Мъж опита да стреля от упор във вицепрезидентката на Аржентина

Президентът каза, че това е опит за убийство
2 сеп 2022 08:47, Елка Василева
16

 

Мъж бе задържан в Буенос Айрес, след като насочи пистолет от упор към вицепрезидентката на Аржентина Кристина Киршнер. Държавният глава Алберто Фернандес нарече станалото "опит за убийство", предаде Асошиейтед прес.

Мъж насочи огнестрелно оръжие към главата на Киршнер и дръпна спусъка. Пистолетът, който бил зареден, засякъл, обяви аржентинският президент в телевизионно обръщение към нацията.

Фернандес обяви днешния ден за неработен в Аржентина, за да бъдат проведени шествия в подкрепа на Киршнер.

На видеозапис, показан по аржентински телевизии, вицепрезидентката слиза от колата си пред своя дом, заобиколена от привърженици, когато мъжът протяга ръка с нещо, което прилича на пистолет. Нападателят беше задържан броени секунди по-късно.

Полицията засега не разкрива самоличността му.

Мъжът бил посочен на охраната на Киршнер от хората, които са били най-близо до него, съобщи министърът по въпросите на сигурността Анибал Фернандес.

Видео, за което няма как да се провери дали е достоверно, показва как пистолетът почти е допрян до лицето на вицепрезидентката.

Правителствени служители побързаха да обявят инцидента за опит за убийство.

Президентите на редица латиноамерикански страни, особено от левицата, към която принадлежат Фернандес и Киршнер, също осъдиха атаката. Това направи и предишният аржентински държавен глава - консерваторът Маурисио Макри.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"тва се знаеше, че ще се случи... Още преди 3 дни гледах по венецуеланските новини, че има сигнал, че САЩ и аржентинската олигархия подготвят преврат" ...................... Случилото се не е първи преврат срещу нея. Преди години Кристина Киршнер беше президент на Аржентина при цъфтяща икономика и бе в много добри отношения с Президента Путин. За да я свалят от власт, пиндосите й спретнаха хиперинфлация като на Жан.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как така все засичат тия патлаци, бе?! Нещо за простатата не вземат ли? Все по-млади са засегнатите от засичаш патлак! На Доги му се размина също след засечка..сега на тази, слава Богу! В Русия патлак да засече не съм чул!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много евтин театър, голяма новина, почти е простреля с пистолет-играчка
9
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Еййййй, паднах от смях! Това е досущ като при нашия герой Доганчо! Ей тия пистолети как винаги засичат когато най-малко трябва, брех, брех, брех... някой вярва ли на това изобщо?
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат да им сложат некои Кирчо и Кокорчо и на тях.
7
2
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
Вашингтон, баце, Вашингтон. Дано ти платят 10-те стинки на коментар, че си много зле и си направо за уволнение
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетох тия дни един много точен коментар... Русия дават на съюзниците си ресурси на ниски цени за да им подсилва икономиките (както беше и с Европа до преди няколко месеца) докато САЩ източват ресурсите на своите. Това е много печеливша стратегия за американските олигарси през последните 30 години, но се оказа много губеща в дългосрочен план. Колкото и да се преструват хората и да мълчат е явно как сред 90та всички ресурси и кадри на Европа, Африка, Ю.Америка и Близкия изток бяха източени.
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дългата ръка на Масква.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дам, тва се знаеше, че ще се случи... Още преди 3 дни гледах по венецуеланските новини, че има сигнал, че САЩ и аржентинската олигархия подготвят преврат. Канала е TeleSUR в тубата има и английска версия - TeleSUR English. На който му е интересно може да изгледа - Argentina: Political organisation warns of possible coup d'etat in the making. Правителството в САЩ е бясно, че Аржентина ще влиза в BRICS и знаят, че Латинска Америка вече не изпитва страх към тях.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като при Почетния
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И там ли си обичат политиците?
1
2
 
9
 
! Отговори
Ей, преди 1 година
доживях да го напишете правилно - ,,вицепрезидентката,, Както трябва да е и ,,журналистка/та,, То че българският език е труден труден е, но когато ти е майчин няма оправдание.