази голяма организация, защото е германка. Също германец - Манфред Вебер стана водач на ЕНП. Бивш инженер от Испания, която преди 80 години беше съюзник на тогавашна Германия, е зам.шеф на ЕК.Името му е Жозеп Борел. Изп.шеф на ЕК е белгиец, Франс Тимерман. Някакви спомени за водачи да ви навява това?
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До '*** пропаган "Не може да бъде назначен германски канцлер без одобрението на Вашингтон." Няма такова нещо.
39
4
 
10
 
! Отговори
'Бахти пропаган преди 1 година
Путин ще ги "оправи" тия милиарди. Ако си мислят, че така ще заробят и купят Украйна, както си купиха Германия след ВСВ, американците много грешат. Знаете за т.нар. "Канцлеракт", нали? Не може да бъде назначен германски канцлер без одобрението на Вашингтон. Путин ще им измъкне Украйна изпод носа. Цялата.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човекът не е болен. Нищо му няма. Просто не може да даде негативен резултат на китайския тест за корона, за да го броят излекуван.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Печатница за виртуални пари работи на пълни обороти
36
3
 
13
 
! Отговори
Помощ преди 1 година
Нормално ли е човек на неговата възраст да стане от болничното легло и подпише заповед за смърт? Човек, когато преживее нещо, което му застрашава здравето и живота, поне за известно време преосмисля живота.
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат световна война и те пак отвъд нея. Но този път ще бъдат унищожени.
34
3
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Интересно е как демократът Байдън налива пари в републиканския военно-промишлен комплекс. Под благоводен предлог точат средствата на американския данъкоплатец. Това ако не е корупция, какво друго да е?
33
6
 
4
 
! Отговори
ДО НОМЕР 28 преди 1 година
"Не налагаме санкции на Израел защото палестинците не са съюзници на САЩ!" Ако искаш да знаеш, през годините имаше дипломатически скандал между САЩ и Израел, защото израелски дипломати бяха уличени в шпионаж и там имаше евреи "персони нон грати".Така че митологията ви за някакви "слуги" на американците или нещо подобно издишат тотално! Няма такова нещо, не само руски дипломати се гонят, обаче само руските дипломати пищят когато ги изгонят, все едно са си в къщи а не в чужда държава!!!
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: "тези пари не са помощ, а заем! Бъдете точни. Накрая САЩ ще бъдат собственик на Украйна!" - ___ - Явно, това е мечтата на путин! Затова извърши безцеремонно нахлуване в Украйна!
31
13
 
4
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Руските фашаги трябва да бъдат избити до крак като кучета!
30
2
 
16
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Е, то това беше целта на САЩ с подпалването на тази война. Да си пласират оръжията. То не остана място в света, където не са запалили войни и вече се чудеха какво да правят, защото огладняват.
29
1
 
15
 
! Отговори
Скръндзи!!! преди 1 година
Еееей, тия американци, много стиснати бе!!! Е що само един милард, що толко малко???
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ненормалници и световни империалисти продължават да наливат бензин в огъня!Искат да съсипят цяла Европа!Печатницата за пари се върти на пълни обороти!
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агресор и терорист #1 в света.
26
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой по ***.
25
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Мачкат руския обезумял бедняк! Тотална деморализация и бунтове предстоят.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не налагаме санкции на Израел защото палестинците не са съюзници на САЩ!
23
10
 
6
 
! Отговори
химиотерапията НЕ преди 1 година
прощава на ***.
22
4
 
15
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Дрогари,на израел ще налагаме ли санкции???Слава кокаине!Героям яма!