Самолет падна и се запали в Румъния, двама загинаха

Жертвите са инструктор и мъж, взимал уроци по летене
Обновена: 12 сеп 2022 13:17 | 12 сеп 2022 11:08, Елка Василева
5
Самолет падна и се запали в Румъния, двама загинаха
Снимка: архив, БГНЕС

Двама мъже са загинали при самолетна катастрофа в неделя в село Хуржуйени, община Гълънещ (Североизточна Румъния), предаде агенция Аджерпрес, като се позова на говорителя на Инспектората за извънредни ситуации в окръг Сучава.

"За съжаление първоначалната информация се потвърждава, има двама починали мъже. Моите колеги, които пристигнаха на мястото на инцидента, не откриха особени проблеми, свързани с горящия самолет. Периметърът е обезопасен, а разследването е поето от компетентните органи", заяви Алин Гълята, говорител на инспектората.

Жертвите на самолетната катастрофа, съответно на 30 и 42 години, са инструктор от Букурещ и мъж от Сучава, който няколко дни преди това си е купил самолет и е вземал уроци по летене.

42-годишният мъж е Богдан Адомницей, брат на бившия министър на образованието и бивш председател на окръжния съвет на Яш, Кристиан Адомницей, съобщава Аджерпрес. Богдан Адомницей е собственик на фирма за проектиране и архитектура и е проектирал първия многоетажен паркинг в Сучава.

Кметът на Сучава Йон Лунгу изрази съжаление по повод смъртта на архитекта и предложи този "добър специалист и голям човек" да стане почетен гражданин на Сучава посмъртно. Кметът отбеляза, че архитект Богдан Адомницей е оставил своя отпечатък върху важни проекти в града.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Видял се с парите си преди 1 година
На оня свят! ИМАМЕ погпворка за този случай. Видял ром масло и *** си намазал!
2
0
 
4
 
! Отговори
край Ихтиман преди 1 година
И край Ихтиман се палеха и падаха. Край къщите на хората. Добре че не убиха някой на земята.
1
1
 
3
 
! Отговори
То преди 1 година
и тук падаха самолети, ама никой в Румъния не го отрази. В желанието си да запълвате с материали сте жалки. Ровите и събирате информационни трохи, от които никой не се интересува!