Германия ще държи две ядрени централи в готовност до 2023 г.

Ще промени политиката си заради кризата с руския газ
42
Германия ще държи две ядрени централи в готовност до 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Германия съобщи, че ще запази две ядрени централи в режим на готовност и след края на годината, като по този начин промени политиката си, тъй като намаляването на доставките на руски газ заплашва Европа с енергийна криза.

След нов стрес тест на мрежата две от трите оставащи електроцентрали "ще останат на разположение до средата на април 2023 г. в случай на необходимост", заяви министърът на икономиката Роберт Хабек в реч, като отчасти отложи излизането от ядрената енергетика, планирано при бившия канцлер Ангела Меркел, съобщи АФП.

Бившият канцлер Ангела Меркел инициира законодателство за спиране на използването на ядрена енергия след аварията в АЕЦ "Фукушима" през 2011 г., като мнозинството от гласоподавателите го подкрепиха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
28-ми, Германците не мислят като тебе. Не за друго, ами те го изпитват на гърба си, а не като тебе, чели не дочели какво са им сервирали в новините и някога чули по "разваления телфон" какво било в Германия. Когато хванеш да си поговориш с местни или да поживееш там или да четеш какво пише там по новините, ще разбереш много нещта, които не ги пише тук
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без ядрена енергетика не може............това е ясно!!
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт 1. Германия можеше да удължи живота на тези 3 атомни електроцентрали още 2-3 години. Факт 2. Германия въпреки това решава да ги затвари. Изводът е само един. Германия не я е страх от спирането на руската газ. Това е другари. Вийте от болка. Давайте акъл на Германия. Вярвайте си, че немците са глупаците, а българите и руснаците са умните и красивите. Германия е лидер на ЕС сигурно защото са глупави. А България е където е сигурно защото сме умни.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са популистки изказвания за пред публикта. Нито е ВЕЦ, нито е ветрогенратор, АЕЦ не се спира и пали със щракане на пръсти. Дано немците да са видели, че наказателн вот е едно, но да докараш некдаръници и некомпетентни в управлението е съвсем друго.
19
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжите на русофилите лъснаха. Немците няма да оставят трите атомни централите включени, а ще ги спрат и ще държат 2 от 3 в готовност. Това много ясно показва, че немците далеч не са толкова закъсали колкото русофилите го изкарват щом имат възможност да го карат и без русия и без атомна енергия. И цъкат минуси защото когато фактите говорят не могат да направят нищо освен да цъкат минуси и да пишат коментари без смисъл за да потъва коментарът който ги разобличава надолу.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добри новини. След като изядат студа и ми3ерията, движението на зелените глави рязко ще загуби подкрепа и Европа пак ще тръгне по нормален път.
17
1
 
6
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Да ликвидираш ядрената си индустрия, защото ти продават газ евтино е много мъдро решение!Спират ти газа и всички други ресурси които ти нямаш(алуминии,стомана,други цени.сурвини),обаче ти си велик либерал,продължаваш да вършиш глупости!Печаташ нови купиша пари,за да си купи Ханс втори пуловер за зимата!Искаш всички да те подкрепят!Вършиш още по големи глупости!Говориш за цености,а те чака глас и студ.В един момент на всички им става ясно че си въздух под налягане!Балон,който издиша!
16
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тежката зима за германците се отлага - русофилите гледат като лалугери, също като идола им в бункера
15
2
 
10
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Германия решава да се откаже от ядрената енергетика след аварията във фукушима. Германците се самозастрелват директно в главата с тази логика тип "на другия край на света е паднал самолет, ние се отказване да ползваме самолети, затваряме летищата и преминаваме на зелени велосипеди и тротинетки." Тази германската нация наистина е пълно хахо.
14
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа ще се оправи за няколко години това го доказаха вече
13
4
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЕВРОПАТА Е ПОКРИТА С ПРАЗНИ ГАЗОПРОВОДИ НА ЕВТИН РУСКИ ГАЗ !!! ДО ВСЕКИ ДОМ , ДО ВСЯКА ФАБРИКА ...... !!!! КАКВО ВИ СТАВА ЕВРО ЛИДЕРИ , КОЙ ВИ ИЗБРА , КОЙ ВИ НАЗНАЧИ , ОТ КЪДЕ СЕ ПОЯВИХТЕ И СЪСИПВАТЕ ЕВРОПА !!!! БЕЗБОЖНИЦИ И УБИЙЦИ !!!
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха, а нашите изветрели русофили много се "притесняват" за Европа и Германия, че щели да мръзнат.
11
6
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДО 2023 !!! , ДВЕ НА МАЗУТ ДО 2025 !!!! И ДЕСЕТ НА ВЪГЛИЩА И ДЪРВА ДО ...2050 !!!
10
2
 
4
 
! Отговори
Баце преди 1 година
И аз държим двата реактора в готовност. И пушката лъскам, Даме ръждясва! Ха-ха-ха, е на това статия ли да му кажа??!?
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казват едно, правят друго.. хахахаха
8
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжите на русофилите лъснаха. Немците няма да оставят трите атомни централите включени, а ще ги спрат и ще държат 2 от 3 в готовност. Това много ясно показва, че немците далеч не са толкова закъсали колкото русофилите го изкарват и имат възможност да го карат и без русия и без атомна енергия. И цъкат минуси защото когато фактите говорят не могат да направят нищо освен да цъкат минуси и да пишат коментари без смисъл за да потъва коментарът който ги разобличава надолу.
7
2
 
17
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Майната и на Германия :)))
6
1
 
11
 
! Отговори
Цвайн гугуткен преди 1 година
На керемидкен ЗАМРАЗИТКЕН И УМРИТКЕН
5
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете. Немците няма да оставят трите атомни централите включени, а ще ги спрат и ще държат 2 от 3 в готовност. Същевременно русофилите се опитват да ни убедят, че едва ли не в Европа сме в бедствено положение. Ами извинявайте, ама очевидно немците далеч не са упряли до кокала.
4
0
 
14
 
! Отговори
Иеп преди 1 година
И на снимката са показани .....ядрени централи ...и точно две.....а брао