Три пъти ура за краля

Извънредно заседание на британското народни събрание
10 сеп 2022 20:29, Росен Стойчев
96

Официално крал Чарлз III беше провъзгласен за монарх на Обединеното кралство на историческа церемония, съобщи Bulgaria ON AIR.

Заседанието на Съвета за наследяването на британския престол се проведе в две части. На първата Чарлз отсъстваше - както е по протокол.

Новопровъзгласеният крал се зарече да следва примера, оставен от неговата майка.

По-късно се състоя и кулминацията на церемонията и беше прочетена прокламацията.

Още по темата
Последваха тържествени фанфари и изпълнение на химна, както и възгласи "Три пъти ура за краля".

След церемонията - крал Чарлз III се завърна в Бъкингамския дворец, приветстван от хиляди британци. А британските депутати, сред които и премиерът Лиз Тръс, положиха клетва за вярност към новия крал на извънредно заседание на парламента.

Знамената в цялата страна ще останат вдигнати за 26 часа, за да се отбележи възкачването на новия монарх на трона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
3
 
! Отговори
До Самуил преди 1 година
***, не трябва да се отричат злодеянията на Англия спрямо света, включително и техните действия против България и българите. Но много е нелепо да злорадства и да се обвинява покойната английска кралица, че едва ли не е главната виновница за бомбардировките над София и околностите й и други градове/села в България през ВСВ. Не тя, нито Англия са виновни, че българите днес са позор за предците и държавата България.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам за медиите, поставили на първо място чужди кралски особи и неглижиращи българските проблеми!
37
2
 
2
 
! Отговори
До Милен до 36 преди 1 година
В края на краищата това не интересува и не те засяга, ти сам и го признаваш, а това е работа и грижа на англичаните. Той е техен крал.
36
3
 
6
 
! Отговори
Милен до 38 преди 1 година
Защо да ме е яд за човек за който не ми пука, но след като от 2 дни ми го навират този и покойната му майка в лицето що да не коментирам нещо по темата? Или според теб не е " демократично" да се коментира "висшето общество" ?
35
3
 
8
 
! Отговори
Самуил преди 1 година
Никой истински българин не го интересуват тези. Надуха ни главите с тая фамилия *** между немски и еврейски родове. А какво лошо са ни направили? Моля, никой не ви е виновен, че сте елементарни и не четете история. Те затова англо-саксите ви направиха такава образователната система. За да сте кухи и да им се радвате! Ура ура ура за краля- ха ха ха. Викайте и три пъти ура на крадеца влезнал в къщатата ви за да ви окраде и убие!
34
3
 
3
 
! Отговори
Милен до 36 преди 1 година
Нищо не ми е сторил, даже не ми пука за него, просто ми е интересно кво ще правят англичаните в случая?
33
3
 
3
 
! Отговори
До Милен преди 1 година
Ами Милено, яд ли те е, че англичаните ще пеят изначалния химн "Бог да пази Краля"?
32
2
 
4
 
! Отговори
Милен преди 1 година
Е що ми е турил някой минус въпросът ми е напълно резонен и отразява действителността, кво правим с английския химн в този случай?
31
4
 
3
 
! Отговори
До Милен преди 1 година
С тези модни тенденции по - скоро ти ще станеш Милена. Въпросът е какво зло ти е сторил този мъж - Английския крал на беден мизерникк като теб, че да хвърляш такава злоба по него?
30
4
 
4
 
! Отговори
Самуил преди 1 година
Дедо Чарлз на колко годинки е? Доде сменят паундите с кривия му фейс, ще трябва па да ги сменят. Жалко за нашите балкански гастарбайтери там. Само ще въртят банкнотите.
29
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Я!...Едва сега изгледах видеото...Що стая бре,"краля" ЧЕТЕ некаква "реч"...?!?!..Колко ли е ограничен този та не може да произнесе нещо,НЕНАПИСАНО от"пиарите" му ?!?!
28
3
 
4
 
! Отговори
Милен преди 1 година
Само не разбрах, сега като "начело" на Англия стои крал а не кралица англичаните ще си сменят ли химна или кралят ще си сменя пола 😂
27
4
 
5
 
! Отговори
Самуил преди 1 година
На тоя убавец татко му ли беше казал, че иска да се прероди в смъртоносен вирус и да изтрепе половината Свят? Нищо де, синчето е толкова грозно, че спокойно може да свърши работата само като се появи по телевизорите.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са просто куклички на институцията. Обличат ги, показват ги пред хората и всичко си върви както е замислено. Нищо, че за пред хората ги наричат "крал", "кралица". Нямат право на мнение. Просто лице на институцията. Театър за масите.
25
3
 
4
 
! Отговори
Паскал Соваж преди 1 година
Паскал Соваж и истинския крал на Англия
24
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Ни са излагайте бре!..Каква "промяна" предвещавате?...Та "кралската институция" е НАЙ-ЗАКОСТЕНЯЛАТА "управленска формула"!..Чарлз НЕ може,дори и да иска ,а аз съм сигурен че не иска,да промени нищо във "вековните традиции"..Освен .."Да фърли оставка",но подобно на майка си се надява да изкрета поне до 99..
23
2
 
4
 
! Отговори
Самуил преди 1 година
Дрътата вeщицa се гътна, идва дрътия вeщеp. Толкова е крив, че се чудя колко поколения са се кръвосмешавали в родата им? Ама нали са богоизбрани, пък и чужда рода да не им отмъкне имането, дето и без туй са окрали от целия Свят.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великобритания не заслужава по- добър. Тамън си е на мястото прелюбодееца.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то па един крал тоя ***
20
4
 
5
 
! Отговори
Алея преди 1 година
Кралицата беше умна и търпелива.